Eredivisie
08/02/2018

Ajax Amsterdam ontvangt FC Twente in speelronde 23

Ajax Amsterdam ontvangt FC Twente in speelronde 23
Met nog elf speelronden te gaan in de competitie 2017-2018 neemt het aantal wedstrijden waarop op twee fronten gestreden wordt alsmaar toe. Zo ook bij Ajax – FC Twente. De Amsterdammers moeten alles winnen om de hoop op de titel levend te houden, terwijl de Tukkers elke punt keihard nodig hebben om uit de degradatiezorgen te komen.

Ajax-trainer Erik Ten Hag: “FC Twente heeft speciaal plekje in mijn hart”

Aankomende zondag volgt er alweer een speciale wedstrijd voor Erik ten Hag. De huidige trainer van Ajax werd geboren in Haaksbergen gelegen in de regio Twente. Zijn vader had diverse functies bij de club en ook hijzelf was werkzaam voor de ploeg uit Enschede. Wedstrijden zoals dit weekend zorgen dus altijd voor een speciaal tintje. Ten Hag: “FC Twente heeft een speciaal plekje in mijn hart, maar als coach van Ajax wil ik natuurlijk ook van Twente winnen”, aldus de oefenmeester bij Voetbal International.

Ziyech: “Geen prestatieklimaat bij FC Twente”

Ook middenvelder Hakim Ziyech heeft een verleden bij de Tukkers. De veelbesproken Marokkaan ging van SC Heerenveen naar de club uit Overijssel, maar kon daar nooit zijn draai vinden. “Ik wilde weg uit Enschede, bij FC Twente was geen prestatieklimaat. Er was daar geen eerlijkheid”, vertelde de 24-jarige voetballer onlangs in Helden Magazine.

Gemotiveerd

Ook in Amsterdam is men inmiddels behoorlijk kritisch op de balvirtuoos. Er wordt gezegd dat de Eredivisie hem ‘niet genoeg meer geprikkeld’, maar trainer Ten Hag verwacht komende zondag weer een super gemotiveerde Ziyech aan de aftrap als zijn voormalige werkgever de tegenstander is. “Hakim traint keihard en zal ook zondag weer zijn voeten laten spreken.”

Twente-trainer Gert-Jan Verbeek: “In voetbal heb je altijd kans, dus nu ook”

Eerder dit seizoen bewees FC Twente dat ze Ajax kunnen verslaan. In het bekertoernooi werden de Amsterdammers verslagen, hetgeen het Waterloo voor trainer Keizer betekende. Ook voor het competitietreffen met Ajax heeft Twente-coach Gert-Jan Verbeek vertrouwen in zijn elftal: “Wedstrijden tegen Ajax doet adrenaline stromen en maken extra krachten los.”

“Ajax best voetballende ploeg van Nederland”

Toch blijft Verbeek in zijn voorbeschouwing ook realistisch: “Het is duidelijk dat Ajax de favoriet is. Ajax is misschien wel de best voetballende ploeg van Nederland en bulkt van de kwaliteit. We gaan Ajax zo goed mogelijk proberen te bestrijden. Het zal voor ons ook een leerzame wedstrijd worden.”

Wedstrijdoverzicht

Dat wedstrijden tussen Ajax en FC Twente altijd bijzonder zijn, blijkt wel uit de diverse dwarsverbanden die we hierboven uitgebreid behandeld hebben. Ook de bekernederlaag eerder dit seizoen geeft aan dat Twente zich niet zomaar gewonnen zal geven tegen Ajax. Toch leiden de Amsterdammers in eigen huis vrijwel nooit puntverlies tegen De Tukkers. Het is vooral in Enschede dat er verrassende uitslagen te noteren vallen.De laatste keer dat Twente punten wist af te snoepen van de ploeg uit onze hoofdstad dateert al van 2011. Toen werd het 1-1. In datzelfde jaar pakten de club uit Enschede ook de Supercup door in de Rotterdamse Kuip met 1-2 van Ajax te winnen.Vorig jaar boekten Ajax een simpel 3-0 overwinning en ook in 2016 werd een ruim gewonnen van Twente: 4-0. Eerder dit seizoen eindigde Twente – Ajax in 3-3, nadat de Amsterdammers met 0-2 voor hadden gestaan (tweemaal Schone). Twee goals van Thesker en een doelpunt in de slotminuut zorgden samen met de treffer van Kluivert voor een gelijkspel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax tegen FC Twente

Wellicht ingegeven door de recente uitslagen hebben de bookies de pre-wedstrijdquoteringen voor komende zondag vastgesteld. Een thuiszege van Ajax levert logischerwijs het minste op: x 1,20. Een puntendeling – zoals in december 2017 – komt uit op een quotering van x 6,40 keer je inleg.De hoogste odds vinden we bij een Twentse overwinning. Als FC Twente voor het eerst sinds 2005 een competitiezege boekt in Amsterdam, dan keren de wedkantoren maar liefst x 13,00 keer het ingelegde speelbedrag uit.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Twente wordt gespeeld op zondag 11 februari om 12:30 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Voorspel de juiste uitslag en pak die hoogste odds![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers