Eredivisie
09/09/2020

Ajax gaat bij Sparta voor eerste punten in Eredivisie 2020 - 2021

Ajax gaat bij Sparta voor eerste punten in Eredivisie 2020 - 2021
Aanstaande zondag gaat Ajax naar Sparta Rotterdam voor de eerste wedstrijd van het Eredivisieseizoen 2020-2021. De Ajacieden zijn favoriet bij de TOTO en haar spelers, maar de voor de Spartanen is de wedstrijd tegen de ploeg uit Amsterdam meteen al beladen. Een stunt van Sparta in de eerste speelronde zou dus niet eens zo heel gek zijn: De Amsterdammers verspeelde ook vorig jaar punten in de eerste speelronde. Ga naar de bookmakerspagina en speel mee!

Erik ten Hag: “Waakzaam voor Sparta”

De Eredivisie heeft lange tijd stilgestaan, maar aanstaande zondag mag Ajax weer beginnen aan het nieuwe voetbalseizoen. Daarvoor trekken de Ajacieden naar Sparta in Rotterdam en dat wordt volgens Ajax-trainer Erik ten Hag meteen al een pittige wedstrijd. “Ik ben voor elke wedstrijd waakzaam. Sparta kan verrassend uit de hoek komen. We moeten alert zijn. Ze zijn opportunistisch en hebben hun wapens, maar ook hun zwaktes”, zo zegt Ten Hag.

“Kampioenschap niet verliezen in eerste wedstrijd”

De trainer is al weken bezig zijn ploeg fysiek, mentaal, technisch en tactisch klaar te stomen voor de eerste competitiewedstrijd dat tegen Sparta zal zijn. Meteen met een driepunter van start gaan zal mooi zijn vindt Ten Hag, maar het seizoen is nog lang. “We gaan het kampioenschap niet winnen of verliezen in die eerste wedstrijd tegen Sparta”, aldus de trainer van Ajax.

Henk Fraser: “Ajax is Europese topploeg”

Ook Sparta-trainer Henk Fraser is bij de Rotterdamse ploeg volop in de weer om zijn team gereed te krijgen voor de eerste en meteen een zware competitiewedstrijd tegen Ajax. Sparta oefende pas nog tegen Borussia Dortmund en dat was volgens Fraser een bewuste keuze. “We openen de competitie tegen Ajax, dat is ook een Europese topploeg. Vandaar dat we de keuze hebben gemaakt om tegen Dortmund te spelen”, stelt de trainer van Sparta vast.

“We hebben een goede ploeg”

De ploeg van Fraser begint met een lastige thuiswedstrijd, maar de trainer heeft vertrouwen in zijn team. “We hebben een meer dan behoorlijke mix tussen ervaring en jeugd en gewoon een paar heel goede voetballers. Het is een goede groep. De doelstelling om in de Eredivisie te blijven, is haalbaar”, aldus Fraser.

Statistieken

De Eredivisie van vorig seizoen werd om bekende reden niet uitgespeeld. Er is dus geen landskampioen dit seizoen, maar Ajax stond wel op de eerste plek toen de competitie werd stopgezet. Sparta stond op dat moment op de elfde plek, maar dit weekend begint alles weer opnieuw en staat de puntentelling weer op nul.

Head 2 Head

Terwijl Rotterdamse ploeg soms vel kunnen optreden tegen Ajax heeft Sparta het de laatste jaren de Ajacieden niet lastig weten te maken. Vorig seizoen werd het 1-4 voor de Amsterdammers in Het Kasteel. Die keer daarvoor werd het 2-5. In 2009 peperde Sparta de ploeg uit Amsterdam wel heel erg in. Begin mei van dat jaar werd het 4-0 voor Sparta en die eindstand zullen beide teams nog in het geheugen gegrift staan.

Huidige vorm Sparta Rotterdam

Sparta heeft geen bruisende oefencampagne achter de rug. De laatste wedstrijd ging zelfs verloren. Het Duitse Borussia Dortmund was met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers. De duels tegen ADO Den Haag, RKC Waalwijk, NAC Breda en Telstar werden een gelijkspel. Ook Feyenoord was met 3-0 de betere van de twee in de voorbereiding op de Eredivisie.

Huidige vorm Ajax

Ook Ajax heeft niet stil gezeten. De laatste weken werden bijna alle oefenwedstrijden gewonnen. Alleen tegen Union Berlin wisten de Ajacieden geen vuist te maken. In eigen huis werd het 2-2 tegen de Duitse Bundesliga ploeg.

Lappenmand

Sparta Rotterdam start zondag zonder spits Reda Kharchouch en keeper Tim Coremans. Beiden hebben last van een knieblessure die ze nog voor lange tijd in de lappenmand houdt.Bij Ajax zijn er nog altijd zorgen of Daley Blind weer in actie kan komen voor de Amsterdamse ploeg. De verdediger kreeg vorige maand opnieuw problemen met zijn hart en dat kan het einde van zijn voetbalcarrière betekenen. Verder zien we Donny van de Beek niet meer in het spelerstenue van Ajax. De middenvelder is verkocht aan Manchester United.

Prognose

Het is de eerste wedstrijd van het seizoen en dat kunnen rare uitslagen betekenen. Wij voorspellen geen overwinning van de Ajacieden, maar een gelijkspel 0-0 op Het Kasteel. Daar staat een hoge odd tegenover bij Koning TOTO. Bekijk hieronder wat jouw voorspelling gemiddeld waard kan zijn bij deze Nederlandse bookmaker.

Quoteringen Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam

De gemiddelde quoteringen zijn als volgt ingedeeld. Een zege van Sparta levert de meeste euro’s op. Er wordt x 8.85 keer je inleg terugbetaald als Sparta wint.De quotering bij een gelijkspel staat op x 6.00 keer je inleg en dat is ook niet mis. Een zege van Ajax staat in het 1X2 spelsysteem gemiddeld op x 1.25 keer de inleg.
De Eredivisie wedstrijd Sparta Rotterdam – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 13 september om 14:30 uur in Het Kasteel te Rotterdam. Laat jouw voorspelling geld waard zijn. Door de juist uitslag bij de TOTO achter te laten word jij altijd winnaar! Ga via de bookmakerspagina naar de TOTO en speel vandaag alvast mee.

De beste Online Bookmakers