Eredivisie
08/09/2015

Ajax in de Grolsch Veste tegen FC Twente

Ajax in de Grolsch Veste tegen FC Twente
Voor FC Twente staat dit weekend een zware wedstrijd op het programma. Ajax komt naar de Grolsch Veste toe om de vijfde ronde in de Eredivisie te spelen. Voor FC Twente een pittige wedstrijd omdat ze dit seizoen nog geen één wedstrijd naar hun hand konden zetten: sterker nog de Tukkers staan één na laatste. Ajax daarentegen heeft nog geen enkel duel verloren en staat trots bovenaan de ranglijst.

FC Twente neemt afscheid

Alfred Schreuder heeft afscheid genomen van de spelersgroep van FC Twente. Dit heeft hij gedaan op het trainingscomplex van FC Twente. Schreuder had best verder willen gaan, maar de clubleiding heeft besloten dat het vertrek van de oefenmeester de beste keuze zal zijn. ‘’Ik houd er een rotgevoel aan over. Het is de eerste keer dat me dit overkomt. Zaterdag wilde ik de handdoek nog niet gooien en dat wilde ik nog steeds niet. Maar natuurlijk wist ik dat dit kon gebeuren. ’’zegt Schreuder tegen FOX-Sports. De trainer zegt wel een mooie periode te hebben gehad bij FC Twente. ‘’Ik heb een geweldige tijd gehad bij Twente. Helaas mocht ik het om diverse redenen niet afmaken. De klad kwam er na februari 2015 in en ik heb zelf ook niet het maximale uit de groep gehaald. Dat geef ik zeker toe." Alfred Schreuder is de eerste trainer die in het nieuwe voetbalseizoen ontslagen is.Volgens interim-hoofdcoach René Hake reageerde een aantal spelers aangeslagen op dit nieuws. Dit was volgens de voormalige assistent merkbaar op de daaropvolgende training.Aanvoerder Hakim Ziyech is het er niet mee eens dat de trainer ontslag heeft gekregen. ‘’Dit verdient de trainer absoluut niet”, sprak hij in De Telegraaf. ‘’Alfred is de dupe van alle problemen rond de club. Alsof hij er iets aan kan doen. Het bestuur heeft het in mijn ogen laten afweten’’, sprak Ziyech.FC Twente zal waarschijnlijk de wedstrijd tegen Ajax weer beschikken over Robbert Schilder. De linksback heeft, na een scheurtje in de lies, sneller dan verwacht zijn terugkeer op het trainingsveld gemaakt. Goed nieuws voor FC Twente dus die maar één echte linksback in zijn selectie heeft.

Van der Sar: "Dat gaat nu veranderen"

Ajax Amsterdam heeft de problemen uit het vorige seizoen onder de loep genomen. Edwin van der Sar gaat wat voetbalzaken voor zijn rekening nemen. De nieuwe voorzitter van het technische hart van Ajax gaat per direct in deze functie aan de slag, hetgeen ook consequenties heeft voor Marc Overmars. Van de Sar was directeur van de afdeling marketing, maar neemt nu een aantal taken van Overmars op zich. ‘’De afgelopen jaren heb ik me formeel niet of nauwelijks met het voetbalgedeelte van onze organisatie beziggehouden'', reageert Van de Sar. ‘’Dat gaat nu veranderen en dat past bij mijn ambitie om algemeen directeur van Ajax te worden. Het is goed dat de raad van commissarissen een oplossing heeft aangedragen waarbij alle betrokkenen behouden zijn voor de club. Het is ons doel om met elkaar te zorgen dat de problemen snel tot het verleden behoren."Jairo Riedewald heeft in het Nederlands elftal tijdens de wedstrijd tegen Turkije een goede indruk gemaakt. De 18-jarige verdediger van Ajax speelde de hele wedstrijd linksback en zal daar ook in de wedstrijd tegen FC Twente te zien zijn. “Dat alles dit seizoen zo voortvarend gaat, is natuurlijk geweldig. Maar ik weet heel goed dat ik er nog lang niet ben. Ik sta pas onder aan de ladder, aan het begin van mijn carrière. Deze lijn moet ik zo lang mogelijk zien vast te houden. Daar ga ik alles aan doen”, aldus het megatalent op de Ajax-website.

Bookmakers

De bookmakers gaan duidelijk voor winst van Ajax. Dat is ook in de quoteringen goed te zien. Winst voor Ajax wordt desondanks relatief goed beloond met een notering van x 1.85. Een gelijkspel levert gokkers het dubbele op: x 3.60. Winst voor de club uit Twente heeft de hoogste odds namelijk en is dus zeer aantrekkelijk voor de gokker met lef: x 3.80. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd FC Twente - Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdag 12 september om 19.45 uurin De Grolsch Veste te Enschede. Wint Ajax zijn zesde wedstrijd op een rij of gaat FC Twente ondanks het slechte nieuws van deze week stunten? Speel mee en laat zien dat jij weet wat er speelt![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers