Eredivisie
06/12/2018

Ajax in Eredivisie naar zwalkend PEC Zwolle

Ajax in Eredivisie naar zwalkend PEC Zwolle
De titelrace is weer helemaal open nadat koploper PSV zijn eerste punten van het seizoen verspeelde bij Feyenoord. Eerste achtervolger Ajax ligt op de loer en trekt komende zondag naar Zwolle om daar PEC drie punten afhandig te maken. De Amsterdammers treffen wel een team waarin behoorlijk wat oud-Ajacieden vertoeven. Naast doelman Mickey van der Hart zijn er tal van spelers in de Overijsselse hoofdstad actief die uit jeugdopleiding van Ajax komen. En natuurlijk heeft Zwolle-trainer John van ‘t Schip een roemrijk Ajax-verleden. Zal dit ze inspireren om Ajax te verslaan? De bookmakers denken van niet, maar wat denk jij?

Erik Ten Hag: “Zwolle is moeilijke ploeg om tegen te spelen”

Uit recent onderzoek van Het Parool kwam naar voren dat Ajax van alle Eredivisieclubs de meeste punten pakt als er op kunstgras wordt gespeeld. En dat is nog eens goed nieuws voor trainer Erik ten Hag, want komende zondag wacht de uitwedstrijd in Zwolle en dat speelt op kunstgras. Volgens Ten Hag kan zijn ploeg wel een voordeeltje gebruiken, want hoewel de Zwollenaren laag geklasseerd staan, heeft de hoofdcoach een hoge pet op van de komende tegenstander: “PEC Zwolle speelt aansprekend voetbal en beschikt over heel veel voetbalvermogen, zeker op het middenveld. Het is heel moeilijk om tegen die ploeg te spelen.”

“We willen graag op de eerste plaats staan”

Ten Hag vervolgt zijn analyse op het digitale kanaal van de Amsterdamse ploeg: “We worden de laatste weken geconfronteerd met ploegen die nog compacter tegen ons gaan spelen. Anders gaan spelen om ons uit het ritme te krijgen. Tegen NAC duurde het lang voordat we tot score kwamen, tegen ADO ging dat al een stuk beter. Zondag tegen PEC hoop ik dat ook weer terug te zien. Als we met zijn allen aanvallen en verdedigen dan heb je een goed functionerend elftal. We zijn de nummer twee en willen graag de nummer één worden en dan moeten we alle vijf wedstrijden die dit kalenderjaar gespeeld gaan worden winnen. Je kan niks laten liggen in deze Eredivisie.”

John van ’t Schip: “Alles aan doen om punten in Zwolle te houden”

Dit kalenderjaar leed PEC Zwolle al negentien nederlagen in de Eredivisie, meer dan elke andere club. Het negatieve clubrecord stamt uit 1984, toen de formatie uit Overijssel twintig keer onderuit ging in de Eredivisie. Voor PEC Zwolle is het contrast met afgelopen seizoen enorm. Toen hadden De Zwolse Blauwvingers na dertien competitieduels al 25 punten veroverd. Maar liefst veertien meer dan nu, aldus een berekening van VI. Het is dan ook niet gek dat Zwolle-trainer John van ’t Schip verwacht dat zijn ploeg het zondag erg moeilijk gaat krijgen: “Met keihard werken kunnen we veel bereiken. Soms speelt geluk daarin ook een rol, maar dat geluk kun je met goed voetbal en inzet afdwingen. Het wordt lastig tegen Ajax, maar we gaan er alles aan doen om de drie punten in Zwolle te houden.”

“Ajax normaal maatje te groot voor ons”

Van ’t Schip vervolgt zijn vooruitblik op zaterdag: “Normaal gesproken is Ajax een maatje te groot voor ons. Ajax is altijd dreigend en speelt op balbezit, dat is voor ons gewoon enorm moeilijk. We willen graag naar voren spelen, maar als we druk gaan zetten speelt Ajax daar gemakkelijk doorheen. We moeten de ruimte klein houden en dan hopen dat we de klasse van Ajax voor één keer kunnen beteugelen.”

Statistieken

De statistieken laten zien dat een Zwolse-stunt bepaald geen vanzelfsprekendheid is. In de afgelopen twintig jaar wist de thuisploeg in de competitie geen één keer te winnen van Ajax. Sterker nog: er werd enkel verloren. Uitzondering op die regel was het bekerduel in 2014. PEC schoot toen enorm uit zijn slof door met 5-1 te winnen. In de navolgende wedstrijd om de Supercup werd die stunt nog een keer herhaald, zij het dit keer met minder overtuigende cijfers: 1-0.Afgelopen seizoen lukt het de Amsterdammers ook maar ternauwernood om te winnen. Het duel eindigde toen in 0-1. Die stand is ook nu weer populair bij de spelers op dit duel. Maar ook 0-3 en 1-4 worden veel gespeeld.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PEC Zwolle – Ajax Amsterdam

De bookies zien ook dat Ajax een prima seizoen speelt en dat PEC Zwolle worstelt met zichzelf. De pre-wedstrijdquoteringen in het 1X2 spelsysteem zijn logischerwijs in het voordeel van de Amsterdamse ploeg. Bij winst van PEC Zwolle wordt de uitkering het hoogste: x 14,50 keer de inleg. Als Ajax – nog altijd zonder de geblesseerde Hakim Ziyech en wellicht ook zonder Lasse Schöne – wint, dan bedraagt de uitkering van de wedkantoren slechts x 1,18 keer het ingelegde speelbedrag.Hoewel er sinds 1999 geen enkele keer een gelijkspel uit de bus rolde bij dit duel, kan het zondag natuurlijk wel gewoon uitdraaien op een puntendeling. Spelers op die uitslag ontvangen dan x 7,10 het speelgeld retour.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Eredivisie-duel PEC Zwolle – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdag 8 december om 19:45 uur in het MAC3PARK-stadion te Zwolle. Kan Ajax opnieuw drie punten bijschrijven in Zwolle of zit het met de gedachten al bij de laatste Champions League wedstrijd en struikelt het elftal van Ten Hag over het Zwolse kunstgras? Zet nu in en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers