Eredivisie
27/03/20197 reacties

Ajax – PSV: Koninklijke odds bij kampioenswedstrijd

Ajax – PSV: Koninklijke odds bij kampioenswedstrijd
Koning TOTO laat weer van zich spreken voorafgaand aan een topduel bij koning voetbal. De wedstrijd tussen Ajax en PSV zou weleens beslissend kunnen zijn voor het kampioenschap van dit seizoen. De pre-wedstrijdquoteringen bij deze topper liegen er niet om: een goede voorspelling levert flink wat duiten op, vooral als PSV deze uitwedstrijd winnend weet af te sluiten. VoetbalGokken blikt vooruit op deze beslissingswedstrijd voor de titel en zet de odds die TOTO hanteert voor je op een rij. Laat de voorpret maar vast beginnen!

Erik ten Hag: “Alles mobiliseren om PSV te verslaan”

Ajax-trainer Erik ten Hag sprak van een flinke dreun nadat zijn elftal bij AZ onderuit ging, maar er is in Amsterdam absoluut nog geen sprake van overgave. Ten Hag en zijn elftal willen de handdoek nog niet gooien en zijn strijdvaardig richting de topper van zondag: “We zullen alles mobiliseren en een Champions League-entourage kweken. Samen met onze fans moeten we gaan zien dat we PSV verslaan.”

“PSV is bang voor ons”

De oefenmeester van de nummer twee denkt zelfs dat de koploper met knikkende knieën naar de Johan Cruijff Arena afreist: “Ik denk wel dat PSV bang voor ons is”, zegt hij zelfverzekerd. Die angst zou dan vooral voortkomen uit de goede resultaten tegen Real Madrid, want de Amsterdammers doen het in de competitie niet veel beter dan de Eindhovenaren.

Frenkie de Jong: “PSV wil ons onder druk zetten”

Toekomstig FC Barcelona-speler Frenkie de Jong kwam afgelopen week tweemaal in actie voor Oranje, maar is alweer helemaal gefocust richting zondag. De Jong denkt namelijk dat de wedstrijd tegen PSV beslissend gaat zijn voor de rest van de competitie. Normaal gesproken betekent dit dat de bezoekers uit Eindhoven voorzichtig aan het duel beginnen, want een gelijkspel is voor PSV ook een heel goed resultaat: “En toch denk ik dat ze ons zeker in de openingsfase onder druk willen zetten”, aldus De Jong in het Algemeen Dagblad.

“Als wij winnen ligt alles weer open”

De Jong verwacht echter niet dat die tactiek ervoor gaat zorgen dat PSV met de punten gaat lopen: “Wij moeten winnen. Zeker na die nederlaag van vorige week in Alkmaar. Als dat lukt, dan ligt alles weer open.”

Matthijs de Ligt: “Wedstrijd tegen PSV cruciaal”

Volgens verdediger Matthijs de Ligt valt zondag de beslissing in de Eredivisie. Diegene die wint wordt ook kampioen, zo kijkt hij vooruit op de topper: “De wedstrijd tegen PSV zal cruciaal worden, we hebben het door de nederlaag bij AZ niet meer in eigen hand. We gaan deze week bij elkaar zitten om een plan te bedenken voor de wedstrijd tegen PSV. Vanaf nu is elke wedstrijd een finale en moeten we alles geven om die overwinning te pakken”, zegt De Ligt op het Youtube-kanaal van Voetbalprimeur.

Mark van Bommel: “We gaan vol voor de winst”

Trainer Mark van Bommel staat bekend als een echte winnaar, als voetballer, als coach en zelfs bij een potje monopoly of knikkeren. Ook komende zondag op bezoek bij uitdager Ajax gaat hij voor niets minder dan drie punten: “Wij willen altijd willen. Ik ga niet denken als we daar een puntje pakken hebben we het goed gedaan of als we daar tegen die en die tegenstander spelen moeten we de schade beperkt houden. Nee, we gaan het veld op om te winnen”, zo liet Van Bommel al eerder weten op een persconferentie over de confrontaties met Ajax.

“Onverstoorbaar voorbereiden op Ajax”

Van Bommel staat inmiddels bekend als een trainer die onverstoorbaar is, rechtlijnig werkt en zo min mogelijk wisselingen doorvoert in zijn selectie. Toch liet de geboren Limburger afgelopen weken enkele jonge talenten debuteren in de basis. Of dat tegen Ajax ook gaat gebeuren is maar zeer de vraag: “Ik bereid al mijn spelers zo goed mogelijk voor en daarin moeten we ook onverstoorbaar zijn. Natuurlijk moet je af en toe wat accenten wijzigingen, maar we gaan ons niet aanpassen aan Ajax.”

Jeroen Zoet: “Wij kijken niet naar Ajax”

Doelman Jeroen Zoet wist tegen VVV voor de derde keer op rij de nul te houden. De tweede keeper van Oranje hoopt zondag tegen Ajax ook geen enkele bal door te laten en daarmee de Amsterdammers definitief van zich af te schudden: “We hebben na de winterstop onze voorsprong op Ajax uitgebreid naar vijf punten, ondanks onze eigen puntverlies. We staan er goed voor en hoeven alleen nog naar onszelf te kijken en niet naar Ajax. Als wij gewoon onze wedstrijden winnen, dan is er niks aan de hand”, aldus de sluitpost bij PSV TV.

Luuk de Jong: “Ook ná zondag kan er nog zoveel gebeuren”

Na afloop van de interland Nederland – Duitsland blikte ook Eredivisie-topscoorder Luuk de Jong vooruit naar de topper van zondag in Amsterdam, in hetzelfde decor dus als bij de 2-3 verloren EK-kwalificatiewedstrijd: “Wij willen elke wedstrijd winnen in de Eredivisie en dus ook die van zondag hier in de Arena. Op dit moment staan wij vijf punten voor op Ajax en dan ga je altijd rekenen: wat kan er nog gebeuren als je wint of verliest. En dan kom je tot de conclusie dat er na zondag ook nog zoveel kan gebeuren. De manier waarop we kampioen worden maakt niet uit, als we maar die titel pakken.”

“Zondag beter doen dan vorig jaar”

De Jong wil (uiteraard) niks prijsgeven over de tactiek voor zondag: vol voor winst of toch een gelijkspel koesteren om het verschil niet kleiner te laten worden: “Daarover ga ik niks zeggen, maar iedereen heeft gezien hoe we het thuis in het Philips Stadion hebben gedaan. We hebben de laatste keer hier in Amsterdam niet zo’n best resultaat gehad, maar gaan zondag proberen dat wel te doen. En hoe we dat gaan doen zullen jullie dan wel zien”, besluit hij met een glimlach.

Statistieken

De wedstrijden tussen Ajax en PSV eindigen in de laatste drie edities telkens in 3-0. Tweemaal in het voordeel van PSV (in Eindhoven) en eenmaal voor Ajax (in Amsterdam). De laatste keer dat de thuisploeg niet won, was in 2016. Ook dat duel werd in Amsterdam afgewerkt. Op 18 december 2016 werd het 1-1. Een jaar eerder wist PSV voor het laatst te winnen in de Arena: 1-2.De grootste thuiszege van de Amsterdammers tegen PSV is de 6-2 winst precies tien jaar geleden, de grootste nederlaag dateert uit 2005: 0-4. Saillant detail: Mark van Bommel scoorde toen driemaal voor PSV, waarvan één keer uit de strafschop. De enige andere treffer kwam op naam van Phillip Cocu, de voorganger van de huidige PSV-leidsman. Opvallend is ook dat Ryan Babel - destijds uitkomend voor Ajax - toen al meespeelde.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax - PSV

Als je kiest om Ajax als winnaar aan te wijzen op je TOTO-formulier, dan ontvang je x 1,70 keer je inleg terug als de Amsterdammers PSV weten te verslaan. Eindigt deze ‘kampioenswedstrijd’ in een gelijkspel, dan keren de bookies x 4,40 keer het inlegde speelbedrag in. Maar dit is nog niet de hoogste odd, want die wordt uitbetaald als koploper en regerend landskampioen in de Johan Cruijff Arena een nieuw Brabants kampioensfeest weet veilig te stellen door in het hol van de leeuw te winnen: x 4,45. En dat is een uitzonderlijk hoge quotering voor een ploeg als PSV. Wil je dus een keertje meespelen en op PSV inzetten, dan is dit je kans op een grote smak geld!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisietopper Ajax Amsterdam – PSV Eindhoven wordt gespeeld opzondag 31 maart om 16:45 uurin de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wie wordt de grote winnaar van dit weekend: Ajax, PSV of jij? Zet dus voor 16:44 uur in bij VoetbalGokken en voorspel de juiste uitslag op het TOTO-formulier en word ook Koning TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers