Eredivisie
18/04/20197 reacties

Ajax speelt uit bij FC Groningen in Eredivisie

Ajax speelt uit bij FC Groningen in Eredivisie
Zaterdag 20 april gaat Ajax bij FC Groningen de koppositie in de Eredivisie proberen vast te houden. De aandacht ging deze week natuurlijk uit naar de verrassende winst van Ajax op Juventus in de Champions League, waardoor de Amsterdammers de halve finale bereikten. FC Groningen kon zich daarentegen in alle rust voorbereiden op dit duel in de 31e speelronde van de Eredivisie.

Erik ten Hag: “Groningen is nu het belangrijkste”

Ajax moet zich na hun verrassende overwinning op Juventus in de Champions League weer zien te motiveren voor de nationale competitie. In hoeverre de wedstrijd van afgelopen week nog tussen de oren van de spelers zit, zal tegen FC Groningen moeten blijken. De club kwam niet helemaal ongeschonden uit het duel, want Mazraoui viel geblesseerd uit. Voor trainer Erik ten Hag ging het vizier na Juventus al weer vrij snel richting FC Groningen: “Dat is nu het belangrijkste. We krijgen een week met Groningen, Vitesse en De Graafschap, daar ligt de focus nu op. Na Real Madrid heb ik Fortuna Sittard bekeken, nu bekijk ik Groningen.”

Hans Nijland: “Ook tegen Ajax kunnen we drie punten scoren”

FC Groningen heeft zich na de winterstop enorm opgericht. Na een wankele eerste seizoenshelft is de ploeg na de winterstop in vorm en verloor het maar twee wedstrijden (van PSV en AZ). Daardoor heeft de club uit het noorden zich inmiddels weer gemengd om de strijd voor de play-offs, waarin een ticket voor Europees voetbal te behalen is. Groningen staat momenteel negende, op twee punten verwijderd van plek zeven, die recht geeft op deelname aan de play-offs.De Groningers zullen dus tegen Ajax hun goede lijn moeten zien door te trekken, alhoewel dat tegen de halve finalist van de Champions League moeilijk is. Directeur Hans Nijland: “Het is niet zo dat we opeens vier punten krijgen als we een halve finalist van de Champions League verslaan. We krijgen nog steeds drie punten voor een overwinning. We blijven hier nuchter he.” Groningen-coach Danny Buijs grapte over Kaj Sierhuis, die van Ajax is gehuurd: “Ik heb hem gevraagd of hij dinsdag in een Ajax-pyjama had geslapen. Want die moet hij zaterdag wel uitdoen,” aldus de coach tegen De Telegraaf.

Het einde nadert

Na deze speelronde zijn er nog drie wedstrijden te gaan, dus puntverlies is dodelijk voor de Amsterdammers. FC Groningen is vooralsnog afhankelijk van hun concurrenten in de strijd om de play-offs, maar bij een verlies tegen Ajax wordt de kans om die nog te halen wel heel erg miniem.

Blessures

Noussair Mazraoui viel in het duel met Juventus uit en is tegen FC Groningen een twijfelgeval. Bande en Eiting zijn er in ieder geval niet bij. FC Groningen kent twee twijfelgevallen: Kevin Begois en Jannik Pohl.

Statistieken

FC Groningen speelde sinds de winterstop regelmatig gelijk, maar er werd maar tweemaal verloren, beide tijdens een uitwedstrijd. Van de laatste tien thuisduels werden er maar liefst negen gewonnen en dus is het oppassen geblazen voor Ajax. Ajax verloor maar liefst drie van haar laatste zes uitwedstrijden en dus is het duidelijk waar de club vaak punten verspeelt.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Groningen – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijdquoteringen van de TOTO laten er geen misverstand over bestaan. Een overwinning voor Ajax levert x 1,32 keer je inleg op, terwijl de odds voor een Groningse zege een stuk hoger liggen met x 8.15. Ook een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem een hoog bedrag op met x 6,00 keer het speelbedrag.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd FC Groningen – AjaxAmsterdam wordt zaterdag 20 april om 18:30 uur gespeeld in het Hitachi Capital Mobility Stadion in Groningen. Weet FC Groningen punten te pakken tegen de halve finalist in de Champions League, Ajax? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers