Eredivisie
15/02/20196 reacties

Ajax treft dit weekend NAC Breda in Eredivisie

Ajax treft dit weekend NAC Breda in Eredivisie
Na het Champions Leagues spektakel tegen Real Madrid speelt Ajax in Amsterdam dit weekend tegen NAC Breda. De club uit Brabant staat op de laatste plek en is naarstig op zoek naar punten om de rode lantaarn uit handen te geven. Ook de Amsterdammers hebben de punten hard nodig, zeker na de 1-2 thuisnederlaag tegen Real waardoor de volgende ronde in de Champions League waarschijnlijk heel lastig gaat worden. Kortom een duel met ontzettend veel belangen en dat zijn vaak de leukste duels om een TOTO-formulier voor te pakken, want dit soort wedstrijden kunnen vaak alle kanten op!

Erik tem Hag: “We moeten NAC niet laten voetballen”

De spelers van NAC Breda zullen dit weekend vermoedelijk een getergd Ajax ontmoeten in de Johan Cruijff Arena. Na een lange voorbereiding verloor het team van trainer Erik ten Hag in de Champions Leaguewedstrijd van Real Madrid met 1-2. Maar een tijd van treuren is er niet, want zondag wacht de Eredivisie weer met NAC Breda als tegenstander. Erik ten Hag moet zorgen dat er zondag niet meer aan Real wordt gedacht, maar aan NAC. “Het is iedere keer de uitdaging om dat te voorkomen. Daar moeten we op voorbereid zijn. We moeten NAC niet laten voetballen. We moeten de wedstrijd met de juiste houding en concentratie aannemen en uitspelen”, zo zegt Ten Hag voor de camera van Fox Sports.

“Wij moeten ons werk doen, dat betekent winnen van NAC”

Doordat Ajax ook afgelopen weekend verloor in de competitie tegen Heracles Almelo (1-0) is het gat met koploper PSV inmiddels zes punten geworden. Ten Hag: “Daar hebben ik en het team geen invloed op. We hebben invloed op ons eigen spel. PSV heeft tot nu zes punten meer dan wij, maar ergens moeten ze nog wat laten liggen. Wij moeten ons werk doen, dat betekent winnen van NAC”, vertelt de trainer van Ajax aan De Telegraaf.

Mitchell van der Gaag: “We moeten alles geven tegen Ajax”

Bij NAC Breda is het alleen maar strijden om van de afgrond los te raken. Met de achttiende plek en zestien punten zijn nummer zeventien De Graafschap (18 punten) en nummer zestien Excelsior 22 punten) nog in te halen, maar dan moet er nu iets gebeuren. De laatste vier wedstrijden werd er niet gewonnen, maar NAC-trainer Mitchell van der Gaag weigert de handdoek in de ring te gooien. “We moeten als team een reactie geven na de afgelopen weken. Ik denk nog steeds dat het kan lukken. Plek achttien ontlopen, daar gaat het nu om. Zo realistisch moet je wel zijn”, zo zegt de trainer op de clubsite van NAC.

“Niet gewillig naar de slachtbank”

Dat zijn ploeg zondag naar de Johan Cruijff Arena reist, is volgend de trainer geen reden tot paniek. “We moeten ons niet gewillig naar de slachtbank laten leiden. Het is een ploeg die veel opties heeft, die de posities kwalitatief dubbel bezet heeft. We moeten er alles voor geven en dan moeten er een aantal dingen goed uitvallen”, aldus Van der Gaag die zijn team niet graag alleen maar ziet verdedigen in de Arena. “Het is niet zaak om alleen maar tegen te houden en voor de rest niks te doen, want dan wordt het heel lang en heel zwaar. Het is ook zo dat je zelf gevaarlijk kunt worden en je op momenten druk kunt zetten. Dat je niet alleen maar rond je eigen zestienmeter speelt”, zo besluit Van der Gaag in gesprek met Ajaxshowtime.

Statistieken

Volgens de statistieken hoeft Ajax zondag weinig te vrezen als de ploeg uit Breda naar de Amsterdam Arena komt. Het is namelijk al twaalf jaar (!) geleden dat NAC nog eens wist te winnen in onze hoofdstad. Het werd toen 1-3 voor NAC.De overwinning die Ajax twee jaar geleden boekte, zal bij zowel de supporters van Ajax als van NAC het vers in het geheugen staan. De Ajacieden wonnen met trainer Marcel Keizer namelijk met 8-0. Vier maanden later, inmiddels precies een jaar geleden, wist Ajax ook thuis de Brabantse ploeg pijn te doen door ze met 3-1 terug naar huis te sturen. Toch trekt Ajax lang niet altijd aan het langste eind. In de jaren 2015 (0-0), 2011 (2-2) en 2006 (1-1) kende het spel geen winnaar in Amsterdam.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – NAC Breda

De bookmakers zijn enorm gul en schalen de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in de Johan Cruijff Arena hoog in. De odd voor winst van NAC staat op x 40.00 (!) keer je inleg wel heel hoog genoteerd. Je moet er wat lef voor hebben, maar als je gelijk krijgt is elke euro veertig keer meer waard. Een gelijkspel wordt met een odd van x 14.50 ook hoog beloond. In het 1X2 spelsysteem staat op het TOTO-formulier achter een kruisje bij een thuisoverwinning van Ajax: x 1.05.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – NAC Breda wordt gespeeld op zondag 17 februari om 12:15 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Zetten de Ajacieden na de verloren wedstrijd tegen Real Madrid de pijlen weer op scherp tegen hun volgende tegenstander uit Breda? Of is het uitgerekend NAC die de Amsterdammers nog eens pijn weet te doen? Laat TOTO weten wat jouw voorspelling is en doe mee!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers