Eredivisie
30/09/2016

Ajax verwelkomt FC Utrecht in Amsterdam Arena

Ajax verwelkomt FC Utrecht in Amsterdam Arena
Dit weekend wordt de achtste ronde van de Eredivisie gespeeld en één van de topwedstrijden uit die speelronde is Ajax - FC Utrecht. Deze altijd beladen wedstrijd volgt na een Europa Leagueweek. Hierdoor zou Ajax het nog lastiger kunnen krijgen tegen FC Utrecht, dat de afgelopen jaren toch al goed presteert tegen de Amsterdammers. De bookmakers beseffen dit maar al te goed, maar zien Ajax wel als de favoriet in deze match. Wil je een gokje wagen op deze wedstrijd? Houd de pre-wedstrijd quoteringen goed in de gaten en zet slim in.

Erik ten Hag: “Ik bereid mijn spelers psychologisch voor”

FC Utrecht lijkt zich een stroeve competitiestart weer langzaam op te richten. Vorige week won het team van trainer Erik ten Hag met 2-0 van Sparta Rotterdam. De zware nederlaag die het team de week daarvoor opliep tegen FC Groningen 1-5 werd op deze manier weggespoeld. Nu staat voor Ten Hag en zijn mannen een wedstrijd tegen de nummer twee in de Eredivisie te wachten. Volgens de trainer komt deze wedstrijd niets te vroeg. “Het maakt mij niet uit”, zegt Ten Hag tegen Voetbal International. “Wij willen altijd winnen natuurlijk. Voor elke wedstrijd maak ik een plan en bereid ik mijn spelers psychologisch voor. Het is niet zo dat mijn ploeg er staat, wel hebben we een stap in de goede richting gezet”, stelt Ten Hag.

Erik ten Hag: “Stabiliteit is wat anders”

De trainer heeft zijn vaste opstelling inmiddels gevonden. “We werken toe naar een aantal vastigheden. Voorin zijn Sébastien Haller en Richairo Zivkovic een complementair koppel. Met Nacer Barazite daarachter loopt het uitstekend. Lang hebben we achter de feiten aangelopen. Dit is weliswaar een kentering, de twee overwinningen tegen FC Twente en Sparta. Maar het is nog lang geen hosanna. Stabiliteit is wat anders, maar op ruïnes kan iets moois ontstaan.”

Richairo Zivkovic: “Ze zijn mij nog niet vergeten”

Richairo Zivkovic is één van de spelers die FC Utrecht op het juiste pad bracht. Tegen Sparta scoorde de twintig jarige spits al in de derde minuut. In de bekerwedstrijd tegen FC Twente was Zivkovic goed voor twee van de drie doelpunten. De spits wordt door Ajax verhuurd en komt zondag tegenover de Amsterdammers te staan. “Voor FC Utrecht zijn dat altijd speciale wedstrijden en voor mij zal het extra speciaal zijn. Ik ben er extra op gebrand wat te laten zien in de Arena. Ik wil daar goed presteren, met de ploeg. Dat is toch logisch? Ik hoor nog geregeld wat, telefonisch of via een appje, van Marc Overmars of van jongens die daar spelen. Ze zijn mij nog niet vergeten. En ik hen ook niet.”

De reddende engel van Ajax: Kasper Dolberg

Ajax Amsterdam heeft deze week al een overwinning kunnen boeken. In de Europa League won de club van Peter Bosz met 1-0 van Standard Luik. Het enige doelpunt die gemaakt werd was van Kasper Dolberg. De Deense tiener zorgde voor de nodige punten en zo tegen FC Utrecht van waarde kunnen zijn. Volgens Bosz kan de jonge speler nog geen drie volledige wedstrijden achter elkaar spelen. “We moeten voorzichtig met hem zijn en hem rust geven. Maar dat kan ook door hem zoals nu voortijdig naar de kant te halen of een training over te laten slaan. Je kan hem op meerdere manieren ontlasten”, zegt de trainer. Of Dolberg dus tegen FC Utrecht wordt ingezet blijft een verrassing.

Peter Bosz: “Tim Krul zit ook tegen FC Utrecht niet bij de selectie”

Doelman Tim Krul wordt in de wedstrijd van zondag nog niet onder aan de lat gezet. Krul is herstellende van een zware knieblessure, die hij bijna een jaar geleden opliep in een duel van Oranje. “Tim Krul zit ook tegen FC Utrecht niet bij de selectie”, aldus Bosz op een persconferentie. “Hij heeft zo lang aan de kant gestaan, dat hij eerst wat wedstrijden voor Jong Ajax moet spelen. Zover is hij nog niet.” Doelman Andre Onana zal de taak van Krul voorlopig op zich (blijven) nemen.

Wedstrijdoverzicht

Behalve het ontbreken van Krul zijn er geen noemenswaardige blessuregevallen te melden bij Ajax. Wel keert Hakim Ziyech terug in de wedstrijdselectie. De aanvallende middenvelder ontbrak afgelopen donderdag nog op het wedstrijdformulier toen Ajax thuis won van Standaard Luik. Dat was vanwege een Europese schorsing. Tegen Utrecht doet hij dus weer ‘gewoon’ mee. Ook bij FC Utrecht geen ernstige probleemgevallen in de selectie voor de wedstrijd tegen Ajax. Een affiche dat garant staat voor strijdlust en spektakel. FC Utrecht kan het de Amsterdammers in de Arena behoorlijk moeilijk maken. Het laatst gespeelde duel was in april dit jaar en eindigde in 2-2. De wedstrijd daarvoor werd er in de Galgenwaard gewonnen door de thuisploeg: 1-0. Ajax won zijn laatste thuiswedstrijd tegen de club uit de Domstad in december 2014. Dat duel eindigde toen in 3-1.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers pakken flink uit voor deze topmatch. VoetbalGokken zet de 1X2-quotering op een rij: Winst van Ajax krijgt met x 1.33 een wat magere pre-wedstrijd quotering mee, maar voor iedere andere uitslag zijn de noteringen zeer interessant. Een winnend FC Utrecht krijgt met x 8.50 de hoogste quotering mee voor deze match. Dat betekent dat een inleg van 25 euro al snel 213 euro waard is. Met de quotering voor een gelijkspel kun je ook goed uit de voeten, want die is namelijk met x 5.00 vrij hoog ingeschaald. Naast het 1X2-spelsysteem, kun je natuurlijk ook kiezen voor andere gokstrategieën. Lees hierover meer op onzeinfopagina. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax Amsterdam – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 2 oktober om 12:30 uur in de Amsterdam Arena. Volg de wedstrijd op de voet en maak het nog spannender door mee te spelen via onze bookmakers.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers