Eredivisie
22/09/2016

Ajax verwelkomt PEC Zwolle

Ajax verwelkomt PEC Zwolle
In Amsterdam wordt het stadion gereedgemaakt voor de komst van hekkensluiter PEC Zwolle. De Zwollenaren hebben slechts twee punten behaald dit seizoen, terwijl Ajax dankzij een 0-2 zege op Heracles de derde plaats bezet. De bookmakers verwachten (natuurlijk) een overwinning van thuisploeg Ajax, maar PEC Zwolle heeft de afgelopen jaren meerdere malen bewezen het Ajax bijzonder lastig te kunnen maken. Of dat zaterdag – met de huidige vorm van de Zwollenaren – wederom lukt is maar zeer vraag.

Peter Bosz: “Voor zorgen heb je de tijd niet”  

Ajax heeft de opgaande lijn qua uitslagen wel te pakken, maar het veldspel van de Amsterdammers is weinig overtuigend te noemen. Dat viel trainer Peter Bosz ook op deze week: “We kijken wat er beter kan en wat we eventueel moeten veranderen, maar voor zorgen heb je de tijd niet. De wedstrijden volgen elkaar in snel tempo in deze fase van het seizoen.”

Peter Bosz: “Deze jongens maken het me lastig”

Naast de Europa League en de competitie is deze week ook de KNVB-beker weer van start gegaan. De Ajacieden mochten het in deze eerste wedstrijd thuis opnemen tegen Willem II. De tweede keus die de trainer heeft opgesteld was en met een 5-0 overwinning een groot succes. Dit maakt het voor de trainer niet gemakkelijker om een keuze te maken voor de opstelling tegen PEC Zwolle. “Deze jongens maken het me lastig. Ze hebben laten zien dat ook zij moeten spelen. Kiezen is niet moeilijk als jongens niet goed presteren. Zoiets leg je dan uit. Tegen Willem II hebben deze jongens het gewoon heel goed gedaan. Nu is het lastig keuzes maken, omdat ik voor de wedstrijd tegen PEC toch weer jongens moet teleurstellen. Dat is lastig, maar het moet wel gebeuren”, aldus Bosz. “We gaan eerst alles rustig analyseren en gaan dan over de basisploeg praten", zei hij. "En dan mogen jullie van de media na afloop vragen waarom bepaalde spelers niet mochten beginnen in het duel tegen PEC Zwolle.”

Ron Jans: “We hebben het geluk niet aan de kont hangen”

Trainer Ron Jans hoopt dat zijn spelers tegen Ajax net dat beetje extra kunnen brengen: “We moeten beseffen dat we bij elkaar moeten blijven. We zitten nog altijd in het moeras”, PEC Zwolle heeft in de start van het seizoen dan ook al tegen sterke clubs moeten aantreden zoals: PSV (0-4) en de laatst gespeelde thuiswedstrijd tegen AZ (0-2). “Klopt. We hebben het geluk niet aan de kont hangen, maar daar zijn onze resultaten niet mee verklaard. Tegen AZ begonnen we weer met een gebrek aan vertrouwen en initiatief, was de opbouw te traag, wilden we de bal te weinig hebben. We hebben nu met Nicolai Brock-Madsen een spits die duels kan aangaan, maar dat betekent níét dat we elke bal maar naar voren moeten schieten. We zijn kortom nog altijd zoekende. We moeten ons niet laten verlammen door alleen maar naar de stand te kijken.”

Ron Jans: “Dit had de ploeg echt even nodig”

De bekeroverwinning op DVS`33 uit Ermelo 1-4 gaf PEC Zwolle weer wat vertrouwen voor de aankomende wedstrijd tegen Ajax. “Dit had de ploeg echt even nodig”, zegt Jans. “We hebben aardige dingen laten zien en ik ben ook best tevreden over het vertoonde spel. Maar we moeten ook realistisch blijven. Dit is een bekerduel tegen een amateurploeg. De komende tijd gaan we kijken wat het allemaal waard is.” Goed nieuws voor PEC Zwolle was het feit dat de beide spitsen Nicolai Brock-Madsen en Anass Achahbar hun eerste treffer maakten. “Al weten ze allebei dat het in de competitie echt moet gebeuren”, stelde Jans volgens De Stentor. Bram van Polen was na de bekerwinst vooral opgelucht en neemt dat gevoel mee als hij zaterdag naar Amsterdam afreist: “We gaan nu met een lekkerder gevoel die kant op. Dit hadden we even nodig", aldus Van Polen.

Wedstrijd Quoteringen voor Ajax - PEC Zwolle

PEC Zwolle gaat dus met een beter gevoel richting de Amsterdam Arena. Of dit genoeg is om daadwerkelijk tot een overwinning te komen is natuurlijk nog de vraag. De bookmakers geven PEC Zwolle weinig kans, maar in de voetbalwereld is niets onmogelijk. De gokkers die extra lef hebben om te gokken op een overwinning van de Zwollenaren worden dan ook met een quotering van x 12.00 flink beloond. Mocht er in de Arena een gelijke stand uitrollen, dan staat er een beloning van x 5.75 klaar voor elke ingelegde euro op een puntendeling. Het meest waarschijnlijke is een thuisoverwinning van Ajax en die pre-wedstrijd quotering staat dan ook het laagst gequoteerd: x 1.26.

Wedstrijdinformatie

In de Head2Head zien we dat we Ajax de laatste twee ontmoetingen simpel wist te winnen (0-2 en 3-0). Maar de statistieken over de laatste vijf jaar zijn duidelijk in het voordeel van PEC Zwolle, met als meest in het oog springende uitslag de 5-1 overwinning van Zwolle op 20 april 2014 tijdens de bekerfinale in de Kuip. Bij beide ploegen zijn geen noemenswaardige blessures of schorsingen te melden, waardoor zowel Bosz als Jans met de sterkst mogelijke opstelling van start kan gaan. Bij de wedkantoren wordt op dit moment vooral gespeeld op winst voor Ajax. De drie meest populaire uitslagen bij de gokkers zijn momenteel: 3-0, 4-1 en 2-0, allen in het voordeel van de Amsterdammers. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De competitiewedstrijd AFC Ajax – PEC Zwolle wordt gespeeld opzaterdag 24 september om 19:45 uur in de Amsterdam Arena. Maakt Ajax tegen PEC Zwolle weer een enorme klapper; zoals als tegen Willem II? Of komen de Zwollenaren uit het `moeras` en maken ze tegen Ajax eindelijk die langverwachte comeback? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers