Eredivisie
17/12/2015

Ajax zet leiderschap voort tegen De Graafschap

Ajax zet leiderschap voort tegen De Graafschap
De eerste en de laatst geplaatste clubs van de Eredivisie nemen het dit weekend tegen elkaar op. Ajax speelt in eigen stadion tegen De Graafschap. Een mooie gelegenheid voor de Ajacieden om het kalenderjaar als winterkampioen af te sluiten.

"Ik kan natuurlijk niet tevreden terugkijken”

Ajax Amsterdam hoeft alleen nog maar te winnen van De Graafschap wil het die eretitel binnenhalen. Voor Ajax is de strijd om de titel te halen alleen maar groter geworden. Na de uitschakeling in de Europa League en de bekercompetitie is de strijd om de landstitel de enige prioriteit in Amsterdam. Het verlies tegen FC Utrecht (0-1) kwam daardoor extra hard aan. Ook bij trainer Frank de Boer: "Ik kan natuurlijk niet tevreden terugkijken op het laatste halfjaar", zegt De Boer in een interview met Ajax TV. "Je kunt als Ajax niet tevreden zijn als je uitgeschakeld bent in de beker en in de Europa League."

“De titel zal ook een hoop verzachten”

Ajax wordt gevolgd door Feyenoord en PSV. Eén verloren wedstrijd kan al een hoop veranderen. "We staan bovenaan in de competitie, laat het duidelijk zijn dat dat het belangrijkste is, maar het gaat om het einde van de rit en daar hebben we nog geen zekerheid over. We kunnen dus niet tevreden zijn", zegt de coach.Ook Joël Veltman heeft dit voetbalseizoen nog maar één doel. "In twee competities is het al voorbij en dus moeten we de derde wel pakken: het kampioenschap. En dat kan met deze selectie. De titel zal ook een hoop verzachten, al moet Ajax natuurlijk altijd kampioen worden", zegt Veltman in een gesprek met NU.Landskampioen worden is dan ook waar de club uit Amsterdam vol gas voor gaat. "We moeten ons geen complex aanpraten'', zei De Boer. "We vinden hier echt wel aan antwoord op. Als het met positiespel niet lukt, dan moet het allemaal iets opportunistischer.''

“Ze hebben de pech dat ze tegen Ajax moeten”

Het is nog niet zo lang geleden dat de twee clubs elkaar troffen in de Arena. Op 23 september jl. speelde beide clubs in Amsterdam voor de KNVB beker. Deze wedstrijd werd met 2-0 door Ajax gewonnen. Trainer Frank de Boer leek medelijden te hebben met de club uit het oosten. “Ze hebben de pech dat ze tegen Ajax moeten.” De Superboeren hebben dit seizoen alleen de wedstrijd tegen Cambuur gewonnen (2-3). De Graafschap staat laatste met vijf punten. Cambuur staat daarboven met tien punten. Om uit de degradatiezone te komen moet de club van trainer Jan Vreman nu echt punten gaan pakken.

Bookmakers

Deze laatste wedstrijd voor de winterstop staat geheel aan Ajax zijn kant. De odd voor winst van de thuisploeg is x 1.10. Een gelijkspel zal een gewaagde gok zijn, maar in de voetbalwereld kan alles. Mocht de wedstrijd eindigen met een gelijkspel dan levert je dat x 9.00 je inleg op. Verwacht je dat De Graafschap een stunt uithaalt voor de winterstop dan is de x 21.00 quotering echt iets voor jou. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Ajax Amsterdam – De Graafschap wordt gespeeld op zondag 20 december om 16:45 uur in de Amsterdam Arena. Doe mee met deze laatste Eredivisiewedstrijd van het jaar en profiteer van deze extreem hoge quoteringen. Wordt Ajax de winterkampioen van 2015/2016 of gaat Feyenoord of PSV met die titel lopen.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers