Eredivisie
15/03/20197 reacties

Ajax zet titelstrijd voort in Noord-Hollandse derby tegen AZ Alkmaar

Ajax zet titelstrijd voort in Noord-Hollandse derby tegen AZ Alkmaar
De competitie komt langzaam maar zeker in een beslissende fase. Ajax wacht een loodzwaar programma met komend weekend de uitwedstrijd tegen AZ en die week erop het cruciale duel tegen PSV. Het team van trainer Erik ten Hag wil geen puntverlies meer oplopen voordat het duel tegen de Eindhovenaren wordt afgewerkt. Het is dus zaak drie punten te pakken in Alkmaar. Maar ook AZ wil deze Noord-Hollandse derby winnen, vooral om de vertrekkende coach John van den Brom die zo veel besproken zege te schenken tegen een topclub! TOTO verwacht een helse strijd en dat levert hoge pre-wedstrijdquoteringen op bij de bookmakers.

Erik ten Hag: “AZ is een prima tegenstander”

Voor Ajax zijn de drie punten die gehaald kunnen worden uit Alkmaar van groot belang. De eerste tegenstander na de interlands van Oranje volgende week is namelijk PSV. Met twee verliespunten meer dan de koploper mag er geen punt meer verspild worden. Trainer Erik ten Hag kijkt dan ook enorm uit naar de uitwedstrijd in Alkmaar. “AZ is een prima tegenstander, de uitdager van de top. Best of the Rest”, aldus Ten Hag tegen FOX Sports.

“Punten steeds schaarser”

Ajax won eerder deze week in de Johan Cruijff Arena maar nipt van PEC Zwolle met 1-2. Daley Blind zorgde er in het slot van de wedstrijd voor dat Ajax toch drie punten kon bijschrijven. Ten Hag hoopt dat dit in Alkmaar anders zal gaan. “Dit mogen wij niet accepteren. We komen in een bepaalde fase, dat de punten steeds schaarser worden. Wil je kampioen worden, dan moet je dit soort lelijke wedstrijden zoals we tegen PEC Zwolle hebben gespeeld, ook winnen. ”, aldus de coach van Ajax.

Daley Blind: “AZ zoekt nadrukkelijk de counter”

Daley Blind was blij dat hij een waardevolle speler kon zijn voor zijn ploeg, maar is op zijn hoede voor het team van trainer John van den Brom die Ajax zondag treft. “AZ is een ploeg die ons het spel laat maken en van daaruit de counter zoekt. Ze speelden goed georganiseerd en ze hebben genoeg individuele kwaliteiten om bepaalde acties te volbrengen. Daar moeten we wel voor waken”, zo vertelt Blind op Ajax TV.

“Ons eigen spel spelen”

De linksback verwacht dat AZ zondag voor de supporters aanvallend zal spelen. “Ze spelen thuis en ik denk dat ze voor het eigen publiek wat meer willen laten zien. Als wij echter ons spel zullen spelen, zullen we ze wel dwingen om te gaan verdedigen”, aldus de verdediger van Ajax.

Ziyech en De Jong

Het drukke schema van Ajax begint zijn tol te eisen. Tegen PEC Zwolle konden Hakim Ziyech en Frenkie de Jong niet aan de aftrap staan door lichte blessureleed die ze op in de Champions Leaguewedstrijd tegen Real Madrid. Ten Hag weet niet of beide spelers op tijd fit zijn voor de Noord-Hollandse derby met AZ. “Dat kan ik nog niet zeggen. Ik heb goede hoop. Maar of ze AZ halen, we zullen er alles aan doen”, aldus de trainer.

John van den Brom: “Ajax wordt een mooie uitdaging”

Ook in Alkmaar zien ze uit naar de komst van Ajax in het AFAS Stadion. Net als de Ajacieden speelden het team van trainer John van den Brom deze week ook tegen PEC Zwolle. Het werd met 0-0 een gelijkspel in Zwolle en dat motiveert Van den Brom nog meer om thuis tegen Ajax drie punten te scoren. “Ajax wordt een mooie uitdaging voor ons”, aldus de trainer van de Alkmaarse club tegen de NOS.

“Elk punt belangrijk”

Met 44 punten staat AZ op de vierde plek en heeft het drie punten minder dan Feyenoord dat derde staat. Van den Brom heeft als doel om de concurrent uit Rotterdam dit seizoen nog te passeren. “We zitten Feyenoord op de hielen. Uiteindelijk willen we ze ingehaald hebben. In deze fase van het seizoen moet het gebeuren. We willen zo hoog mogelijk eindigen in de Eredivisie en dan is elke punt belangrijk”, aldus Van den Brom.

Statistieken

De meeste Ajacieden en AZ-fans zullen zich het nog goed kunnen herinneren dat het niet heel lang is geleden dat de thuisploeg deze Noord-Hollandse derby won. Nog geen zes jaar geleden verloor Ajax in het AFAS-stadion met 3-2 in het voordeel van AZ. Drie jaar daarvoor waren de Alkmaarders ook al te sterk in hun eigen stadion en werd het 2-0. Een gelijkspel werd het in de afgelopen tien jaar slechts eenmaal: in 2016 2-2. De laatste keer dat Ajax op bezoek was in Alkmaar was eind 2017. Toen werd het 1-2 voor de Ajacieden.

Pre-wedstrijdquoteringen voor AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers zijn voor de wedstrijd van Ajax bij AZ als volgt ingedeeld. Een thuiszege van AZ levert met x 4.70 keer je inleg een zeer hoge beloning op. Bij TOTO wordt de odd bij een gelijkspel het hoogst ingecalculeerd: x 4.80 keer het speelbedrag. Verwacht je een overwinning van Ajax? Houd dan de quotering in het 1X2 spelsysteem goed in de gaten, want een Amsterdamse zege levert al snel x 1.59 keer je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd AZ Alkmaar – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 17 maart om 14:30 uur in het AFAS-stadion te Alkmaar. Krijgt Ajax dit weekend de kans om PSV te passeren en bovenaan de lijst uit te prijken of heeft AZ zondagmiddag eindelijk die felbegeerde zege op een club uit de Top-3 te pakken? Speel mee via TOTO en win!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers