Eredivisie
22/02/2020

Ajax zoekt troost bij Heracles Almelo

Ajax zoekt troost bij Heracles Almelo
De Eredivisie heeft zondag met Heracles tegen Ajax alweer een mooie affiche op het programma staan. De Ajacieden zoeken naar troost nu de midweeks wedstrijd tegen Getafe CF in de Europa League met 2-0 werd verloren. Koning TOTO verwacht dat Heracles die troost gaat bieden, maar zijn de Almeloërs het daar wel mee eens? VoetbalGokken.nl laat beide trainers aan het woord en zet de statistieken en wedstrijdfacts alvast voor je op een rij. 

Frank Wormuth: “Ajax zit in een goede flow”

Heracles pakte voorgaande seizoenen in Almelo punten tegen Ajax. Maar volgens trainer Frank Wormuth zegt dat niets over de wedstrijd van zondag als Ajax opnieuw voor de deur zal staan. “Alles is totaal anders. Echt: vergeet het, dat was een totaal andere situatie”, bevestigt Wormuth. “Ajax zit nu in een heel andere flow, ze doen het overal zo verschrikkelijk goed.”

“Ajax zal geen angst voor ons hebben”

Dat Ajax afgelopen donderdag verloor van Getafe ziet Wormuth door de vingers. Wel verwacht de trainer dat Ajax deze zure nasmaak snel wil wegspoelen en daarom alles geeft om van Heracles te winnen. “We moeten daar wel iets tegen doen. Ik denk dat trainer Erik ten Hag tegen zijn spelers zegt: Win met 10-0 van Heracles. Ze zullen gemotiveerd zijn. We zijn zeker geen angstgegner voor Ajax, ze zullen echt geen angst voor ons hebben”, aldus Wormuth.

Erik ten Hag: “Voor ons telt nu alleen Heracles”

De terugreis naar Amsterdam vanuit het Spaanse Getafe was niet zoals Ajax dat vooraf gehoopt had. De ploeg van trainer Erik ten Hag kreeg twee doelpunten tegen in de Europa League wedstrijd tegen Getafe. “We kregen geen grip op hen en daar moeten we beter mee omgaan”, was de reactie van de trainer na de met 2-0 verloren wedstrijden.

“Zondag in sterkste opstelling”

Volgende week donderdag komt Getafe naar de Johan Cruijff Arena om de kaarten definitief te schudden welke ploeg er doorgaat in de Europa League. Zondag wacht er echter nog een uitwedstrijd tegen Heracles die de Ajacieden niet over het hoofd zien. “Voor ons telt nu alleen Heracles”, aldus Ten Hag die honderd procent inzet van zijn basisspelers verwacht. “We willen kampioen worden. Je kan niets laten liggen, dus we kiezen zondag voor de sterkste opstelling.”

Statistieken

De Ajacieden hoeven hun koppositie niet veel te vrezen als zij zondag naar Heracles in Almelo gaan. De ploeg van Ten Hag staat met 53 punten bovenaan en AZ Alkmaar volgt de Amsterdammers met 47 punten.Heracles Almelo staat negende en heeft net als SC Heerenveen (tiende) 29 punten bijeengeraapt. De Almeloërs voelen ook de hete adem in de nek van de nummer elf Sparta Rotterdam dat 27 heeft. De weg naar de top zeven is voor Heracles een lastige klus nu Ajax op bezoek komt. FC Groningen staat op de achtste plek net boven Heracles, maar heeft met 35 punten er wel zes meer dan de ploeg uit Almelo.

Head 2 Head

Een bezoek aan Almelo levert Ajax lang niet altijd drie punten op. Vorig jaar was het zelf een overwinning van Heracles (1-0) in hun eigen stadion. Ook die keer ervoor moesten de Ajacieden met lege handen huiswaarts keren. De Almeloërs waren met 2-1 alweer net iets te sterk voor Ajax. In 2015 en 2016 won Ajax drie keer achtereen. Drie keer op rij werd het 0-2 voor Amsterdamse equipe.

Huidige vorm Heracles Almelo

Heracles Almelo heeft dit jaar nog maar één wedstrijd gewonnen. De overige vier Eredivisie wedstrijden gingen verloren. Heracles kon twee weken geleden de punten in eigen huis houden door Fortuna Sittard te verslaan met 2-0. Vorig weekend werd die overwinning al weer weggespoeld door bij VVV in Venlo met 1-0 te verliezen. Eerder dit jaar waren het Willem II 1-0, Feyenoord 2-3 en FC Emmen 1-0 die Heracles op de blaren liet zitten. Ook het bekertoernooi ging verloren toen Wormuth en zijn mannen thuis tegen Vitesse speelden (0-2).

Huidige vorm Ajax

Ajax werd afgelopen donderdag in de Europa League overlopen door Getafe CF in de Europa League. De ploeg van Ten Hag wist niet tot scoren te komen bij de Spaanse nummer drie van La Liga. Het werd 2-0 voor Getafe en Ajax krijgt komende week de kans dit in de eigen Johan Cruijff Arena recht te zetten. In De Eredivisie loopt Ajax nog steeds op rolletjes. Nadat FC Groningen het Grote Ajax in de Euroborg versloeg met 2-1 werd er wel weer gewonnen van PSV 1-0 en RKC Waalwijk 3-0. Ook de volgende ronde van de KNVB Beker werd verzekerd door Vitesse met 0-3 te verslaan.

Lappenmand

Heracles Almelo heeft met Jesper Drost (knie), Navajo Bakboord (kruisband) en Joey Konings (blessure) drie spelers in de lappenmand. Robin Pröpper is voor de wedstijd tegen Ajax geschorst. Bij Tim Breukers en Silvester van der Water hangt een schorsing boven het hoofd.Bij Ajax is het vele malen drukker in de ziekenboeg. De spelers Davis Neres (knie), Zakaria Labyad (knie), Quincy Promes (hamstring), Joël Veltman en Noussair Mazraoui (blessure) zijn voor de uitwedstrijd tegen Heracles niet wedstrijdfit.

Prognose

Onze prognose is een gelijkspel in Almelo. Heracles is een lastige tegenstander voor de Ajacieden en de verloren wedstrijd tegen Getafe hakte er bij de Ajacieden wel in. Onze wedtip is 1-1, maar natuurlijk ben je helemaal vrij om je eigen voorspelling in te vullen bij Koning TOTO.

Quoteringen Heracles – Ajax

De TOTO heeft torenhoge odds gereedstaan voor een thuiszege van Heracles Almelo. Koning TOTO keert x 7.05 keer de inleg uit als Heracles van Ajax wint. Een gelijkspel levert in het 1X2 spelsysteem x 5.55 keer de inleg op. Voor een overwinning van Ajax moeten we het doen met een odd van x 1.32 keer je speelbedrag.
De Eredivisie wedstrijd Heracles Almelo – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 23 februari om 16:45 uur in het Erve Asito Stadion te Almelo. Kan Ajax na vier jaar weer eens winnen in Almelo of kan Heracles nog profiteren van de verloren wedstrijd van de Ajacieden bij Getafe? Laat de TOTO flink betalen door de juiste voorspelling vandaag alvast in te zetten via VoetbalGokken.nl!

De beste Online Bookmakers