Eredivisie
12/03/2021

Ajax zondag als Eredivisie-koploper naar PEC Zwolle

Ajax zondag als Eredivisie-koploper naar PEC Zwolle
AFC Ajax Amsterdam gaat aanstaande zondag als koploper naar PEC Zwolle. In de 26ste speelronde van de Eredivisie moet Ajax naar Zwolle, waar de nieuwe trainer Bert Konterman probeert de boel weer op de rit te krijgen.  Drop je voorspelling en ga voor de hoogste odds bij VoetbalGokken.nl: jouw voetbalgoksite!

Erik ten Hag: “Goed seizoen vervolgen tegen PEC Zwolle”

Ajax Amsterdam speelde eerder deze week al de Europa League wedstrijd tegen Young Boys en won dat duel met 3-0. Volgende week is de return, maar eerst wordt zondag de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle gespeeld. Ajax-trainer Erik ten Hag wil dat zijn team daar volop mee bezig is. “We zijn aan een goed seizoen bezig, dat moet een vervolg krijgen tegen PEC Zwolle”, blikt Ten Hag alvast vooruit op het komende duel in Zwolle.

“Niet aan eindpunt denken”

Met de Eredivisie, de Europa League en de finale van de KNVB Beker heeft Ajax een drukke agenda. Er mag geen wedstrijd over het hoofd gezien worden, vindt Ten Hag. “We zijn op drie podia actief en dat willen we zo lang mogelijk volhouden. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. We denken niet aan het eindpunt. We denken nu alleen aan de wedstrijd van zondag tegen PEC Zwolle”, aldus de Ajax-trainer.

Bert Konterman: “Stunten tegen Ajax wordt moeilijk”

Na het vertrek van trainer John Stegeman moet interim-trainer Bert Konterman PEC Zwolle weer in de stijgers zien te krijgen. Dat lukte afgelopen weekend bij Heracles Almelo niet (2-1), maar trainer Konterman is hoopvol voor de wedstrijd tegen Ajax. “Je bent altijd op zoek naar een mogelijkheid om te stunten. Als Ajax de Champions League-vorm heeft, wordt dat moeilijk, maar het is ook een mooie gelegenheid voor onze jongens om tegen zo’n tegenstander te laten zien hoe goed ze zijn”, zegt de interim-trainer tegen De Telegraaf.

“We moeten wel scherp blijven”

Trainer Konterman weet dat PEC Zwolle in de tabel aardig afzakt naar de degradatieplaatsen. “We moeten wel scherp blijven. Sowieso willen we nog knallen dit seizoen, ook om de supporters en sponsoren, die misschien twijfelen richting het nieuwe seizoen, over de streep te trekken”, besluit de Zwolse trainer zijn vooruitblik op zondag.

Statistieken

Met zestig punten uit 24 wedstrijden is Ajax Amsterdam de huidige nummer Ă©Ă©n van de Eredivisie. PSV Eindhoven staat tweede met 54 punten en heeft al een ronde meer gespeeld dan de Amsterdamse ploeg.PEC Zwolle staat op de dertiende plek met 26 punten. De ploeg uit Zwolle moet snel punten veroveren wil het niet verder op de ranglijst zakken. RKC Waalwijk staat veertiende met 23 punten. Sparta Rotterdam is de nummer twaalf met 27 punten.

Head 2 Head

In de Eredivisie heeft Ajax de laatste jaren weinig moeite gehad met de Zwolse ploeg. De laatste wedstrijd in het MAC3PARK Stadion werd met 2-4 gewonnen door de Ajacieden. Dit duel dateert al vanaf 1 november 2019. De laatste keer dat er nog gelijkgespeeld werd, was op 26 april 2015. In het slot van dat competitieseizoen wist Ajax niet te winnen van de Zwollenaren.

Huidige vorm PEC Zwolle

Ook met een nieuwe trainer aan het roer wint PEC de duels maar moeilijk. Eind februari werd er nog gewonnen van SC Heerenveen met 4-1. Afgelopen weekend ging het weer mis met de ploeg van trainer Konterman. De Overijsselse derby tegen Heracles Almelo werd met 2-1 verloren. Ook bij FC Emmen 3-2 en FC Groningen 1-0 wist de ploeg uit Zwolle de laatste weken geen drie punten mee terug te nemen.

Huidige vorm Ajax

Niets en niemand lijkt Ajax tegen te houden. De ploeg van trainer Ten Hag won afgelopen donderdag ook de heenwedstrijd in de achtste finales van de Europa League. Het Zwitserse Young Boys werd met 3-0 overwonnen waarmee de Ajacieden een prima uitgangspositie hebbe voor de return in Bern. Afgelopen weekend werd er al met 3-1 gewonnen van FC Groningen in de Johan Cruijff Arena.

Lappenmand

PEC Zwolle treedt zondag zonder Slobodan Tedic (klaplong) en Sai van Wermerskerken (knieblessure) aan tegen Ajax. Een schorsing dreigt voor centrale verdediger Sam Kersten; die al vier gele kaarten achter zijn naam heeft staan.Bij Ajax geen Noussair Mazraoui (oogblessure) en Daley Blind (knieblessure). Voor de rest kan trainer Ten Hag over dezelfde selectie beschikken als in de laatste twee duels van de Amsterdammers.

Prognose

Wie durf er nog te zeggen dat Ajax niet wint? Een keer komt er een eind aan de lange ongeslagen reeks van de Amsterdammers, maar volgens ons zal dat dit weekend niet gebeuren. Onze wedtip bij Toto.nl is 1-3 voor de Amsterdamse ploeg. Bekijk de gemiddelde quoteringen in onderstaand odd-overzicht en speel mee op het voor jou gunstigste moment.

Quoteringen PEC Zwolle – Ajax Amsterdam

Het zou je niet verbazen dat de hoogste odd van deze wedstrijd wordt uitgekeerd als PEC Zwolle wint. Gemiddeld keert de TOTO al x 9.45 keer je inleg uit als de Zwollenaren stunten tegen de koploper van de Eredivisie.In het 1X2 spelsysteem staat de pre-odd voor een gelijkspel in het MAC3PARK op gemiddeld x 6.20 keer je speelbedrag ingedeeld. Een overwinning van Ajax staat op x 1.23 keer je speelbedrag genoteerd.
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 14 maart om 16:45 uur in het MAC3PARK Stadion te Zwolle. Verwacht jij een stunt van de Zwollenaren of blijft Ajax ongedeerd? Bij VoetbalGokken.nl vind je de hoogste odds en de beste deals die de Nederlandse bookmakers voor je in petto hebben!

De beste Online Bookmakers