Eredivisie
24/09/2015

AZ in eigen stadion tegen Heracles Almelo

AZ in eigen stadion tegen Heracles Almelo
AZ speelt dit weekend in eigen stadion tegen Heracles Almelo; de ploeg die alleen maar lijkt te kunnen winnen dit seizoen. Heracles speelt de sterren van de hemel op dit moment. Afgelopen zaterdag wisten ze te winnen van PSV in Eindhoven met 1-2. Niet voor niets staat Heracles op de tweede plaats. Voor AZ Alkmaar ligt dat iets anders. Zij zijn wat minder vaak aan de winnende hand. De uitwedstrijd van afgelopen weekend tegen FC Groningen was wederom geen succes voor de Alkmaarders. Zij verloren met 2-0. AZ staat mede hierdoor met slechts vijf punten op een teleurstellende veertiende plaats.

Heracles "We raken niet in de war’’

Heracles geniet met volle tuigen van de prestaties van de afgelopen tijd. De ploeg van John Stegeman won de laatste vijf duels, dus de sfeer zit er in Almelo goed in. In gesprek met de NOS geeft speler Wouter Weghorst een verklaring voor het succes. "Op dit moment valt het allemaal samen", glundert hij. "Het team gaat lopen, het team gaat draaien, je wordt één. We hebben een iets andere speelwijze gecreëerd, waarin we meer druk vooruit willen geven. Hoge druk zetten, om van daaruit meer controle in de wedstrijd te kunnen krijgen en dominanter te kunnen spelen", aldus Weghorst die nog wel geel kreeg tegen PSV.Voorzitter Jan Smit blijft rustig onder het succes van de club uit Almelo. "We raken niet in de war. We blijven als nuchtere Tukkers met beide benen op de grond staan. Er wordt keihard gewerkt. Met zo veel plezier. Het is een echte teamprestatie", glimlach Smit.

Gouweleeuw: ‘’We hebben beter gespeeld’’

Zoveel geluk als er in Almelo is, is er zoveel pech in Alkmaar. De wedstrijd tegen FC Groningen was geen succes. Ook de Europa League uitwedstrijd tegen Partizan ging verloren: 3-2. Jeffrey Gouweleeuw sprak na de wedstrijd in Groningen van een voorzichtig herstel: "Ik denk dat we vandaag meer strijd en passie hebben gezien dan tegen Partizan", zegt Gouweleeuw die vooruitgang ziet. "Donderdag misten we echt strijd en beleving. Het kon niet zoals we daar aan de wedstrijd begonnen. Het was dus misschien ook wel nodig, deze veranderingen. We hebben in ieder geval beter gespeeld. Maar we hebben er niets aan, want we verliezen wel weer.”

Versterking

AZ probeert met een transfer van Mounir el Hamdaoui het team te versterken. Het is nog niet zeker of het wordt vastgelegd, maar El Hamdaoui heeft op dit moment geen club. ‘’Hij staat er open voor. Binnen nu en een week hoop ik op meer duidelijkheid,” aldus John van den Brom. Volgens de trainer is El Hamdaoui topfit en zal hij zijn selectie versterken. “Hij is topfit en doet het fantastisch op de training. Hij sleurt al die jonge gasten ook mee, als je nu kijkt zie je hem in de fitness-room aan het werk. Ik ben echt onder de indruk van wat hij voor, tijdens en ook na de trainingen doet,” zegt de trainer. Van den Brom zit nog met een uitgeholde selectie, omdat AZ er niet in slaagde een spits en een rechtsback binnen te halen. Het was de bedoeling om de Staebeck-spits Diomande van Noorwegen naar Alkmaar te halen. De Ivoriaanse/Noor koos echter voor Hull City in de Engelse Championship.

AZ favoriet bij Kroon Casino

AZ speelt thuis en dat zou een voordeel kunnen zijn. Voor winst voor de Alkmaarders staat een beloning van x 1.83. Winst voor de Almelose club wordt beloond met x 3.90. Voor een gelijkspel staat de uitkering op x 3.60. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd AZ Alkmaar – Heracles Almelo wordt gespeeld op zaterdag 26 september om 20.45 uur in het AFAS-stadion. Gebruik je voetbalkennis om deze wedstrijd goed te voorspellen en win.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers