Eredivisie
07/04/2016

Brabantse derby: PSV Eindhoven - Willem II Tilburg

Brabantse derby: PSV Eindhoven - Willem II Tilburg
In Eindhoven wordt uit gekeken naar een Brabantse derby. PSV verwelkomt in eigen stadion Willem II. Voor de Eindhovenaren niet alleen een strijd tussen de zuidelijke clubs; het is ook een achtervolging op Ajax. PSV heeft de punten hard nodig. Om nog kans te maken op kampioenschap moet Ajax een fout maken in het slot van de Eredivisie. De club uit Eindhoven kan daar alleen van profiteren als ze zelf blijven winnen. Het verschil met Ajax is twee punten, maar geeft provinciegenoot Willem II zich snel gewonnen? De club uit Tilburg staat op de vijftiende plaats en staat daarmee maar net buiten de degradatiezone. Beide clubs hebben dus nog iets om voor de strijden. De bookmakers verwachten echter een ‘simpele’ overwinning voor de regerend landskampioen. Wat verwacht jij?

PSV mist enkele sterkhouders: Guardado en Bruma out voor derby

PSV heeft afgelopen weekend gewonnen van AZ in Alkmaar met 2-4. Toch baalde de trainer van deze uitslag die met zijn club een geruime tijd met 0-4 voorstond. “Ik ben niet blij dat die twee tegentreffers vielen. Dat verandert het beeld van de wedstrijd en we moeten dan spelen om de overwinning binnen te halen”, aldus Cocu die zijn mannen nu moet klaarstomen voor het duel tegen Willem II. Phillip Cocu lijkt voor deze thuiswedstrijd weer te kunnen beschikken over Jürgen Locadia. De aanvaller raakte in de wedstrijd tegen Ajax geblesseerd en miste het uitduel met AZ. Volgens het Eindhovens Dagblad zal Locadia deze week weer met de selectie gaan meetrainen. Mocht dat goedgaan dan is de kans groot dat de PSV-aanvaller komend weekend in actie kan komen tegen Willem II. Voor Andrés Guardado komt het duel tegen Willem II nog te vroeg. De middenvelder heeft een spier in zijn bovenbeen beschadigd. Hij is volgens zijn club 'enkele weken' uitgeschakeld. De Mexicaan liep de blessure op in de aanloop naar het gewonnen competitieduel van zaterdag met AZ (2-4). Hij werd in Alkmaar goed vervangen door Jorrit Hendrix. Hij lijkt ook de meest logische vervanger voor het duel van zaterdag tegen Willem II. Tot slot kan de hoofdtrainer ook geen beroep doen op Jeffrey Bruma. De centrumverdediger ging zaterdagavond tegen AZ in de fout in een duel met Vincent Janssen. Voor Bruma betekent deze overtreding zijn vijfde gele kaart van het seizoen en moet daardoor de wedstrijd tegen Willem II missen.

Van Ginkel: “We moeten alles winnen en dan kijken waar het eindigt”

De diverse schorsingen en blessures zorgen ervoor dat andere spelers een kans krijgen in de basis-elf bij PSV. Afgelopen weekend mochten Adam Maher en Florian Jozefzoon invallen en blijf Lestienne op de bank. Cocu legt uit waarom hij de Belg geen speelminuten gunde: “Het is simpel: als trainer heb ik geen persoonlijke voorkeuren, spelers dwingen zelf af dat ze mogen meedoen. Jozefzoon werkt altijd hard, hij heeft alleen pech dat we zo dik in de buitenspelers zitten. En Maher heeft ook zijn kop niet laten hangen, geeft ook gas in wedstrijden met Jong PSV”, legt Cocu uit. Het wisselbeleid tegen AZ heft dus geen direct verband met de mogelijke opstelling tegen Willem II: “We kijken deze week wie er indruk maakt op de training en vandaar uit gaan we bekijken met welke elf we zullen aantreden tegen Willem II.” De toenemende concurrentie kan weleens doorslaggevend zijn voor de titelkansen van PSV. Nu sterkhouder Guardado voorlopig buitenspel staat, zal er meer druk op schouders komen van PSV-middenvelder Marco Van Ginkel. De Chelsea-huurling beseft – ondanks dat hij pas drie maanden in Eindhoven speelt- het belang van deze Brabantse derby: “Er zijn nog vijf wedstrijden over en vijftien punten te halen. Die moeten we allemaal winnen en dan zien we wel hoe het eindigt.”

Willem II wil de “rug rechten”

In Tilburg is het ook aftellen geblazen, maar de reden is totaal anders dan in Eindhoven. De Brabantse buur is nog altijd niet veilig en moet dus nog knokken om degradatievoetbal te voorkomen. Afgelopen weekend ging de ploeg met 2-3 onderuit tegen FC Twente. Een gevoelige tik, want Willem II had hoop op een goed resultaat nu Twente in (financieel) zwaar weer verkeerd. Middenvelder Erik Falkenburg baalde dat zijn ploeg een zekere 2-0 voorsprong tegen FC Twente uit handen heeft gegeven: “Ze hebben met Ziyech natuurlijk een speler met uitzonderlijk kwaliteiten. Zoals hij die derde goal inschiet, ongelofelijk. Maar daar hebben we nu niets aan. Het is voor ons op dit moment gewoon heel erg klote”, liet hij via de clubsite in duidelijke bewoordingen weten te balen van de nederlaag. “Het is even slikken, maar het duel tegen PSV staat alweer voor deur. Daarin moeten we proberen de ruggen weer rechten.”

Bookmakers

De bookmakers richten hun pijlen op winst van PSV. Voor het duel in Eindhoven verwachten de bookies weinig kansen voor Willem II. De quoteringen voor winst van de thuisploeg zijn rond de x 1.16. Mocht PSV toch aan het kortste eind trekken en wordt Willem II de winnaar dan staat er een torenhoge odd van x 14.50 klaar voor iedereen die hierop heeft ingezet. Met een gelijkspel valt er met een x 6.75 notering ook aardig wat binnen te halen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PSV Eindhoven – Willem II wordt gespeeld op zaterdag 9 april om 20:45 uur in het Phillips-stadion te Eindhoven. Voorspel de wedstrijd bij de bookmakers en win. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers