Eredivisie
06/11/2014

Cambuur ontvangt Ajax in Leeuwarden

Cambuur ontvangt Ajax in Leeuwarden
Aanstaande zondag spelt Cambuur in eigen stadion tegen landskampioen Ajax. De Friezen zijn na een voortvarende start iets teruggevallen, maar staan nog steeds vijfde. Ajax lijkt na de zege tegen Dordrecht iets van de glans van vorig seizoen te hebben hervonden. Kan Cambuur met zijn strijdlust en passie Ajax van de drie punten afhouden in het hoge Noorden?

Cambuur beleeft goed seizoen

De ploegen die promoveerden naar de Eredivisie zijn allesbehalve slecht van start gegaan in de hoogste divisie. Naast het goede begin van Cambuur, is ook Willem II goed uit de startblokken gekomen en weet zich knap te handhaven in de subtop. Toch kent Cambuur de afgelopen weken een mindere periode. Het afgelopen weekend speelde Cambuur tegen Willem II in eigen huis gelijk. Door het gelijke spel staat Cambuur nog steeds op een zeer verdienstelijke vijfde plek en heeft het net als Groningen en PEC Zwolle 17 punten.

Cambuur is niet bang voor grote clubs

De trainer van Cambuur sprak na de wedstrijd tegen Willem II al over de wedstrijd tegen Ajax. Volgens hem moeten kleine ploegen vooral niet bang zijn om tegen de grote ploegen te spelen en vooral vanuit eigen kracht te voetballen. Deze tactiek was voor Cambuur bijna succesvol tegen Feyenoord, dat in Leeuwarden met een minimaal verschil de drie punten meenam naar Rotterdam. Tegen koploper PSV was eerder in het seizoen nog verloren met 4-0. De vraag is hoe het met Cambuur zal verlopen tegen de huidige kampioen Ajax, dat toch ook kwetsbaar is op sommige momenten.

Ajax loopt over Dordrecht heen na rode kaart

Ajax wist na Go Ahead Eagles ook in de Arena te winnen van Dordrecht. Toch ging dit ook niet soepeltjes. De Amsterdammers liepen pas over de Dordrechtenaren heen toen zij met tien man kwamen te staan. Een pluspunt voor Ajax is wel dat het de ploeg niet ontbeert aan scorend vermogen. Met vier treffers werd de krachtsverhouding weergegeven. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Cambuur – Ajax wordt op zondag 9 november 2014 om 12.30 uur gespeeld. Hoe zal dit duel verlopen? Kan Ajax de derde zege op rij veilig stellen in Leeuwarden? Of krijgt de trainer van Cambuur gelijk met zijn tactiek tegen de top 3 om van eigen kracht uit te gaan? Speel mee en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers