Degradatiestrijd: De Graafschap versus Cambuur

Dit bericht delen
31 maart 2016     0 REACTIES

Bij zowel De Graafschap als Cambuur Leeuwarden begint de druk behoorlijk op te lopen. Beide teams bevinden zich onderaan de ranglijst en moeten echt punten gaan pakken willen de teams volgend jaar weer meespelen in de Eredivisie. Toch is die kans zeer klein, want Excelsior heeft al acht punten voorsprong op de Achterhoekers en negen op Cambuur. Gokken op degradatieclubs is zeer interessant. De druk binnen de clubs loopt behoorlijk op en die situatie kan nog weleens voor bijzondere uitslagen zorgen.

Jan Vreman: “We zijn er nog lang niet”

Een zenuwslopende strijd tegen degradatie is aanstaande zaterdag te voelen in het stadion van de Superboeren. De club uit Doetinchem was na de winterstop verrassend sterk en dichtte het gat van acht punten met Cambuur. De gewonnen wedstrijd tegen Roda JC (3-0) zorgde ervoor dat De Graafschap over Cambuur heen kon wippen. Het onderlinge verschil is nu nog maar één punt. In totaal zijn er nog zes wedstrijden te spelen. De laatste wedstrijd voor de Graafschap is thuis tegen Ajax, dus het moet komend weekend gebeuren. De Superboeren willen nu verlost worden van Cambuur en het verschil naar vier punten trekken. De Graafschap-trainer Jan Vreman erkent de grote belangen, maar wil niet spreken van een cruciale ontmoeting. “Die stempel wordt er dan opgelegd, alleen er wordt nog niets beslist. Natuurlijk, dit is een hele belangrijke wedstrijd. Als we winnen, hebben we ten opzichte van Cambuur iets goeds gedaan en een voorsprong van vier punten. Maar ook dan zijn we er nog lang niet. Zij spelen daarna nog wedstrijden waar zeker iets te halen valt”, heeft de coach gezien. Alleen de hekkensluiter degradeert namelijk rechtstreeks. De nummers 16 en 17 spelen nacompetitie.

Trainer Jan Vreman kan uit een nagenoeg over een fitte selectie beschikken. Jan Lammers (hoofd) en Alexander Bannink (buikspier) zijn al maanden niet inzetbaar. Bryan Smeets raakte deze maand geblesseerd aan zijn knie en kan het duel tegen Cambuur niet halen. De rest van de spelers zijn wel inzetbaar. Dat geldt ook weer voor Nathaniel Will die terugkeert na een schorsing.

Het duel in stadion De Vijverberg Doetinchem is met 12.000 toeschouwers compleet uitverkocht. De supporters komen hun club massaal aanmoedigen. “Hier hebben we naar toe gewerkt. Dat er iets gebeurt op het veld waar de mensen voor komen. Dat moeten we nu vasthouden. Je ziet veel enthousiasme. Dat slaat over op ons als groep en dan zie je de gevolgen. Het is een wisselwerking.” Vreman vervolgd: “Het duel met Cambuur is zeer belangrijk. Bij een zege doen we erg goede zaken.”

Marcel Keizer: “We hebben alles nog in eigen hand”

Ook bij SC Cambuur loopt de druk behoorlijk op. Trainer Marcel Keizer: “Het wordt een pittige tijd voor ons, elke wedstrijd wordt mentaal zwaar. We móéten, maar dat kan ook bepaalde krachten naar boven brengen”, zegt de trainer tegenover de NOS. Cambuur staat een punt achter De Graafschap, dus deze ene wedstrijd kan het verschil maken. “We hebben alles nog in eigen hand. We zijn hard aan een overwinning toe. Ik ben optimistisch. Dat moet je wel zijn als je nu trainer van Cambuur bent. We hebben dankzij de interlandperiode ruimschoots de tijd gehad om ons voor te bereiden op deze cruciale wedstrijd tegen De Graafschap.”

De club uit Friesland staat nu op de plaats voor directe degradatie wat veel kritiek van buitenaf op de club heeft veroorzaakt. “Cambuur is een fantastische club. Ik begrijp dat de mensen balen, dat er kritiek is op de trainers en de spelers. Maar wij gaan het halen”, zegt Keizer hoopvol in Voetbal International. “Het wordt vooral mentaal een zware strijd.”

Bookmakers

Gokken op degradatieclubs is zeer populair. Door de druk kunnen er heel onverwachte uitslagen uit degradatievoetbal voortkomen. De bookmakers spelen hier mooi op in en hebben interessante odds voor deze wedstrijd. Winst van de thuisploeg – De Graafschap – wordt x 2.00 beloond.  De quoteringen voor gelijkspel zijn x 3.50 en winst van SC Cambuur krijgt een x 3.60 notering mee.

 

[av_promobox button=’no’ label=’Click me’ link=’manually,//’ link_target=” color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ custom_font=’#ffffff’ size=’large’ icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’]
De wedstrijd De Graafschap – SC Cambuur wordt gespeeld op zaterdag 2 april om 18:30 uur in De Vijverberg te Doetinchem. Wie van de twee clubs zakt er nog verder weg in de degradatiezone? Voorspel deze wedstrijd goed en win bij onze bookmakers![/av_promobox]

 


Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit nieuwsbericht.
Log in om te kunnen reageren.

Er is (nog) geen coupon voor deze wedstrijd

Meer nieuws

31 maart 2016     0 REACTIES

Gold Cup 2019: Jamaica – Curaçao

Dinsdag op woensdagnacht spelen onze jongens uit Curaçao de allesbeslissende poulewedstrijd tijdens de Gold Cup 2019. De...

Lees meer
31 maart 2016     0 REACTIES

Pak 16 keer je inzet bij doelpunten van Ziyech...

De Afrika Cup begint vrijdagavond aan haar 32e editie. Zondag om 16:30 komt Marokko voor het eerst...

Lees meer
31 maart 2016     3 REACTIES

Oranje treft Japan in achtste finale WK Frankrijk

Het is de Leeuwinnen gelukt om als eerste in Groep A te eindigen. Hiervoor werd Canada met...

Lees meer
31 maart 2016     0 REACTIES

Pak 50 (!) keer je inzet bij doelpunten van...

De Oranje Leeuwinnen wisten zich zaterdag al na twee speelrondes te plaatsen voor de volgende ronde van...

Lees meer
Eerlijke informatie
Altijd up-to-date
De beste bonussen
Win strategieën