Eredivisie
26/10/2016

Derby der Derby's: PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles

Derby der Derby's: PEC Zwolle tegen Go Ahead Eagles
De meest besproken derby is ongetwijfeld het duel tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. Afgelopen week hadden we natuurlijk de Gelderse derby tussen Vitesse en NEC. Ook hebben we de Derby van het Noorden (Heerenveen – Groningen), maar de derby der derby’s is toch echt Zwolle tegen Deventer. Dit duel is het hele seizoen het gesprek van de dag in beide Overijsselse steden. “Als we het hele seizoen alles verliezen en maar één overwinning boeken en die is op PEC Zwolle dan is ons jaar geslaagd”, liet aanvaller Sam Hendriks zich eens per ongeluk ontvallen. In Zwolle is het al niet anders: daar werd de spelersbus van Jong Go Ahead beklad toen de jeugd van Zwolle in het MAC3PARK-stadion tegen hun Deventer leeftijdsgenoten speelden. De rivaliteit gaat dus veel verder dan één wedstrijd: het is een manier van leven.

Tweede derby op rij voor GA Eagles

Voor Go Ahead is de wedstrijd tegen Zwolle als de tweede Overijsselse derby op rij. Afgelopen weekeinde werd thuis verloren van FC Twente uit Enschede. Het is trainer Hans de Koning er dan ook alles aan gelegen het komend weekend beter te doen: “Ik geef Sander Duits en Joey Groenbast deze week extra rust door ze niet op te stellen in de bekerwedstrijd tegen Jodan Boys. Het is niet dat we de bekerwedstrijd licht opnemen, maar we willen beide basisspelers sparen voor de IJsselderby van zondag.” De Koning kan zondag in ieder geval geen beroep doen op Jarchinio Antonia. De aanvaller is geschorst na zijn rode kaart tegen FC Twente.

Blessuregevallen

Trainer Hans de Koning moet ook nog afwachten of hij kan beschikken over Leon de Kogel (achillespeesblessure), Sinan Bytyqi en Sébastien Locigno (beiden enkelkwetsuur). De oefenmeester hoopt vurig dat dit drietal weer kan aansluiten in de aanloop naar derby in Zwolle, want volgens De Koning heeft hij deze spelers ‘hard nodig’.

PEC Zwolle-trainer Ron Jans: “Deze wedstrijd leeft meer dan andere wedstrijden”

Trainer Ron Jans heeft zware weken achter de rug. PEC leek de weg kwijt en stond zelfs een tijdje laatste, maar ondanks alles is hij blijven geloven in zijn elftal. Na de overwinning op ADO ging het vizier bij de oefenmeester dan ook direct op de IJsselderby: “Deze wedstrijd leeft meer dan andere wedstrijden”, zegt Jans op de website van PEC Zwolle. Ook middenvelder Mustafa Saymak is al met zijn gedachten bij zondag: “Ons doel is Go Ahead kapot te spelen en de punten hier te houden.” De 23-jarige Zwollenaar heeft geen twijfels over de tactiek van Go Ahead: “Ik denk dat ze er vol op gaan klappen en dat gaan we zelf ook doen. Dus het wordt een mooie wedstrijd. We moeten gewoon winnen voor onszelf, de supporters en de club. Het is en blijft natuurlijk een competitieduel, de drie punten zijn het belangrijkst.” PEC-aanvaller Queensy Menig deelt die mening en is ervan overtuigd dat zijn club op de goede weg is. “Of het nu goed komt met PEC? Zeker weten”, zegt Menig overtuigend.

Brock-Madsen op tijd fit

De kans is groot dat Nicolai Brock-Madsen komende zondag in de IJsselderby tegen GA Eagles weer aansluit bij de selectie van PEC Zwolle. De Deense spits, die al een maand aan de kant staat met een spierblessure in het bovenbeen, trainde maandag al weer voor een groot gedeelte mee met de groep. De kans dat hij al kan invallen in het bekerduel van donderdagavond tegen VVV-Venlo lijkt nihil. ,,Ik hoop er zondag weer bij te zijn’’, meld Brock-Madsen in De Stentor.Ook voor Dirk Marcellis (lies) en Stef Nijland (hamstring) komt het duel tegen de ‘Egels’ te vroeg. Wout Brama wordt de komende dagen door de Zwolse medische staf getest of hij met zijn lichte hamstringkwetsuur zondag kan spelen of niet.

Head2Head

De laatste zege in de Overijsselse derby was op 15 februari 2015 en werd door Go Ahead Eagles gewonnen met 0-1 in het IJsseldelta stadion. Ook de wedstrijd daarvoor werd door de Eagles met 3-2 gewonnen. De laatste overwinning van Zwolle 2-0 was op 16 maart 2014.

Pre-wedstrijd quoteringen

De bookmakers zijn dol op derby`s vooral omdat hier altijd fanatiek op gespeeld wordt. Zo krijgt Go Ahead Eagles een vrij hoge quotering van x 5.00 mee als ze winnen. Een gelijkspel wordt x 3.60 ingeschaald en winst van de thuisploeg PEC Zwolle x 1.65. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd PEC Zwolle – Go Ahead Eagles wordt gespeeld op zondag 30 oktober om 12:30 uur in de IJsseldelta te Zwolle. Win te gekke geldprijzen door slim in te zetten op deze altijd beladen derby tussen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles Deventer.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers