Eredivisie
05/04/20196 reacties

Eredivisie: Ajax moet in spoor van PSV blijven

Eredivisie: Ajax moet in spoor van PSV blijven
Na een doordeweekse speelronde is de voorbereiding van de clubs wat korter dan normaal en dat geldt dus ook voor Willem II en Ajax, hoewel de Tilburgers een dag meer rust hebben. In de 29e speelronde nemen zij het namelijk tegen elkaar op in Tilburg. Willem II heeft de afgelopen wedstrijden zelfvertrouwen getankt, maar na de zege op koploper PSV geldt datzelfde voor Ajax, dat moet winnen om de druk bij PSV te houden.

Willem II vol vertrouwen: “Ajax is lastig, maar alles is mogelijk”

Willem II zal met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen Ajax toeleven. De laatste vier wedstrijden werden allen gewonnen en dat stemt trainer Adrie Koster uiteraard tevreden. De club heeft in aanvaller Alexander Isak bovendien een waardige opvolger voor de in de winterstop vertrokken clubtopscorer Fran Sol. De van Borussia Dortmund gehuurde spits scoorde in tien wedstrijden al tien keer, waarvan vijf keer in de laatste twee wedstrijden. Isak ziet de wedstrijd met Ajax dan ook vol vertrouwen tegemoet: “We hebben een goed gevoel over de laatste serie en spelen goed. Tegen Ajax is erg lastig, maar we hebben laten zien dat we kansen kunnen creëren en dan is alles mogelijk,” aldus Isak tegen Omroep Brabant.

Ten Hag ziet een fysiek goed Ajax: “Hoofd fris houden”

Ook Ajax ziet de wedstrijd tegen Willem II met vertrouwen tegemoet. Niet alleen werd koploper PSV verslagen, tussendoor werd ook FC Emmen met 2-5 opzij gezet. Ten Hag zag een fit ogend Ajax en daar zal het tegen Willem II dus niet aan liggen: “Fysiek staan we er goed op en kunnen we alles goed verwerken. Het is nu zaak om fris in het hoofd te blijven,” aldus de Ajax-coach tegen De Telegraaf. De club zal er echter voor moeten waken om al niet te veel met het Champions Leagueduel met Juventus bezig te zijn komende woensdag.

Strijd om de titel en play-offs

De situatie waar Ajax in verkeert, is duidelijk. De club moet winnen om de druk bij PSV te houden in de strijd om het kampioenschap. De club pakte haar laatste prijs in 2014 en hunkert naar nieuw succes. Willem II daarentegen is dankzij de laatste overwinningen weer volop in de race voor de play-offs voor Europees voetbal. De plekken zes en zeven zijn binnen bereik, maar dan moeten de Tilburgers ook de lastige horde tegen Ajax zien te nemen.

Blessures en schorsingen

Willem II kan waarschijnlijk niet beschikken over verdediger Freek Heerkens en aanvaller Karim Coulibaly. Ook achter Elmo Lieftink en James McGarry staat een vraagteken. Ajax heeft een vrijwel fitte selectie en kan alleen niet beschikken over Carel Eiting (knie) en de geschorste Noussair Mazraoui.

Statistieken

Willem II heeft de afgelopen jaren in Tilburg geen potten kunnen breken. De laatste thuisoverwinning dateert alweer van 2008, toen er met 2-1 werd gewonnen. Daarna pakte de Tilburgers alleen nog in 2015 een puntje. Na de winterstop speelde Willem II wel vijf maal thuis, waarin er vier keer werd gewonnen.Als het gaat om uitwedstrijden heeft Ajax echter een matige serie achter de rug. Van de laatste vijf uitwedstrijden werd er maar liefst driemaal verloren (van Feyenoord, AZ en Heracles). Willem II lijkt op basis van deze statistieken dus niet geheel kansloos en met de in vorm stekende Isak kan het wellicht voor een verrassing zorgen.

Pre-wedstrijdquoteringen  voor Willem II – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van TOTO laten een vrij duidelijk beeld zien, waarin Willem II nauwelijks een kans wordt toegedicht. Voor een overwinning van de Tilburgers staat een quotering van x 8,25, terwijl de odds voor een Ajax-winst op x 1,30 staan. Een gelijkspel levert x 6,35 keer je inleg op.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Willem II – Ajax wordt op zaterdag 6 april om 18.30 uur gespeeld in het Koning Willem II Stadion in Tilburg. Weet Willem II haar goede reeks een vervolg te geven of doet Ajax wat er van hen wordt verwacht? Zet vandaag nog in op jouw voorspelling bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers