Eredivisie
05/02/20195 reacties

Eredivisie: Ajax speelt uit tegen Heracles in Almelo

Eredivisie: Ajax speelt uit tegen Heracles in Almelo
De Eredivisie heeft inmiddels zijn twintigste speelronde achter de rug. Dit weekend gaan de clubs weer op jacht naar nieuwe punten in de 21ste speelronde. Ajax gaat op bezoek bij Heracles Almelo en moeten winnen, omdat koploper PSV weinig steken laten vallen. De Almeloërs zullen daarentegen er alles aan doen om de eerste zeven te bereiken en zullen dus niet zomaar toegeven aan de Ajacieden. VoetbalGokken blikt vooruit op deze weer zeer belangrijke wedstrijd.

Erik ten Hag: “We gaan het nu in Almelo ander doen”

Het puntverlies in de allereerste wedstrijd van dit seizoen blijft Ajax achtervolgen: op 11 augustus 2018 kwam Heracles Almelo op bezoek bij Ajax en trainer Erik ten Hag wilde zijn sterkhouders extra rust gunnen voor de start van de Champions League-voorronden. In de Johan Cruijff Arena verspeelde de Ajacieden meteen twee punten door met 1-1 gelijk te spelen tegen Heracles. Tot de dag van vandaag blijft Ajax achter de feiten lopen door dat puntverlies. Ten Hag is dan ook gebrand om zaterdag wél af te rekenen met Heracles Almelo. “Dat gelijkspel thuis tegen Heracles voelde als verliezen en dat gaan we nu in Almelo anders doen” , zegt Ten Hag strijdvaardig en vastbesloten bij FOX Sports.

“Hierop kunnen we door bouwen richting de uitwedstrijd tegen Heracles”

Ten Hag zag thuis zijn ploeg afgelopen weekend winnen van VVV Venlo met een monsterzege van 6-0. Volgens de trainer was dit hard nodig om door de wedstrijden daarvoor tegen Feyenoord (6-2) en SC Heerenveen (4-4) weer zelfvertrouwen te krijgen. “Elke ploeg valt weleens gedurende een seizoen. Het gaat erom hoe je weer opstaat en dat was tegen VVV uitstekend”, stelt Ten Hag bij de NOS. Of Ajax nu helemaal weer terug in vorm is, is Ten Hag wat voorzichtig. “Nee, dat is me te snel. Maar we hebben stap één gezet. Dit zal de spelers bevestigen dat ze binnen hun taak in een goede afstemming moeten spelen, maar hierop kunnen we door bouwen richting de uitwedstrijd tegen Heracles”, aldus de Ajax-trainer.

Klaas-Jan Huntelaar: “De lijn voortzetten naar Almelo”

Ook Klaas-Jan Huntelaar leek weer wat meer vertrouwen te hebben en nam tegen VVV een doelpunt voor zijn rekening. “Het is jammer dat we tegen Feyenoord punten hebben laten liggen, maar ik denk dat we nu op de goede weg zijn. En die lijn moeten we voortzetten naar Almelo. Ook daar moeten we weer aan de bak”, zo voorspelt Huntelaar in De Telegraaf.

Frank Wormuth: “Het gaat gewoon minder bij ons”

Er hangen al een paar weken donkere wolken boven het Polman Stadion van Heracles. De Almeloërs hebben dit jaar nog niet weten te winnen in de Eredivisie en dat knaagt aan de ploeg van trainer Frank Wormuth. “Ik kan de juiste woorden niet vinden”, zegt Wormuth in de Tubantia. “Het gaat gewoon minder bij ons.”De trainer hoopt dan ook het vertrouwen zo snel mogelijk terug te krijgen in zijn ploeg. “De spelers moeten weer het gevoel krijgen dat ze het kunnen. Het is zo ontzettend jammer dat we niet scoren, want niemand doet het met opzet. We moeten meer kansen creëren en rustiger worden. Zeker als een ploeg als Ajax op bezoek komt”, aldus Wormuth.

Bart van Hintum: “De kans dat we van Ajax winnen is niet groot”

Heracles zit al 294 minuten zonder goal en ook verdediger Bart van Hintum wordt hier niet vrolijk van. Zeker niet nu Ajax zaterdagavond de tegenstander is. “In het begin van het seizoen speelden we mindere wedstrijden, maar vlogen de ballen er wel in, maar nu niet”, zegt Van Hintum in dezelfde krant. De verdediger speelt zelf wegens schorsing niet mee tegen Ajax, maar heeft wel vertrouwen in de rest van zijn ploeg. “We houden het plezier, we blijven rustig en geloven erin. De kans dat we van Ajax winnen is niet groot - zij zijn samen met PSV een maat te groot.”

Statistieken

De laatste twee jaar heeft Ajax weinig weggekaapt vanuit het Polman Stadion. De laatste overwinning van de Ajacieden in Almelo was in september 2016. In de Overijsselse stad werd het 0-2 voor Ajax. Een jaar later was het Heracles dat weer aan het langste eind trok. Ajax moest buigen voor de Almeloërs die met 2-1 wonnen van de Amsterdammers. Ajacied Hakim Ziyech scoorde voor zijn club, maar de Almeloërs Paul Gladon (speelt nu bij FC Groningen) en Brandley Kuwas maakten dat doelpunt van Ajax uiteindelijk waardeloos.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Heracles Almelo – Ajax Amsterdam

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor deze wedstrijd zijn weer zeer hoog ingeschaald. Zo levert een thuisoverwinning van Heracles x 9.60 keer het speelbedrag op. In het 1X2 spelsysteem staat een gelijkspel op x 6.35. Een uitzege van Ajax staat genoteerd op x 1.22 keer je inleg en dat is voor Amsterdamse begrippen een hoge winstodd!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd Heracles Almelo – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zaterdag 9 februari om 18:30 uur in het Polman Stadion te Almelo. Weet Ajax ook in Almelo drie punten weg te kapen of boekt Heracles nu een thuisoverwinning? Pak je TOTO-formulier, speel mee en sla je slag via VoetbalGokken.nu!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers