Eredivisie
12/04/20197 reacties

Eredivisie: Ajax strijdt om de koppositie

Eredivisie: Ajax strijdt om de koppositie
Sinds vorige week mag Ajax zich eindelijk koploper van de Eredivisie noemen. Na 1060 dagen stonden de Amsterdammers eindelijk weer eens bovenaan aan het einde van een speelronde. Weliswaar op doelsaldo, maar ook dat telt aan het einde van de competitie. Bovendien kan dat dit seizoen nog wel eens de doorslag gaan geven, nu PSV en Ajax hetzelfde aantal punten hebben met nog vijf speelrondes te gaan. Ajax vervolgt zijn weg met een wedstrijd tegen Excelsior.

Erik ten Hag: “De grootste kracht van Excelsior is hun enthousiasme” 

Het is even de vraag hoe Ajax het zware duel met Juventus is doorgekomen. Het is natuurlijk even schakelen: Van een Europese topploeg naar Excelsior, dat strijdt tegen degradatie. Dat hoeft natuurlijk niks te zeggen, want Excelsior wil natuurlijk de nacompetitie ontlopen en zal alles doen om het Ajax zo lastig mogelijk te maken. Trainer Erik ten Hag waakt voor onderschatting: “De grootste kracht van Excelsior is hun enthousiasme. Dat moeten we zien te beteugelen door gewoon ons eigen spel te spelen, zodat zij niet de energie krijgen om dat op de mat te leggen,” aldus ten Hag tegen AjaxTV.

André Hoekstra: “Fouten eruit halen tegen Ajax”

Excelsior wil er alles aan doen om de nacompetitie te ontlopen. De ploeg verdedigt een voorsprong van vijf punten op de nummer laatst NAC Breda en dus is nog verre van veilig. Maar waar concurrenten NAC, De Graafschap en FC Emmen de laatste weken de puntjes bij elkaar sprokkelen, heeft Excelsior de laatste vijf wedstrijden verloren. De wedstrijd tegen Ajax kan dan ook niet op een slechter moment komen voor de Rotterdamse ploeg, dat vorige week ook trainer Adrie Poldervaart zag opstappen bij de club. Alle hens aan dek dus, ziet ook interim-trainer André Hoekstra: “Het was een hectische week, maar bij voetbal komt er altijd wat druk kijken. Qua spel gaat er vooral in de eindpass en de afwerking nog te veel mis. Als we die fouten eruit kunnen halen tegen Ajax, zijn we al een heel eind.”

Gevolgen

De komende vijf wedstrijden kan elke misstap voor Ajax fataal zijn, en dus is het de vraag hoe Ajax voor de dag komt na de Champions League-wedstrijd tegen Juventus. De return daarvan staat een paar dagen na Excelsior op het spel en dus is het de vraag in hoeverre men bij de les zal zijn. Voor Excelsior is Ajax-uit niet de makkelijkste wedstrijd om het tij te keren, maar om de nacompetitie te ontlopen zal de ploeg toch punten moeten gaan pakken en dat dus ook tegen Ajax moeten proberen.

Blessures

Zowel Ajax als Excelsior kunnen beschikken over een fitte selectie. Bij Ajax ontbreekt alleen Carel Eiting met een knieblessure.

Statistieken

Excelsior is bezig aan een dramatische reeks. De laatste zes wedstrijden gingen verloren en dit seizoen werd er pas twee keer een uitwedstrijd gewonnen, beide keren tegen een mede-degradatiekandidaat (NAC Breda en FC Emmen). Bovendien won Excelsior nog nooit in Amsterdam van Ajax. In 2007 pakte de ploeg een puntje en dat is tevens de enige keer dat de Rotterdammers een puntje pakten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – Excelsior

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO laten hetzelfde beeld zien: Een overwinning voor Excelsior lijkt uitgesloten. Voor een zege voor Ajax wordt er x 1,08 keer je inleg uitbetaald, een winst voor Excelsior levert maar liefst x 25,50(!) keer het speelbedrag op. Ook de odds bij een gelijkspel staan hoog met x 11,25.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd Ajax – Excelsior wordt op zaterdag 13 april om 18.30 uur gespeeld in de Johan Cruijff Arena in Amsterdam. Handhaaft Ajax zich aan de kop van de ranglijst of gaat Excelsior voor een stunt zorgen? Voorspel deze wedstrijd vandaag nog bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers