Eredivisie
10/05/2018

Eredivisie: Europa League play-offs van start

Eredivisie: Europa League play-offs van start
Nu de rookwolken – bijna letterlijk – van de laatste Eredivisie-speelronde zijn opgetrokken is duidelijk wie gaan strijden om de Europa League-tickets. Heerenveen verloor zijn laatste wedstrijd van Feyenoord, maar omdat PEC Zwolle met 6-0 onderuit ging bij AZ doen de Friezen toch mee aan het toetje van dit seizoen. Tegenstander is FC Utrecht. ADO Den Haag glipte tussen alles door en mag het opnemen tegen Vitesse. Twee heerlijke potjes met woensdag de heenwedstrijden en zaterdag de returns. VoetbalGokken zit de pre-wedstrijdquoteringen voor de eerste duels op een rij.

ADO Den Haag – Vitesse

ADO leek lange tijd buiten de boot te vallen, maar is dan toch als zevende geëindigd. Een knappe prestatie van de ploeg uit de residentiestad. Behalve een mooie eindklassering zorgt dat ook nog eens voor een plekje in de Europa League-play-offs. ADO Den Haag coach Alfons Groenendijk: “Er gebeuren vaak gekke dingen in de laatste wedstrijden van het seizoen. Gelukkig valt het kwartje dit keer goed voor ons.”

Immers (ADO): “Dit is echt een cadeautje voor ADO”

Uiteraard zijn ook de spelers dolblij met het behalen van de play-offs. Lex Immers: “Ik ben blij dat ik dit mee mag maken. Ik weet zeker dat we woensdag een vol stadion hebben dat achter ons staat. Na zeven jaar weer play-offs. Het wordt een mooie wedstrijd, dit is echt een cadeautje voor ADO.”Tom Beugelsdijk: “Dit is een fantastisch teamprestatie. Heerlijk. Iedereen is door het dolle heen. Hier hebben we het voor gedaan. Nu wachten er twee mooie wedstrijden tegen Vitesse. Te beginnen met het thuisduel van woensdag.”

Edward Sturing: “Play-offs zijn bijna hetzelfde als een loterij”

Vitesse interim-trainer Edward Sturing beëindigd met zijn ploeg het seizoen als zesde. Een prima prestatie, maar in Arnhem hadden ze op meer gehoopt. De play-offs moeten het seizoen gaan redden, maar Sturing waarschuwt dat er nog niet zomaar van ADO gewonnen wordt. “ADO heeft het prima gedaan, de complimenten hoe zij zich nog in de play-offs hebben gewerkt. Een moeilijke tegenstander, maar de anderen zijn niet makkelijker. De verschillen zijn klein. Een loterij is misschien een groot woord, maar de ploegen liggen heel close bij elkaar.”

Pre-wedstrijdquoteringen voor ADO Den Haag – Vitesse

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen als volgt voor je ingedeeld. Winst van de thuisploeg ADO Den Haag wordt x 2.95 keer de inleg beloond. Zet Vitesse in deze eerste wedstrijd het beste beentje voor? De quotering voor winst van de club uit Arnhem staat op x 2.45 keer de inleg hoog ingeschaald. Voor een gelijkspel in het Cars Jeans stadion noteren de bookies x 3.45 keer je speelbedrag.

SC Heerenveen – FC Utrecht

In Friesland halen ze nog steeds opgelucht adem. De nederlaag tegen Feyenoord (2-3 red.) had zomaar kunnen betekenen dat het seizoen als een nachtkaars uitging. Gelukkig voor Heerenveen verloor ook PEC Zwolle (met 6-0 bij AZ, red.) en ligt er alsnog een play-off ticket klaar. FC Utrecht gaat proberen de ploeg van trainer Jurgen Streppel uit de finale te houden. De trainer van Heerenveen is klaar voor de confrontatie met de club uit de Domstad. “De play-offs was onze doelstelling en die hebben we behaald. We gaan – ondanks de nederlaag tegen Feyenoord - met een goed gevoel richting die play-offs.”

Dumfries (Heerenveen): “Het worden keiharde wedstrijden”

Verdediger Denzel Dumfries werd afgelopen weekend uitgeroepen als speler van het jaar van de Friese club. Voor hem is dat echter van ondergeschikt belang met het oog op de wedstrijden tegen Vitesse. “Voor mij ligt de focus nu eerst op de play-offs. Dat is voor nu het allerbelangrijkste. Het worden keiharde wedstrijden, waar ik veel zin in heb. Dus daar gaan we ons nu op richten.”

FC Utrecht-trainer De jong: “Heerenveen en Utrecht zijn aan elkaar gewaagd”

FC Utrecht sloot zondag het seizoen af met een 1-0 zege op VVV Venlo en daardoor gaat de ploeg met een goed gevoel richting de play-offs. Trainer Jean-Paul de Jong schat de kansen op een finaleplaats ongeveer op vijftig procent. De Jong: “Heerenveen is een goed voetballende ploeg. Ik denk dat we aan elkaar gewaagd zijn. Dat is de laatste wedstrijden ook gebleken, dus het is een mooie krachtmeting”, laat de coach weten aan de NOS. “Nu gaat het beginnen en we beginnen weer op nul. Ik denk dat we goed geprepareerd zijn. We hebben een fitte groep en ondanks de warme omstandigheden konden we het goed vol houden, dus we kijken er naar uit”, aldus De Jong.

Pre-wedstrijdquoteringen voor SC Heerenveen – FC Utrecht

Ook de pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd zijn zeker de moeite waard om mee te spelen. Een overwinning van Heerenveen staat bij de bookmakers genoteerd op x 2.45 keer de inleg. De odd voor winst van FC Utrecht is met x 2.90 keer het speelbedrag iets hoger ingeschaald. Een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 3.50 keer je inleg.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Europa League play-offs worden gespeeld op woensdag 9 mei en zaterdag 12 mei. Het duel ADO Den Haag – Vitesse spelen beide duels om 18:30 uur en SC Heerenveen – FC Utrecht starten beide keren om 20:45 uur. Welke twee teams gaan er door en mogen dan onderling nog gaan uitmaken wie er in de voorronde van de Europa League komt te staan? Op de bookmakerspage vind je de beste quoteringen en spelsystemen voor jouw voorspelling. Dus speel mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers