Eredivisie
27/03/20195 reacties

Eredivisie: FC Utrecht ontvangt kwakkelend Feyenoord

Eredivisie: FC Utrecht ontvangt kwakkelend Feyenoord
Na de kwalificatieronden van het Nederlands elftal wordt dit weekend de Eredivisie weer opgepakt. Nummer drie Feyenoord gaat in deze 27-ste speelronde op bezoek bij FC Utrecht dat zesde staat. Voor de Feyenoorders is het zaak het vertrouwen zo snel mogelijk weer terug te winnen na het verloren thuisduel tegen Willem II (2-3). FC Utrecht is samen met AZ en Vitesse in de running voor de hoogste plaatsje achter titelkandidaten Ajax en PSV. Beide teams zullen voor zichzelf de lat hoog gaan leggen in de Galgenwaard en Koning TOTO doet dat ook met de pre-wedstrijdquoteringen!

Giovanni van Bronckhorst: “Tegen FC Utrecht onze rug rechten”

In de wedstrijd van zondag tegen FC Utrecht heeft Feyenoord nog heel wat recht te zetten. In de twee laatst gespeelde wedstrijden behaalde Feyenoord slechts een punt. Tegen Vitesse werd met 1-1 gelijkgespeeld, maar het verloren thuisduel tegen Willem II (2-3) zitten de Rotterdammers nog het meest dwars. “Dat mag niet op dit niveau”, aldus Van Bronckhorst na die wedstrijd tegen De Telegraaf. Momenteel staat Feyenoord op de derde plek in de Eredivisie en Van Bronckhorst wil die plek behouden om het seizoen nog een beetje zin te geven. “We willen in de wedstrijd van zondag onze rug rechten en een goed resultaat halen”, aldus de trainer op de fansite van FC Utrecht.

“Laatste jaren goede resultaten tegen Utrecht”

De trainer beseft dat de Domstedelingen niet zomaar zullen meewerken aan zijn plannetje. “Het zijn altijd wedstrijden die moeilijk waren voor ons, maar uiteindelijk hebben we de laatste jaren wel goede resultaten behaald tegen Utrecht. Vorig jaar was het 1-1 en dat was een belangrijk punt voor ons. De ploegen liggen dus dicht bij elkaar, zeker in Utrecht”, stelt Van Bronckhorst vast.

Belangrijke wedstrijd

FC Utrecht heeft samen met Vitesse veertig punten en van onderaf is de druk van Heracles Almelo (39 punten) goed te voelen. Om zeker te zijn om volgend seizoen de Europa League-voorrondes te halen, is het voor Utrecht van belang om ook van Feyenoord te winnen zo beseft ook Van Bronckhorst: “Voor beide ploegen is het een belangrijke wedstrijd, maar voor ons is het zaak om die wedstrijd winnend af te sluiten.”

Dick Advocaat: “Feyenoord is niet makkelijk”

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat zag zijn team voor de interlands van Oranje zeer overtuigend winnen van NAC Breda. In de Brabantse stad werd het 0-4 voor de Utrechtenaren. Advocaat was lovend over zijn ploeg dat die week ervoor met 0-0 in eigen huis gelijkspeelde tegen FC Groningen. Advocaat richt nu zijn pijlen op de komst van de Rotterdamse club. “Feyenoord is niet makkelijk, maar je moet er toch tegen spelen. Het is een heel vervelende ploeg, maar wel een ploeg waar je goed tegen kunt voetballen”, aldus de trainer van Utrecht in VI.Dat Feyenoord de rug wil rechten door te winnen, is ook de ervaren trainer van FC Utrecht wel duidelijk. Hij verwacht dan ook een tot de tanden toe gewapend Feyenoord aan de aftrap: “Maar wij moeten ook. Het maakt niet uit tegen wie je speelt. Wij willen voor eigen publiek altijd winnen”, aldus Advocaat stellig.

Blessuren

Beide ploegen hebben te kampen met geblesseerde spelers. Giovanni van Brockhorst kan zijn eerste doelman Justin Bijlow niet opstellen voor de komende wedstrijd in de Galgenwaard. Verdediger Jerry Sint Juste raakte tegen Willem II geblesseerd aan zijn dij en zal zondag het veld niet betreden om mee te spelen.Bij FC Utrecht zitten er met Emil Bergstrom en Urby Emanuelson twee belangrijke verdedigers in de lappenmand. Ook de Belgische aanvaller Cryiel Dessers kan door een knieblessure niet meespelen tegen Feyenoord Rotterdam.

Statistieken

Als we een blik werpen op de statistieken dan laten die zien dat Feyenoord het lang niet altijd makkelijk heeft in de Galgenwaard tegen FC Utrecht. Toch zijn het Rotterdammers die voor het laatst hebben gewonnen in deze onderlinge tweestrijd. Ruim drie jaar geleden kwam FC Utrecht binnen vier minuten al voor te staan door een doelpunt van Utrecht-speler Sebastien Haller. De Feyenoorders Tonny Vilhena en Dirk Kuyt brachten daar met hun doelpunten voor de rust nog verandering in. In de tweede helft werd er niet meer gescoord wat resulteerde in een 1-2 zege voor Feyenoord.In 2014 walste de Rotterdammers met een 2-5 overwinning over de ploeg uit Utrecht heen. Pas als we teruggaan naar 2006 zien we een overwinning van FC Utrecht op Feyenoord staan in de boeken. Het werd – exact dertien jaar geleden (!) - 2-1 in de Domstad. Vorig jaar werd het met 1-1 een gelijkspel en ook het seizoen daarvoor werd het met 3-3 een gelijkspel tussen beide subtoppers.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht - Feyenoord

Bij TOTO worden de pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd in de Domstad hoog ingeschaald. Winst van thuisploeg FC Utrecht staat op x 2.90 keer je inleg bij de bookmakers. De hoogste odd van dit duel staat in het TOTO 1X2 spelsysteem op x 3.65 keer je speelbedrag en wordt uitgekeerd als het duel – net als vorig jaar – in een gelijkspel eindigt. De inleg voor een uitzege van Feyenoord wordt met x 2.17 keer het bedrag ook nog ruimschoots verdubbeld.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd FC Utrecht – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 31 maart om 14:30 uurin de Galgenwaard te Utrecht. Winnen de Feyenoorders na hun blunder tegen de Tilburgers wel van de Utrechtenaren? Of laat FC Utrecht zich thuis niet omverlopen door de ploeg uit de havenstad? Zet jouw voetbalkennis in, ‘own die kroon’ en laat je voorspelling achter bij Koning TOTO!  Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers