Eredivisie
01/04/20199 reacties

Eredivisie: Feyenoord aast op revanche tegen sc Heerenveen

Eredivisie: Feyenoord aast op revanche tegen sc Heerenveen
De komende speelronde in de Eredivisie wordt in zijn geheel doordeweeks afgewerkt en dat betekent een kortere voorbereiding voor de clubs dan normaal gesproken. De nummer vier van de competitie Feyenoord speelt deze 28e speelronde thuis tegen sc Heerenveen, en zal ongetwijfeld gebrand zijn op revanche na de nederlaag afgelopen weekend in en tegen Utrecht (3-2). Sc Heerenveen hoopt de goede resultaten van de laatste wedstrijden (vier zeges in vijf wedstrijden) uiteraard een vervolg te kunnen geven tegen Feyenoord.

Giovanni van Bronckhorst: “Moeten derde plek heroveren”

Giovanni van Bronckhorst hoopt tegen sc Heerenveen eindelijk weer eens te winnen na twee nederlagen en een gelijkspel in de laatste drie wedstrijden. AZ is de club inmiddels gepasseerd op de ranglijst en dus is directe kwalificatie voor Europees voetbal in gevaar. “We moeten de derde plek heroveren en dat betekent dat we moeten winnen van Heerenveen.”

“Nederlaag extra zuur”

De nederlaag van afgelopen weekend - tegen FC Utrecht in de laatste minuut - was zuur, vond ook Van Bronckhorst: “We kregen in die slotfase zelf kansen op de 2-3, maar we vergaten de kansen af te maken. Dat die tegengoal dan ook nog eens valt in blessuretijd, maakt het extra zuur.” Voor de Feyenoord-coach zal er donderdag maar één ding tellen en dat is de winst. Alleen dan kan Feyenoord in het spoor blijven van AZ, dat momenteel drie punten voorstaat op de Rotterdammers.

Jan Olde Riekerink: “Blij met de veerkracht van het team”

Sc Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink pakte vier zeges in de laatste wedstrijden, al ging dat vooral in de laatste thuiswedstrijd tegen Excelsior (1-0) met het nodige geluk. De goal voor Heerenveen viel pas in blessuretijd. “Thuiswedstrijden blijven moeilijk voor ons. We waren niet in goede doen, maar ik ben wel blij met de drie punten. En dat was mede dankzij Warner Hahn, die heeft de nodige punten voor ons gepakt,” aldus de Heerenveen-coach na afloop op de persconferentie.

“Feyenoord weer lastige wedstrijd”

Hij liet weten vooral blij te zijn met de veerkracht die zijn team toonde in de laatste wedstrijd. Komend weekend wacht er weer een Rotterdamse tegenstander voor de club uit het hoge Noorden: “Hopelijk kunnen we die veerkracht tegen Feyenoord weer tonen, want dat zal alweer een lastige wedstrijd worden.”

Strijd om Europees voetbal

De gedachte aan Europees voetbal voor volgend seizoen zal bij beide clubs ongetwijfeld in het achterhoofd meespelen voor deze wedstrijd. Voor Feyenoord is het belang om te winnen en zo de derde plek niet uit het oog te verliezen, de plek die recht geeft op rechtstreekste kwalificatie voor Europees voetbal. Heerenveen daarentegen mag na de zeges van de laatste weken stiekem weer dromen van de play-offs, al zal de Friese formatie daarvoor wel een sterke reeks in de laatste wedstrijden moeten neerzetten.

Blessures

Feyenoord kan tegen Heerenveen waarschijnlijk nog geen beroep doen op de geblesseerde doelman Justin Bijlow, die nog herstelt van een breuk in een middenvoetsbeentje. Ook rechtsback Jerry St. Juste is nog herstellende van een blessure. Sc Heerenveen kan tegen Feyenoord beschikken over een fitte selectie.

Statistieken

Feyenoord heeft het de afgelopen jaren erg lastig tegen sc Heerenveen. De laatste overwinning in De Kuip dateert alweer van 16 maart 2014, toen de Friese club met 2-0 werd verslagen dankzij goals van Lex Immers en Ruud Vormer. Daarna volgde driemaal een gelijkspel en Ă©Ă©n zege voor Heerenveen: In 2016 won de club dankzij goals van Henk Veerman en Joey van den Berg met 2-1. Feyenoord heeft donderdag de steun van het thuispubliek, maar zag echter wel twee van de vijf laatste thuiswedstrijden verloren gaan (tegen Willem II en Fortuna Sittard). Heerenveen verloor in haar laatste vijf uitwedstrijden alleen van NAC, maar speelde ook tweemaal gelijk.

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht – Feyenoord

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO laten een groot vertrouwen zien in een thuisoverwinning voor Feyenoord. Deze odd staat op x 1,34 keer je inleg, terwijl een overwinning van sc Heerenveen je x 7,05 oplevert. Bij een gelijkspel in De Kuip wordt het speelbedrag x 5,25 uitgekeerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De doordeweekse Eredivisiewedstrijd Feyenoord – sc Heerenveen wordt op donderdag 4 april om 20.45 uur gespeeld in de Kuip in Rotterdam. Weet Feyenoord zich te herstellen van de late nederlaag tegen FC Utrecht? Of is het sc Heerenveen dat de Rotterdammers het opnieuw lastig weet te maken in Rotterdam? Doe vandaag nog jouw voorspelling bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers