Eredivisie
22/11/2018

Eredivisie Feyenoord treft FC Groningen in de Kuip

Eredivisie Feyenoord treft FC Groningen in de Kuip
Na de voortreffelijke 2-0 overwinning van Oranje tegen Frankrijk staat er komende zondag opnieuw weer een wedstrijd gepland in de Kuip. Thuisploeg Feyenoord ontvangt dan FC Groningen dat met alle kracht uit de gevarenzone probeert te komen. De laatste twee wedstrijden werden gewonnen door de Noordelingen en dat geeft hoop nu het naar Feyenoord trekt. De Rotterdammers proberen op hun beurt Ajax en PSV bij te benen. Met deze belangen in het achterhoofd belooft dit weer een mooi duel te worden in de Rotterdamse Kuip!

Giovanni van Bronckhorst: “Thuis is gemakkelijker dan een uitwedstrijd”

Bij Feyenoord wordt er de hele week al uitgekeken naar de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. De Rotterdammers staan op de derde plek met 23 punten en wonnen, voordat Oranje de Nations League wedstrijden tegen Frankrijk en Duitsland speelden, met 0-2 van Heracles Almelo. Een thuiswedstrijd moet volgens trainer Giovanni van Bronckhorst weer een drieklapper gaan opleveren. “In een thuiswedstrijd is het sowieso makkelijker dan een verre uitwedstrijd”, wijst de trainer op de tegenstander die vanuit het hoge noorden naar Rotterdam moet reizen.

Van Bronckhorst zorgen om Van Persie

Er knaagt nog wel een kleine zorg aan Van Bronckhorst: “Niet iedereen is fit voor het duel met FC Groningen.” Daarmee doelt de trainer dat aanvoerder Robin van Persie er zondag tegen Groningen waarschijnlijk niet bij kan zijn. De aanvaller speelde tegen Heracles Almelo vanwege een spierblessure ook al niet mee. Van Bronckhorst verwachte dat Van Persie er na de interlandbreak weer bij zou zijn, maar dat is nog een vraagteken. Van Persie heeft in het begin van deze week de groepstraining nog niet hervat, dus de tijd wordt krap. Waarvoor de aanvoerder van Feyenoord een twijfelgeval blijft voor de wedstrijd van zondag tegen FC Groningen.Ook Luis Sinisterra en Ridgeciano Haps zullen de wedstrijd van zondag gaan missen. Beide Feyenoord-spelers begonnen deze week apart van de groep te trainen.

Interlandspelers keren terug bij selectie van Van Bronckhorst

De interland-spelers Tonny Vilhena, Nicolai Jørgensen en Renato Tapia sluiten vanwege de Nations League later eind van de week aan bij de selectie van Van Bronckhorst. Vilhena speelde maandagavond met Oranje in Duitsland. Nicolai Jørgensen speelde twee wedstrijden voor Denemarken en Renato Tapia met Peru tegen Costa Rica.

Steven Berghuis: “Er zit nog veel meer in dit team”

Steven Berghuis kan zondag fris aan de start beginnen, want de 26-jarige aanvaller werd niet opgeroepen door bondscoach Ronald Koeman. Ondanks dat Ajax en PSV ver boven de huidige nummer drie uitsteken heeft Berghuis vertrouwen in een goede afloop aanstaande zondag. “Er zit nog veel meer in dit team dan dat we op dit moment laten zien. Dat heeft gewoon met rust en vertrouwen te maken, maar ik heb alle vertrouwen in de thuiswedstrijd tegen Groningen”, aldus Berghuis bij televisiezender FOX Sports.

FC Groningen heeft strijdbijl nog lang niet begraven

Volgens trainer Danny Buijs is dit het moment waarop de trainer stond te wachten. “Dingen waarop we trainen komen nu toe uiting. Ik geniet ervan, als je na de wedstrijd op het veld staat na een overwinning geeft me dat de kriebels.” Buijs gaf in het Dagblad van het Noorden aan de strijdbijl niet neer te willen leggen nu zijn team naar Rotterdam trekt. “Ik ben een vechter. Dat zal ik dus niet snel doen”, antwoordt Buijs.

Mike te Wierik: “Wij moeten deze lijn doorzetten”

Met twee gewonnen wedstrijden op een rij waarvan een de derby tegen Heerenveen 2-0 en Excelsior 2-4 krabbelt FC Groningen uit een diep dal. Aanvoerder Mike te Wierik is blij. “Wij moeten deze lijn doorzetten, zeker nu de trip naar de Kuip wacht”, richt Te Wierik de pijlen meteen op Feyenoord.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – FC Groningen

De bookmakers geloven er heilig in dat Feyenoord erin slaagt de ‘Trots van het Noorden’ met lege handen naar huis te sturen. Dat komt goed uit voor diegenen die willen spelen op winst van FC Groningen. Voor een Groningse zege hebben de bookmakers namelijk een megaquotering van x 9.85 klaarstaan. Ook een gelijkspel levert met x 5.80 keer de inleg veel geld op. Winst van Feyenoord staat in het 1X2 spelsysteem genoteerd op x 1.28, natuurlijk ook altijd nog goed voor een leuke winst!18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – FC Groningen wordt gespeeld op zondag 25 november om 14:30 uur in De Kuip te Rotterdam. Denk jij te weten welke ploeg er komende zondag gaat winnen? Speel dan mee via de bookmakers op VoetbalGokken.nu en ga voor die hoogste odds![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers