Eredivisie
30/01/20195 reacties

Eredivisie koploper PSV thuis tegen Fortuna Sittard

Eredivisie koploper PSV thuis tegen Fortuna Sittard
PSV speelt zondagmiddag thuis tegen Fortuna Sittard, de club waar PSV-trainer Mark van Bommel ooit zijn voetbalcarrière begon. PSV is nog altijd koploper in de Eredivisie en de voorsprong op achtervolger Ajax is - dankzij de overwinning van Feyenoord in de klassieker - inmiddels opgelopen naar vijf punten. Kan PSV zondag opnieuw drie punten bijschrijven of gaat de voormalige club van Mark van Bommel hem dwars zitten? Fortuna stuntte al eens tegen Feyenoord. Is PSV het volgende slachtoffer? Voorspel het bij de bookmakers en win!

Mark van Bommel: “Fortuna is een goed voetballende ploeg”

PSV-trainer Mark van Bommel laat zich het hele seizoen al kenmerken door nuchtere en heldere analyses. Fortuna Sittard heeft voor de geboren Limburger weinig geheimen, hij voetbalde in het begin van zijn voetbalcarrière bij de Zuid-Limburgse club en kent nog altijd een hoop mensen in Sittard: “De ploeg wordt door veel mensen onderschat. Ze hebben gewoon een heel goede voetballende ploeg. Met spelers die het verschil kunnen maken.”

“Zoveel meegemaakt bij Fortuna Sittard”

Het blijft voor Van Bommel een aparte wedstrijd, zelfs nu die in Eindhoven wordt afgewerkt: “Ik heb daar zo lang gespeeld. Op mijn zestiende maakte ik m’n debuut voor Fortuna en daarna heb ik veel met de club meegemaakt”, zegt hij op de persconferentie.

Hirving Lozano vraagteken

Over zijn eigen elftal heeft Van Bommel ook weinig te klaren, al lijkt het erop dat Hirving Lozano even buitenspel staat. De sterspeler van PSV werd met hoofdletsel afgevoerd in de wedstrijd tegen FC Groningen, afgelopen weekend. Mark van Bommel weet dan ook niet zeker of hij zondag kan beschikken over zijn sterspeler: “We hebben een hele goede, brede selectie en we gaan wedstrijd per wedstrijd kijken wat we doen. Maar ik ben geen trainer die veel wisselt als het niet nodig is”, zegt de trainer tegen Omroep Brabant.

Trainer Fortuna Sittard: “We gaan met veel strijd en passie naar PSV toe”

De Limburgse ploeg doet het tot nu toe boven verwachting goed: Fortuna staat na negentien speelronde op plek 10, precies in het midden van de ranglijst. Coach René Eijer gaat dan ook onbevangen naar het Philips Stadion toe: “We gaan met veel strijd en passie naar PSV toe. We gaan ons niet ingraven, daar hebben wij de spelers niet voor. PSV laat nog weleens wat ruimte in de omschakeling en daar moeten wij van proberen te profiteren.”Net als Eijer heeft ook assistent-trainer Kevin Hofland een verleden bij beide ploegen. Eijer was zelfs nog jeugdtrainer van Van Bommel: “Ik heb Mark nog getraind bij Fortuna. Het is wel apart om dan nu tegenover elkaar te staan als trainers.”

“Geweldig als ik in Philips Stadion kan scoren”

Lars Hutten keert zondagmiddag ook terug op vertrouwde bodem. De 28-jarige middenvelder speelde in het verleden voor PSV en is nu selectiespeler bij Fortuna Sittard. Afgelopen weekend was hij als invaller verantwoordelijk voor de winnende goal tegen Vitesse: 1-2. Hij hoopt zondag tegen PSV zijn club opnieuw een handje te helpen: “Het zou geweldig zijn als ik in het Philips Stadion zou kunnen scoren”, blikt hij vooruit op de clubwebsite.

Statistieken

Als PSV en Fortuna Sittard zondagmiddag tegenover elkaar staan, is dat pas de derde keer deze eeuw dat beide clubs tegen elkaar spelen. De laatste onderlinge ontmoeting dateert namelijk alweer van 8 september 2001. PSV won toen glansrijk: 3-0. De enige andere keer dat beide teams elkaar bekampten deze eeuw was in 2000. En juist toen wist Fortuna de Eindhovenaren punten af te snoepen: 1-1.

Moeizame competitiestart tegen Fortuna

PSV moest in de allereerste Eredivisiewedstrijd van dit seizoen naar Sittard toe. De regerend landskampioen won met net: 1-2, dankzij een goal in de slotminuut van invaller Danté Rigo. Toen zei Van Bommel nog dat alles nieuw was, maar inmiddels is zijn team meer dan een half jaar samen en verwachten alle voetbalbobo’s – binnen en buiten Eindhoven – een monsterzege van PSV.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – Fortuna Sittard

De bookmakers zijn het roerend eens met de bobo’s. PSV is de torenhoge favoriet. Een zege van de thuisploeg levert dan ook het minste op: x 1,13. Als Fortuna weet te stunten, dan lopen de odds ineens flink op. Dat begint al bij een gelijkspel: x 7,90.

Stunt-odds!

Bij een regelrechte stunt van Sittard in het hol van de leeuw, wordt de uitkering pas echt hoog. In het 1X2 spelsysteem krijgen spelers op Limburgse winst maar liefst: x 14,25 keer hun inleg retour! Fortuna deed het al eens tegen Feyenoord en versloeg ook Vitesse in Arnhem afgelopen speelronde. En PSV? Die speelde tegen FC Emmen en Groningen allesbehalve overtuigend. Stel je voor dat het gebeurt dat Fortuna wint en jij hebt daarop gespeeld! Met een inzet van slechts tien euro, ben je dan ineens 185 euro rijker! 18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – Fortuna Sittard wordt gespeeld op zondag 3 februari om 14:30 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Zet PSV weer een belangrijke stap richting te titel of gaat de voormalig werkgever van Mark van Bommel roet in het eten gooien? Sittard stuntte al eerder deze competitie en de odds voor een nieuwe stunt zijn torenhoog! Laat je voorspelling nu achter op VoetbalGokken en speel mee!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers