Eredivisie
12/04/20196 reacties

Eredivisie: PSV moet werken aan doelsaldo

Eredivisie: PSV moet werken aan doelsaldo
Een bittere pil voor PSV: De club verspeelde vorige week de koppositie aan Ajax. De Eindhovense landskampioen staat in punten gelijk, maar heeft een minder doelsaldo. Punten verliezen kan fataal zijn in de race om het kampioenschap en dus zal PSV, wil het nog kans maken, het doelsaldo flink moeten opschroeven. Die kans is er tegen De Graafschap, dat strijdt om degradatie.

Mark van Bommel: “Geduld blijven houden tegen De Graafschap”

PSV heeft zich in alle rust kunnen voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. De belangen zijn bekend: Er zal veel gescoord moeten worden. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap is die mogelijkheid er wellicht. PSV laat thuis nauwelijks punten liggen, maar zal dan wel goed voor de dag moeten komen tegen De Graafschap, dat de punten hard nodig heeft in de strijd tegen degradatie. PSV-coach Mark van Bommel: “We moeten geduld blijven houden tegen De Graafschap, ook als de afwerking even niet goed is. Zij kunnen het ons best lastig maken, dus bij de omschakeling moeten we gecontroleerd blijven verdedigen.”

Henk de Jong: “Tegen PSV moeten we compact blijven spelen”

De Graafschap krijgt het op bezoek bij PSV lastig, gezien de goede thuisbalans. Toch zal de ploeg moeten strijden om punten te pakken, wil het de nacompetitie ontlopen. Het verschil de nummer laatst, NAC Breda, is bovendien maar vijf punten en dus is de club nog lang niet veilig met nog vijf wedstrijden te gaan. Trainer Henk de Jong: “Tegen PSV moeten we compact blijven spelen, maar we willen niet te veel bij onze eigen goal verdedigen. Vanuit daar willen we verder de lijnen uitzetten en bij balbezit iets proberen te creëren. Want ook al is het PSV, ook daar kunnen we gewoon punten verdienen.”

Het kampioenschap en degradatie

Dat Ajax een dag eerder speelt, is niet van belang voor het resultaat van PSV. Er moet gewoon gewonnen worden, en als het even kan met veel doelpunten verschil. Anders maakt PSV het zichzelf wel heel erg lastig met het einde van de competitie in zicht. Voor verliezen bij PSV hoeft De Graafschap zich ook niet te schamen, alleen zal de ploeg toch proberen om de broodnodige punten te behalen in de strijd tegen degradatie.

Blessures

PSV heeft een vrijwel fitte selectie. Alleen reserve-goalie Yanick van Osch (knie) en de al langer geblesseerden Maxi Romero (knie) en Ryan Thomas ontbreken. Bij De Graafschap ontbreekt alleen wisselspeler Liban Abdulahi.

Statistieken

PSV verloor in de competitie dit seizoen nog niet in het eigen Philips Stadion. Bovendien heeft de ploeg normaal gesproken geen moeite met de ploeg uit Doetinchem. De laatste overwinning van De Graafschap dateert uit 2000 en dat was bovendien een wedstrijd op de eigen Vijverberg. De Graafschap zal dus alles op alles moeten zetten om uit Eindhoven te vertrekken met minimaal één punt.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV – De Graafschap

De bookmaker zijn duidelijk voor het duel tussen PSV – De Graafschap: De odds voor een overwinning van PSV liggen op x 1,10 keer je inleg en dus lijkt een overwinning voor De Graafschap niet reëel. Die odds liggen in het 1X2 spelsysteem dan ook op x 22,00 (!) keer het speelbedrag. Voor een gelijkspel staat er x 10,75 genoteerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd PSV – De Graafschap wordt op zondag 14 april om 12.15 uur gespeeld in het Philips Stadion in Eindhoven. Weet PSV een grote overwinning te boeken of gaat De Graafschap voor een daverende stunt zorgen? Zet vandaag nog in op deze wedstrijd bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers