Eredivisie
14/02/20196 reacties

Eredivisie: voorbeschouwing SC Heerenveen – PSV Eindhoven

Eredivisie: voorbeschouwing SC Heerenveen – PSV Eindhoven
Afgelopen weekend lieten beide titelkandidaten steken vallen en dat betekent dat voor aanvang van de 22e speelronde het verschil tussen PSV en Ajax zes punten is. De Eindhovenaren zijn dus één puntje uitgelopen op de Amsterdammers. Aanstaande zaterdag verlangen de PSV-supporters weer naar drie punten van de koploper in de Eredivisie. Het elftal van trainer Mark van Bommel moet daarvoor weten te winnen van SC Heerenveen, dat op een veel te lage vijftiende stek bivakkeert.

Mark van Bommel: “Heerenveen is een goed voetballende ploeg”

PSV-trainer Mark van Bommel weet inmiddels dat winnen met PSV geen zekerheid is. In de eerste seizoenshelft werd de ene na de andere club opgerold, maar in het nieuwe kalenderjaar verspeelde de Eindhovenaren al punten tegen FC Emmen en FC Utrecht. Van Bommel is dan ook op zijn hoede voor de Friese ploeg, die volgens hem veel te laag op de ranglijst staat: “Ik vind Heerenveen een goed voetballende ploeg die op een bepaalde manier druk kan zetten op onze verdediging. Zij wisselen veel van positie. Die kwaliteit hebben ze ook in hun spelersmateriaal. Daar moeten wij een antwoord op vinden. Ze hebben een aantal keer ongelukkig punten verloren. In bijna iedere wedstrijd voetballen ze goed mee. Ik denk dat Heerenveen een ploeg is die heel veel weerstand kan geven. Het wordt een moeilijke wedstrijd.”

Luuk de Jong: “Ook zaterdag tegen Heerenveen weer voor de winst gaan”

Spits Luuk de Jong stal eind november de show door in de wedstrijd tegen Heerenveen in Eindhoven met een weergaloze omhaal te scoren. De topscoorder van de Eredivisie was ook afgelopen weekend weer heel belangrijk voor de koploper: hij maakte met twee goals de 2-0 achterstand ongedaan. De Jong: “Ik wil het team helpen met goals, assists en meeverdedigen. Dat gaat lekker dit seizoen. De jongens zoeken me goed op en dat pakt goed uit. Ik wil gewoon elke wedstrijd winnen en wie er scoort, maakt mij niet zoveel uit. Elke wedstrijd is uitdagend, ook tegen Heerenveen gaan we weer voor de winst.”

Jan Olde Riekerink: “Ploeg ontwikkeld zich goed”

SC Heerenveen staat op plek vijftien maar net boven de rode (nacompetitie)streep. De Friezen hebben maar één puntje meer dan de nummer zestien Excelsior. Toch is er van paniek bij trainer Jan Olde Riekerink geen sprake: “We kijken niet naar de ranglijst, maar naar hoe de ploeg zich ontwikkeld. En dat gaat goed”, vertelt de hoofdtrainer aan FOX Sports. “Vooral tegen Vitesse zag ik veel positieve verbeteringen, afgelopen weekend tegen PEC Zwolle waren we wat ongelukkig. Maar Zwolle speelde ook gewoon goed. Alles staat heel dicht bij elkaar. Als je één keer wint of verliest dan ziet de ranglijst er direct weer heel anders uit.”

Niks te verliezen

De kans dat Heerenveen komend weekend verliest, is behoorlijk groot, aangezien PSV op bezoek komt. Maar ook daar heeft Olde Riekerink geen slapeloze nachten van: “Ik verwacht een reactie van mijn ploeg op onze positie op de ranglijst als PSV langskomt. We moeten als team opstaan. Tegen PSV hebben we niks te verliezen en alles te winnen”, vertelt hij in gesprek met SC Heerenveen TV. 

“We willen minimaal een punt pakken tegen PSV”

“Het is voor ons vooral belangrijk om een goed gevoel over te houden aan de wedstrijd tegen PSV. We willen minimaal een punt halen, want resultaat geeft de meeste voldoening. Maar als we een goede teamprestatie neerzetten ben ik ook tevreden.”

Statistieken

Als we kijken naar de statistieken is er alle reden voor Heerenveen om met een goed gevoel aan dit duel te beginnen. Vorig seizoen werd er in het Abe Lenstra-Stadion immers met 2-0 gewonnen van de regerend landskampioen. Sterker nog: de laatste zes edities wist PSV niet te winnen in Friesland. In 2015 en 2016 werd het 1-1. In 2014 won Heerenveen met 1-0 en 3-0 van PSV En in 2013 eindigden Heerenveen – PSV in 2-1.De Eindhovenaren hebben dus over het algemeen een behoorlijke kluif aan de Friese club. Toch zijn er ook lichtpuntjes: in 2011 won PSV met 1-5, maar nog belangrijker: de spits van SC Heerenveen is Sam Lammers, een huurling van PSV. En dat kan wellicht toch een beetje helpen. Bovendien is de spits van PSV, Luuk de Jong, bijzonder goed in vorm. Hij is momenteel met twintig treffers afgetekend topscoorder in de vaderlandse competitie.

Pre-wedstrijdquoteringen voor SC Heerenveen – PSV Eindhoven

De hoge pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers maken het meespelen van op wedstrijd in Heerenveen wel weer heel interessant. Winst van SC Heerenveen staat in het 1X2 spelsysteem het hoogt genoteerd x 6.90 keer je inleg. Een gelijkspel levert je als speler hierop x 5.15 keer het speelbedrag op. Voor een uitzege van PSV wordt je inleg x 1.35 keer beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd SC Heerenveen – PSV Eindhoven wordt gespeeld opzaterdag 16 februari om 19:45 uurin het Abe Lenstra-stadion te Heerenveen. Lukt het de Eindhovenaren om vanuit Heerenveen drie punten mee te nemen? Of weten ook de Friesen PSV punten af te snoepen? Wat je voorspelling ook is, speel vandaag alvast mee met Heerenveen – PSV!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers