Eredivisie
06/05/2021 4 reacties

Eredivisie-weekend voorspel de Klassieker Feyenoord – Ajax

Eredivisie-weekend voorspel de Klassieker Feyenoord – Ajax
Dit weekend wordt de Klassieker van de Eredivisie Feyenoord tegen Ajax gespeeld in de Kuip te Rotterdam. De Ajacieden zijn al kampioen, maar zullen vast niet willen onderdoen aan de Rotterdamse ploeg. Feyenoord vecht nog altijd voor Europees voetbal en moet daarvoor wel winnen van de eeuwige aartsrivaal. Gaan de Feyenoorders hun doel bereiken of werkt Ajax daar niet aan mee? Voorspel de Klassieker via VoetbalGokken.nl!

Dick Advocaat: “Zondag wacht ons Ajax”

De sfeer bij Feyenoord was bitter nadat de ploeg verloren had bij ADO Den Haag (3-2). Er werd zelfs over gesproken dat trainer Dick Advocaat zal opstappen. “Dat zou het makkelijkste zijn. We zijn er met elkaar aan begonnen en we maken het met elkaar af. Ook als het niet lekker loopt”, zegt Advocaat die na dit seizoen sowieso stopt als coach, maar er nu niet bij de pakken neer wil gaan zitten. “Nu moeten we stoppen met praten, want zondag wacht Ajax”, blikt de 73-jarige trainer vooruit.

“We moeten zondag winnen”

De trainer heeft voor de komende drie speelronden nog een doel en dat is Feyenoord ook komend seizoen in de Europa League te loodsen. “Niet voor mij, maar voor de groep. Zodat ze verder kunnen. Gezien alle problemen die er bij ons zijn, moeten wij zondag winnen. Als je verliest, is dit een heel vervelend vak. Na een zege ben ik in een veel betere bui”, glimlacht de trainer van Feyenoord.

Erik ten Hag: “Wij doen niet aan vriendschappelijk voetbal”

De druk bij Ajax is weg, want de Amsterdammers zijn al kampioen van de Eredivisie. Toch zijn er nog drie duels te spelen in dit seizoen. Na de uitwedstrijd tegen Feyenoord volgen de duels tegen VVV-Venlo (thuis) en Vitesse (uit). Ajax-trainer Erik ten Hag gaat spelers sparen voor de laatste drie speelronden, maar verliezen van Feyenoord daar waakt Ten Hag voor. Ik eis top, doe niet aan vriendschappelijk voetbal en speel om te winnen. Dat willen we de komende drie wedstrijden waaronder de Klassieker dan ook doen”, zegt Ten Hag bij Ajaxlife.

Andere basisopstelling Ajax

Mogelijk krijgen spelers als Zakaria Labyad, Brian Brobbey, Jurgen Ekkelenkamp en Lassina Traoré tegen Feyenoord al wat meer speeltijd toegewezen. “Er zijn spelers van wie we fysiek ontzettend veel hebben gevraagd, dus ik schroom zeker niet om daar rekening mee te houden qua speeltijd”, liet Ten Hag weten.

“We zullen worden uitgedaagd”

De trainer behaalde vorige week de 35ste landstitel en vorige maand de twintigste KNVB beker van Ajax met zijn team. “Dat zegt iets over deze groep. Maar de titel en de beker winnen, is ook niet vanzelfsprekend. Wij staan met Ajax al drie jaar bovenaan in Nederland. Komend seizoen zullen we nog meer worden uitgedaagd. Zo gaat dat”, besluit trainer Ten Hag.

Statistieken

Ajax werd afgelopen weekend kampioen van Nederland en stroomt komend seizoen de groepsfase van de Champions League in. Feyenoord is de nummer vijf in het rijtje met 55 punten. Er zijn nog drie speelronden te gaan dus kunnen er nog negen punten behaald worden. De ploeg van trainer Advocaat kan dus nog Europa League voetbal halen door in de top vier te eindigen.

Head 2 Head

De laatste keer dat Feyenoord in de Eredivisie bezoek kreeg van Ajax was op 27 januari 2019. De Rotterdammers wisten toen met 6-2 te winnen van Ajax. Een zege dat in de Klassieker niet vaak voorkomt. Ajax wist in oktober 2017 wel met 1-4 te winnen in Rotterdam. Een gelijkspel kwam een jaar daarvoor voor het laatst voor: 1-1.

Huidige vorm Feyenoord

Feyenoord begon de week van de Klassieker met een verloren uitwedstrijd bij ADO Den Haag. De Hagenezen hebben de overwinning hard nodig om niet rechtstreeks te degraderen en versloegen de Rotterdammers met 3-2. Een week eerder wist de ploeg van trainer Advocaat ook al niet te winnen van Vitesse. Het bleef negentig minuten lang 0-0 in de Kuip.

Huidige vorm Ajax Amsterdam

Ajax werd afgelopen zondag in eigen Johan Cruijff Arena kampioen tegen FC Emmen. De ploeg van trainer Ten Hag had nog één punt nodig om de schaal te winnen, maar de Amsterdammers versloegen de Drenten met 4-0. Een week eerder werd AZ met 2-0 ook al verslagen in Amsterdam. De inhaalwedstrijd tegen FC Utrecht leverde maar een punt op: 1-1 in de Arena.

Lappenmand

Voor de Klassieker tegen Ajax kan trainer Advocaat nog geen beroep doen op Christian Conteh, Bart Nieuwkoop (beiden hamstringblessure) en Aliou Balde (knieblessure). Daar komt nog bij dat sterkhouder Steven Berghuis en Jens Toornstra geschorst zijn voor het eerst volgende duel, dat in dit geval dus tegen Ajax zal zijn. De Amsterdammer reizen zondag zonder Daley Blind naar Rotterdam. De ervaren linkervleugelverdediger heeft een gescheurde enkelband. Nicolás Tagliafico is geschorst en mag een wedstrijd niet meedoen.

Prognose

De Klassieker gaat niet alleen om drie punten, maar vooral ook om de eer. Wij verwachten dat Ajax gaat winnen mede omdat Feyenoord toch heel wat basisspelers zal missen. Onderstaand odds-overzicht geeft je een indicatie van de hoogste odds in het 1X2 spelsysteem van de bookmakers.

Quoteringen Feyenoord – AFC Ajax

De hoogste odd die wordt uitgekeerd voor de wedstrijd van dit weekend in de Kuip staat genoteerd bij een overwinning van Feyenoord: x 4.25 keer je inleg als de Rotterdammers winnen. In het 1X2 spelsysteem staat de quotering voor een gelijkspel op x 4.20 keer je inleg ingedeeld. Een overwinning van Ajax staat op x 1.64 keer je speelbedrag ingeschaald.
De Eredivisie Klassieker Feyenoord – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 9 mei om 14:30 uur in de Kuip te Rotterdam. Vind via VoetbalGokken.nl de hoogste odds en de beste deals voor jouw voorspelling voor de laatste Klassieker van dit seizoen voetbalseizoen 2020 - 2021.

De beste Online Bookmakers