Eredivisie
21/02/20197 reacties

Eredivisiekraker in Eindhoven: PSV vs. Feyenoord

Eredivisiekraker in Eindhoven: PSV vs. Feyenoord
Komende zondag staan de nummers één en drie uit de Eredivisie tegenover elkaar in een onvervalste kraker tussen PSV en Feyenoord. De ploeg uit Eindhoven staat eerste, maar verspeelde na de winterstop al zes punten. Feyenoord is derde en voelt de hete adem van AZ in de nek, maar wint dit seizoen wél van de toppers (van Ajax en PSV). Het belooft dus een bijzonder interessant duel te worden om een TOTO-formulier erbij te pakken. Zeker omdat de odds bij de bookies momenteel heel hoog staan!

Mark van Bommel: “Wij willen gewoon winnen”

PSV-trainer Mark van Bommel kent nog geen gelukkig 2019 tot nu toe. De titelrace is spannender dan ooit en dat komt vooral omdat PSV zelf continu punten laat liggen. Doordat concurrent Ajax ook tweemaal onderuit ging (Heracles en Feyenoord) staan de Eindhovenaren nog wel bovenaan, maar het verschil is teruggelopen tot vier punten. Van Bommel laat dat echter niet meespelen voor de topper tegen Feyenoord: “Wij zijn daar helemaal niet mee bezig”, zegt de coach tegen het Eindhovens Dagblad. “We proberen gewoon de wedstrijd tegen Feyenoord te winnen.”

“Feyenoord is gewoon hele moeilijke tegenstander”

De Rotterdamse ploeg won dit seizoen al tweemaal van PSV. Het is volgens Van Bommel dan ook een lastige tegenstander voor zijn elftal: “Feyenoord is gewoon een hele moeilijke tegenstander. Ze hebben meerdere spelers waarmee ze kunnen spelen en kunnen variëren in de manier van druk zetten. Achterin hebben ze ook meerdere mogelijkheden.” Eén van die belangrijkste speler is good-old Robin van Persie, die volgens Van Bommel ook zondag weer belangrijk gaat zijn: “Een klassespeler”, stelt hij resoluut vast.

Geen twijfel

Dat PSV vorige week tegen Heerenveen weer puntverlies leed, speelt volgens hem in de topper tegen Feyenoord geen rol: “We schakelen goed om. Dat is geen arrogantie, maar we reageren altijd goed en twijfelen niet over onze eigen kracht. Dat is een kwaliteit van dit elftal. Daarin hebben we grote stappen gemaakt dit seizoen.”

Giovanni van Bronckhorst:  “Wapenen tegen kracht van PSV”

Feyenoord gaat de voorbije weken van hemel naar hel. Trainer Giovanni van Bronckhorst hoopt zondag tegen PSV weer aan de goede kant van de streep te staan, al beseft hij dat het in Eindhoven erg lastig winnen is: “We moeten ons wapenen tegen de kracht van PSV. Ze hebben een ijzersterke aanval die vanaf de zijkanten goed bediend wordt van voorzetten. Als we Dumfries en Angelino in bedwang kunnen houden, dan is het mogelijk een deel van het gevaar uit te schakelen”, zo analyseert de coach op de persconferentie de tegenstander van zondag.

“Winnen van PSV zou geen stunt zijn”

Giovanni van Bronckhorst wil zijn ploeg niet als underdog zien en wil dan ook niet spreken van een competitiestunt als ze PSV zondag in eigen huis weten te verslaan: “Een stunt is als er iets gebeurt wat bijna onmogelijk is. Als RKC wint van PSV, dan is dat een stunt. Maar winst van ons zondag tegen PSV zou geen stunt zijn. Het is natuurlijk wel een moeilijke wedstrijd, maar het woord stunt doet Feyenoord tekort.”

Robin van Persie: “De druk ligt bij PSV”

Spits Robin van Persie speelt waarschijnlijk voor het laatst in het Philips Stadion. De veteraan van Feyenoord kijkt uit naar de topper van zondag en wil vooral genieten. “De druk ligt bij PSV. Zij staan bovenaan. Wellicht kunnen wij daarvan profiteren en opnieuw winnen van PSV”, zo vertelt hij aan VI.

Statistieken

Voor Feyenoord is de halve finale in de KNVB-beker tegen Ajax (27 februari) wellicht belangrijker dan het treffen van zondag tegen PSV, want daar moeten de Rotterdammers hun seizoen ‘redden’. Voor PSV is de topper een volgende horde richting prolongatie van de landstitel. De vorige editie van PSV – Feyenoord in het kader van de Eredivisie (september 2017) eindigden in een 1-0 zege voor de Brabanders. Gaston Pereiro bleek toen de matchwinner, nadat hij in de tweede minuut al de score had geopend. De editie van 2016 ging naar Feyenoord. Ook toen werd het duel in september afgewerkt. Dit keer was Eric Botteghin de gevierde man. De Feyenoord-verdediger maakt acht minuten voor tijd de enige treffer.

Aantal goals

De topper lijkt dus telkens beslist te worden met slechts een goal verschil. Toch weet vrijwel iedere voetballiefhebber nog goed dat PSV in 2010 met 10-0 won van Feyenoord. Ook de editie van 2014 was spectaculair: 4-3 voor PSV. Opvallend: een gelijkspel is al negen jaar geleden (april 2010)!

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV - Feyenoord

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers voor deze Eredivisietopper zijn zeer hoog ingedeeld voor een Nederlandse topper! Vooral een overwinning van Feyenoord Rotterdam wordt met een odd van x 5.15 keer je inleg hoog ingeschaald. Dit is dan ook meteen de hoogste quotering in het 1X2 spelsysteem voor deze wedstrijd in Eindhoven!Voor een gelijkspel staat een beloning van x 4.55 keer het speelbedrag gereed. Mocht PSV zijn thuiswedstrijd winnen tegen de Rotterdammers, dan wordt er x 1.50 keer de inleg uitgekeerd aan elke speler die hier vooraf op heeft ingezet.  18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisietopper PSV – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 24 februari en begint om 14:30 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Weten de PSV’ers van het team uit Rotterdam te winnen of slaat Feyenoord toe in de Brabantse lichtjesstad? Laat via TOTO weten wat je voorspelling is en zet vandaag al in op jouw favoriet van deze Eredivisiewedstrijd van aanstaande zondag!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers