Eredivisie
20/09/2018

Eredivisiekraker PSV vs. Ajax voor beide ploegen van groot belang

Eredivisiekraker PSV vs. Ajax voor beide ploegen van groot belang
Het is smullen geblazen, na alle mooie Champions League-wedstrijden wacht zondag alweer een volgende topwedstrijd, namelijk het Eredivisietoetje wanneer PSV in Eindhoven tegenstander Ajax ontvangt. De twee belangrijkste titelkandidaten in de Eredivisie zijn gebrand om te winnen, maar komen met verschillende resultaten naar deze clash toe. Wie slaat er toe en pakt de zege? Lees onze voorbeschouwing met alle 'in & outs' over deze kraker van aanstaande zondag op VoetbalGokken!

Mark van Bommel: “Barcelona en Ajax achter elkaar is alleen maar mooi”

Sommigen vinden het een nadeel dat PSV het weekend na de uitwedstrijd in Barcelona alweer een topper moet spelen. Maar in Eindhoven zien ze dat toch anders: “We moeten zo snel mogelijk herstellen”, weet trainer Mark van Bommel. “Zondag wacht Ajax alweer, maar dat is het leven dat we willen. Om de drie, vier dagen een wedstrijd spelen. En zo gaat dat tot de winter zeker door. Dat we nu achter elkaar Barcelona en Ajax ontmoeten, is alleen maar mooi.”

Luuk de Jong: “Dit soort wedstrijden kunnen cruciaal zijn”

PSV-spits Luuk de Jong kreeg de afgelopen dagen veel kritiek, maar hield zich goed staande tegen Barcelona. In de competitie is De Jong juist prima op dreef en zal hij ook zondag weer een spilfunctie gaan vervullen in de topper tegen Ajax: “Het zal een hele andere wedstrijd worden zondag”, vertelt hij in gesprek met Fox Sports. “We spelen thuis en dan willen we toch meer ons eigen spel spelen. Aanvallend domineren, dat gaat moeilijk worden, want Ajax is gewoon ook een hele goede ploeg en die willen ook hun eigen spel spelen. Het gaat een zeer interessant duel worden.”

“Ajax zal ook wel weer hersteld zijn”

PSV heeft - omdat het dinsdag al speelde in de Champions League - een dag meer rust dan de Amsterdammers. Luuk de Jong denkt dat daar wel een klein voordeeltje uit te halen valt: “Misschien wel, maar aan de andere kant als je prof bent, dan heb je aan drie dagen rust genoeg om weer honderd procent te zijn. Ajax zal ook wel weer hersteld zijn zondag.”

Cruciaal duel

Wellicht wordt deze topper zo vroeg in het seizoen al beslissend voor de titelrace. De Jong: “Meestal zeggen ze dat je kampioen wordt tegen de kleintjes, maar we zijn nu allebei goed bezig. Zij spelen sterk en dan kunnen dit soort wedstrijden cruciaal zijn, maar het seizoen is nog lang. We zullen beide nog punten verliezen in de komende tijd.”

Steven Bergwijn: “Ze zullen ongetwijfeld goed zijn”

Voor Steven Bergwijn betekent de topper van zondag een hereniging met de ploeg waar hij in de jeugd voor speelde. “Maar ik voel geen emotie meer bij Ajax, ik speel nu al heel lang voor PSV.” De vleugelaanvaller verwacht dat titelconcurrent Ajax met flink wat revanchegevoelens afreist naar Eindhoven. Maar daarmee zijn de Amsterdammers nog niet direct de favoriet: “Dat is allemaal gepraat. Je moet het op het veld laten zien. Daar ben ik mee bezig. Ik kijk eigenlijk helemaal nooit naar de tegenstander en welke spelers ze hebben gehaald. Ze zullen ongetwijfeld goed zijn, anders spelen ze niet bij Ajax.”

Erik ten Hag: “Ik denk dat PSV bang voor ons is”

Ajax tankte vertrouwen door bij de terugkeer in de Champions League direct de winst te pakken. Een omschakeling naar de competitie is dan soms lastig, maar niet als je naar PSV moet. Ajax-trainer Erik ten Hag: “We zijn klaar voor zondag. Ik denk dat PSV sowieso bang voor ons is. Ik hoef mijn spelers niet op scherp te zetten voor dit soort wedstrijden. We zouden slechte sportmensen zijn als we daar al niet gemotiveerd voor zijn”, vertelt hij aan Fox Sports.-

Huntelaar onzeker voor topper tegen PSV

De kans dat Dolberg in de basis staat, is iets groter geworden nu Klaas-Jan Huntelaar geblesseerd is geraakt aan de hamstring. Ten Hag geeft echter aan dat de spits nog ritme mist. Ook Huntelaar zelf heeft de hoop op meespelen tegen PSV nog niet opgegeven: “Dat gaan we de komende dagen zien. Volgens mij was ik er snel bij. Je denkt aan je lijf en je weet welke wedstrijden eraan komen. Ik merkte dat het niet ging en dat heb ik toen zo snel mogelijk aangegeven.”

Nicolás Tagliafico: “Vorig seizoen hadden we het lastig bij PSV”

Tijdens AEK Athene was de Argentijn Nicolás Tagliafico de uitblinker aan de kant van de Amsterdammers. Toch weet ook hij dat de focus snel richting PSV moet: “We mogen even genieten”, zei Tagliafico tegen de verzamelde media. “Maar zondag wacht weer PSV. Ik hoop dat Matthijs de Ligt dan weer kan spelen. Hij is niet alleen onze aanvoerder, maar ook een heel goede verdediger. Vorig seizoen hadden we het lastig daar. Ja, dat gold ook voor mij in de duels met Lozano. Maar ik vind dat we er sterker op zijn geworden”, aldus de 26-jarige Argentijnse verdediger over de kansen van Ajax in Eindhoven.

Frenkie de Jong: “We zijn klaar voor PSV”

Middenvelder Frenkie de Jong leeft op een roze wolk. De jongeling werd na zijn optreden in Oranje al volop geprezen en ook tegen AEK Athene behoorde hij weer tot de betere op het veld. Komende zondag wacht zijn eerste basisplaats in en tegen PSV: “Ik denk dat we er klaar voor zijn. PSV is heel goed. Ze hebben alles gewonnen en wij speelde al een keer gelijk. Maar ik denk dat we er klaar voor zijn. Ik weet dat wij een goede selectie hebben. Zij hebben ook een paar goede spelers, maar we zullen het zondag zien”, vertelt De Jong op Ajax Showtime.

Carel Elting: “Als team iets bereiken tegen PSV”

Daar vertelt ook dat andere jeugdige talent van Ajax - Carel Elting - dat hij al voor de wedstrijd tegen AEK met de topper tegen PSV bezig was: “Ik heb genoten. Maar toch ben je nu al bezig met PSV. Ik weet niet of ik zondag in de basis sta, dat hangt van Matthijs de Ligt en de keuze van de trainer af. Maar of je speelt of niet, als team willen we tegen PSV iets bereiken”, zo geeft de jongeling aan.

Lasse Schöne: “We gaan het PSV erg moeilijk maken”

PSV is net als de Grieken ook een counterploeg. Een kwaliteit die Lasse Schöne onderkent en herkent. Onder meer van de kampioenswedstrijd van vorige jaar, die Ajax dik verloor van de Eindhovenaren: “We weten hoe PSV speelt en dat doen ze erg goed. Ook tegen Barcelona kwamen ze er een paar keer gevaarlijk uit. Daar moeten we voor oppassen. Als we zo spelen als de laatste weken, dan gaan we het PSV erg moeilijk maken. We moeten met onze huidige vorm in staat zijn daar drie punten te pakken.”

Statistieken

Heel lang geleden is het niet dat Ajax nog eens kwam winnen in het Philips Stadion. In 2016 pakten de Amsterdammers de volle buit door met 0-2 terug te reizen naar de hoofdstad. Vorig seizoen lieten de Eindhovenaren zien dat een dergelijke uitslag eerder uitzondering dan regel is. Ajax werd alle hoeken van het veld getoond en PSV won soeverein met maar liefst 3-0. Gelijk spelen? Daar doen ze in Eindhoven niet aan. De laatste puntendeling was in 2011. Ook toen werd de topper al in september afgewerkt. Eindstand destijds: 2-2.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord - PSV

De bookmakers hebben voor deze belangrijke Eredivisie kraker tussen PSV en Ajax voortreffelijke pre-wedstrijdquoteringen voor je ingevuld. Bij een juiste voorspelling wordt in het 1X2 spelsysteem de inleg in alle mogelijke scenario's ruim verdubbeld.Een overwinning van thuisploeg PSV Eindhoven levert je bij de bookmakers een quotering van x 2.50 keer de inleg op. Een uitzege van de Ajacieden in de Eredivisie-kraker van zondag staat op x 2.70 keer het speelbedrag. Een gelijkspel wordt met x 3.50 keer je inleg het hoogst beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De kraker van de Eredivisie PSV Eindhoven – Ajax Amsterdam wordt gespeeld op zondag 23 september om 16:45 uur in het Phillips Stadion te Eindhoven. Boekt PSV in eigen huis een belangrijke zege op de directe concurrent? Of neemt Ajax de eerste plaats van de competitie over van de Eindhovenaren? Wat je voorspelling ook is, speel mee via VoetbalGokken![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers