Eredivisie
04/10/2018

Eredivisietopper tussen Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

Eredivisietopper tussen Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar
Het is een strijd tussen de nummers twee en vijf van de ranglijst in de Eredivisie. Na zeven speelronden is het voor beide teams alle hens aan dek, want nog meer puntverlies is nu al dodelijk voor de rest van het seizoen. Thuisploeg Ajax zal zondag met veel zelfvertrouwen deze topper ingaan. De Amsterdammers pakten dinsdagavond in de Champions League tegen Bayern München een punt in een uitwedstrijd. AZ Alkmaar daarentegen loopt nog met een PEC Zwolle-kater rond. Het 2-2 gelijkspel zorgt ervoor dat AZ nu in de achtervolging moet. Wie wint deze Noord-Hollandse derby?

Erik ten Hag met veel vertrouwen naar topper tegen AZ

Het zelfvertrouwen van Ajax kreeg even een deukje toen de ploeg van trainer Erik ten Hag werd weggespeeld door PSV (3-0, red.). Maar de 1-1 tegen Bayern München zorgt ervoor dat het hele team weer gelooft in eigen kunnen. Ten Hag werkt dan ook zeer ontspannen toe naar de Noord-Hollandse clash tegen AZ: “Ik zie wekelijks dat deze groep groeit. Dit geeft vertrouwen voor de rest van het seizoen. In de Champions League, maar ook in de competitie waar we het tegen AZ zullen opnemen. Het resultaat tegen Bayern nemen we mee naar zondag en vormt een bevestiging van onze kwaliteiten”, aldus Ten Hag die na de wedstrijd in en tegen Bayern München de focus al direct verlegt naar de topper in de Eredivisie.

Matthijs de Ligt: “AZ is nu de belangrijkste wedstrijd”

Verdediger Matthijs de Ligt was in de Champions League weer één van uitblinkers. De Ligt mistte de vorige topper – tegen PSV – en is er op gebrand tegen AZ te tonen dat Ajax nog altijd een titelkandidaat is. “Hoe het verder in de Champions League gaat is van latere zorg. De belangrijkste wedstrijd is nu die tegen AZ”, zo vertelt hij voor de camera van Veronica.

John van den Brom: “Zondag beter doen dan in afgelopen jaren”

AZ draait al jaren mee in de subtop van Nederland. Hoewel het een vaste klant is bovenin de Eredivisie heeft het de afgelopen seizoenen niet de doorstoot naar de absolute top kunnen maken. Dit komt mede doordat de Alkmaarders in wedstrijden tegen de traditionele Top-3 (Feyenoord, PSV en Ajax) telkens niet thuis geven. Afgelopen maand eindigden AZ – Feyenoord alweer in 1-1. John van den Brom, zelf in het verleden ook Ajacied, hoopt dat die omslag zondag eindelijk gaat komen. “De drie grote clubs zijn tot nu toe een maatje te groot voor ons. Dat moet beter, daar moeten we aan werken. We verdedigen niet meedogenloos genoeg en leggen ook niet zo veel overtuiging in ons spel als bijvoorbeeld Hakim Ziyech”, wijst Van den Brom in de Telegraaf naar één van uitblinkers aan Amsterdamse kant. “De uitdaging voor zondag is om dat beter te doen dan in de afgelopen seizoenen.”

Guus Til: “Leren om met voorsprong te spelen”

Aanvoerder Guus Til baalt dat AZ ook tegen PEC Zwolle weer een voorsprong uit handen heeft gegeven. Til: ”Ik weet niet wat dat is, maar we moeten leren om met een voorsprong te spelen. Zodra we weer voorstaan wordt het spel stukken minder. Daar moeten we aan werken, want anders gaat het zondag tegen Ajax weer mis.”

Statistieken

Ja, heel verrassend zijn de statistieken natuurlijk niet. Er is al heel veel gezegd en geschreven over AZ en topwedstrijden. Onderbouwend met keiharde cijfers blijkt het al bij al nog mee te vallen, want in 2015 kwam AZ nog winnen in Amsterdam. In het Eredivisieduel van 5 februari van dat jaar was Johannsson de matchwinner. Hij scoorde een kwartier voor tijd, nadat scheidsrechter Van Boekel in de zestigste minuut Ajax-speler Nicolas Moisander met rood naar de kant had gestuurd.Zo heel slecht is die statistiek van AZ helemaal niet! Wel zullen ze zich in Alkmaar zorgen maken over de competitiestart van dit seizoen. Hoewel AZ keurig vijfde staat werden er in de afgelopen vijf duels maar liefst zeven punten verspeeld! Een nederlaag tegen Heracles in Almelo (3-2), een gelijkspel thuis tegen Feyenoord (1-1) en PEC Zwolle (2-2) zorgen voor de negatieve balans.

Doping

Ajax daarentegen kende ook alleen een dipje in Eindhoven, waar PSV veel te sterk bleek: 3-0. Maar verder danst de Amsterdamse ploeg frivool door het huidige seizoen, met als hoogtepunt de prima puntendeling tegen Bayern München. En die wedstrijd zal zondag nog altijd als doping werken voor een zelfverzekerd Ajax.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar

De bookmakers maken van zondag een extra groot spektakel door de pre-wedstrijdquoteringen bijzonder aantrekkelijk te houden. Alleen bij een Amsterdamse overwinning blijven de odds wat lager, in alle andere gevallen kan er flink gecasht worden! Een zege van AZ staat in het 1X2 spelsysteem voor deze wedstrijd het hoogst genoteerd. Winnen de Alkmaarders dan kun je rekenen op een uitkering van x 6.50 keer je speelbedrag. Een gelijkspel levert x 5.40 keer de inleg op. Vindt de zesde overwinning van Ajax in de Eredivisie zondag plaats in de Arena? Speel dan op winst van de Ajacieden en ontvang je inleg x 1.40 keer terug als je zondag gelijk krijgt.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – AZ Alkmaar wordt gespeeld op zondag 7 oktober om 16:45 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Wint AZ dit keer wel van een top drie ploeg of pakken de Ajacieden thuis zondag de volle mep? Speel nu alvast mee op VoetbalGokken en verdien geld met je voetbalkennis![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers