Eredivisie
20/03/2015

Fantastische topper in Eredivisie: Feyenoord - PSV

Fantastische topper in Eredivisie: Feyenoord - PSV
Het klinkt misschien gek maar Feyenoord kan ervoor zorgen dat aartsrivaal Ajax het kampioenschap kan vergeten door deze wedstrijd tegen koploper PSV te verliezen. De Rotterdammers zijn echter te eerzuchtig om deze wedstrijd zomaar weg te geven. PSV weet dat het aan de bak moet in De Kuip en zal vol voor de winst gaan. Deze ingrediënten staan garant voor een prachtige topper in de Eredivisie.

Eindhoven snakt naar kampioenschap

Het is al veel te lang geleden dat er nog een feest is gevierd op het Stadhuisplein in Eindhoven. De fans snakken duidelijk naar een titel en ook het bestuur van PSV kan het geld – wat plaatsing voor de Champions League met zich meebrengt – goed gebruiken. Afgelopen weekend ging het tegen FC Groningen maar net goed: 2-1. Uitgerekend verdediger Isimat-Mirin zorgde voor de winnende treffer. Dankzij de overwinning hebben de Eindhovenaren inmiddels al 70 punten bijeen gesprokkeld en houdt de eerste achtervolger Ajax op 11 punten.

Feyenoord wint stadsderby tegen Dordrecht met moeite

Ook Feyenoord had het afgelopen zondag niet gemakkelijk in de Eredivisie. Tegen de kleine buurjongen uit ‘Dordt’ konden de Rotterdammer maar ternauwernood winnen. Een kopbal van doelman Castro (FC Dordrecht) in de laatste minuut van de blessuretijd kon nog maar net gekeerd worden door zijn collega Vermeer. Feyenoord nam daardoor alsnog de drie punten mee terug naar Rotterdam-Zuid en Dordrecht blijft troosteloos laatste.

Thuisploeg meestal beste bij duels tussen Feyenoord en PSV

De afgelopen vijf jaar gebeurde het maar één keer dat bij een ontmoeting tussen Feyenoord en PSV de thuisploeg het onderspit moest delven. Toeval of niet: die ene keer was vorig seizoen in Eindhoven. Feyenoord won destijds met 0-2. Alle overige duels eindigde in het voordeel van de thuisspelende ploeg: dit weekend dus Feyenoord. Deze opmerkelijke serie begon overigens op 24 oktober 2010, een dag die menig PSV ’er nog vers in zijn geheugen heeft. In die wedstrijd wisten de Eindhovenaren de collega’s uit Rotterdam te vernederen door met 10-0 (!) te winnen.De bookmakers geloven duidelijk niet in een herhaling van dit scenario. Zij lijken de statistiek van ‘de thuisploeg wint’ niet te kennen, want PSV is bij de meeste kantoren favoriet. De gemiddelde uitkering van winst van de Rotterdammers is: x 2,65. Als PSV wint is de uitkering: x 2,50. Een klein verschil dus maar toch opmerkelijk dat de uitploeg een lagere quotering krijgt. De bookies geloven nog het minst in een gelijkspel: x 3,30. De laatste keer dat dit duel in De Kuip onbeslist eindigde was dan ook al in 2006. Het werd toen 1-1. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Feyenoord- PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 22 maart 2015 om 14:30 uur in De Kuip. Gaat PSV ook hier met drie punten terug naar huis of steekt Feyenoord daar een stokje voor.Voorspel en win![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers