Eredivisie
19/12/2014

FC Twente ontvangt Willem II in laatste duel voor de winterstop!

FC Twente ontvangt Willem II in laatste duel voor de winterstop!
FC Twente zit de laatste weken in de hoek waar de klappen vallen. Spits Luc Castaignos viel weg door een blessure aan zijn rechteroog en sindsdien verspelen de Tukkers punt na punt. Inmiddels is de ploeg van trainer Alfred Schreuder afgezakt van plaats 3 naar plaats 6. Winst tegen de Tilburgers van Willem II is dus meer dan welkom.

Moeilijk programma

FC Twente morste dus behoorlijk wat punten afgelopen weken, maar heeft ook een zeer lastig programma achter de rug. Na een knappe overwinning bij en tegen PEC Zwolle (1-2) werd thuis verloren van FC Groningen (1-2). Een thuisnederlaag is zeldzaam in Enschede dus dat was een flinke domper. Het gelijkspel tegen Vitesse (2-2) was wellicht onnodig maar weer liet de ploeg 2 punten liggen. Vervolgens werd dit weekend verloren van koploper PSV (2-0) en daarmee liep het puntverlies in 3 weken tijd op tot 8 (!). Na dit lastige programma komt de wedstrijd tegen Willem II als geroepen. Het tussendoortje tegen De Graafschap (KNVB-beker) even buiten beschouwing gelaten. Drie punten pakken thuis tegen Willem II is het allerbelangrijkste, want na de winterstop volgt direct de uitwedstrijd tegen Feyenoord.

Willem II pakt punten waar het kan

De Tilburgers draaien een meer dan verdienstelijk seizoen als promovendus in de Eredivisie. De ploeg pakt punten tegen directe concurrenten (FC Dordrecht 4-0 winst en Heracles 3-1 overwinning; beide uitwedstrijden overigens) en verrast soms met een leuke thuisoverwinning, zoals tegen Heerenveen: 2-1. Afgelopen weekend werd nipt verloren van PEC Zwolle en dus mag trainer Jurgen Streppel hopen op een klein stuntje in het Oosten.

Laatste duel voor de winterstop

Het is voor beide teams hun laatste duel voor de winterstop. Na een goede start van zowel Twente als Willem II is het de laatste weken allemaal net even iets minder. Een goede afsluiter is dus gewenst. FC Twente moet proberen de aansluiting te behouden bij de subtop om niet voortijdig af te haken als titelkandidaat. Willem II wil lekker vrijuit blijven voetballen door uit de gevarenzone voor degradatie te blijven, waarbij zelfs het ‘linker rijtje’ nog een doel kan zijn. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']Het Eredivisie duel FC Twente – Willem II wordt gespeeld op zondag 21 december 2014 om 16:45 uur. Blijven de punten in het Oosten of wordt het vroegtijdig carnaval in Tilburg en gaat Willem II met de punten aan de haal? Geef jezelf een kerstbonus door jouw voetbalkennis te gebruiken om deze wedstrijd goed te voorspellen![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers