Eredivisie
10/12/2015

FC Utrecht op zijn kop door komst Ajax

FC Utrecht op zijn kop door komst Ajax
Aanstaande zondag treft FC Utrecht de leider van de Eredivisie in het Galgenwaard stadion. Voor FC Utrecht het belangrijkste affiche in de Eredivisie. Voor Ajax betekent het dat de ploeg voor de tweede keer in vier dagen vol gas moet geven. Afgelopen donderdag moest Ajax al vol aan de bak tegen Molde. Dit weekend wacht er in Utrecht opnieuw een zware opgave voor de Amsterdammers.

Bunnikside supporters toch welkom

Het belang van deze wedstrijd wordt onderstreept door de discussie over het al dan niet toelaten van de Utrecht-supporters op de Bunnikside-tribune. Hier zit de harde kern van 'Utreg'. Beide clubs zijn al tijden met elkaar in gesprek om tot een oplossing te komen voor de lange termijn. Het verplaatsen van de vaste seizoenkaarthouders naar andere plekken in het stadion, lijkt voor deze wedstrijd het compromis te worden. Al vindt men in Utrecht dat het laatste woord hierover nog niet gezegd is. Ook de Ajax-supporters krijgen het niet gemakkelijk. Na enkele ongeregeldheden ligt hun komst naar de Domstad onder een vergrootglas. Welke supporters waar zitten en wie er wel of niet welkom zijn blijft tot aan de aftrap een vraagteken.

“Dat geeft vertrouwen voor de toekomst"

Terug naar het voetbal zelf. De seizoenen van beide teams verlopen totaal verschillend. Waar Utrecht moeite heeft om het doel te vinden, scoren de Amsterdammers er flink op los. De laatste speelronde in de Eredivisie, tegen Heerenveen, wist Ajax maar liefst vijf keer te scoren. Maar niet alleen tegen SC Heerenveen werd ruimschoots gewonnen. Ook Cambuur en Roda JC konden met een nederlaag naar huis terugkeren. "Ik ben al lang blij dat we drie competitiewedstrijden achter elkaar vijf goals hebben gemaakt in de ArenA. Dat geeft vertrouwen voor de toekomst", aldus Frank de Boer.Hoewel de winterstop met rasse schreden nadert heeft De Boer niet het gevoel dat zijn team aan deze verplichte pauze toe is. "Ik ben blij met een brede selectie", zegt De Boer. "Donny van de Beek deed het weer fantastisch. Viergever verving de geschorste Riedewald goed. Gudelj zorgt voor balans in het team. Hij doet veel vuil werk en verovert veel ballen. Het grote verschil met vorig jaar is dat we na balverlies goed staan opgesteld. Daardoor hebben we vaak snel de bal weer. Dit hoop ik ook weer terug te zien in de wedstrijd tegen Utrecht. Zij zullen vol voor elke bal gaan."

"Er kan iets moois ontstaan”

Of Ajax na de zware Europa Leaguewedstrijd van afgelopen donderdag puntverlies kan voorkomen hangt vooral af van FC Utrecht. Voor deze ploeg - en met name de supporters - is de match tegen Ajax de wedstrijd van het jaar. Trainer Erik ten Hag verwacht dat zijn spelers zich voor tweehonderd procent zullen inzetten om dit duel te winnen. "Er kan iets moois ontstaan. We hebben dit soort wedstrijden nodig om naar een hoger niveau te groeien en lessen te leren", aldus de trainer van de Utrechtse club. “We hebben onder andere tegen PSV laten zien dat we een goede ploeg hebben met veel potentie”, zegt Ten Hag uitkijkend naar het duel met Ajax.

Bookmakers

De bookies leggen de lat niet al te hoog voor winst van de thuisploeg uit de Domstad. De odd voor winst van FC Utrecht krijgt een x 4.20 notering mee. Ajax gaat volgens de bookmakers met de punten naar huis. De quotering voor winst van Ajax is x 1.80. Een gelijkspel is natuurlijk ook heel goed mogelijk, want Ajax heeft al een zware week achter de rug waar Utrecht goed van kan profiteren. Zet je in op een gelijkspel dan wordt je geld x 3.75 meer waard als deze eindstand uitkomt.

Treble the Winnings met FC Utrecht - Ajax Amsterdam

Onlangs hebben wij bookmaker 888Sport aan het overzicht van betrouwbare online bookmakers toegevoegd. Bij 888Sport worden nieuwe spelers op spectaculaire wijze beloond middels de welkomtbonus, Treble the Winnings! Hierbij wordt jouw eerste weddenschap bij 888Sport verdrievoudigd. Je weddenschap is dus 3x zoveel waard! Een interessante actie, die wellicht ook goed van pas kan komen tijdens het spannende duel tussen FC Utrecht - Ajax Amsterdam in de Eredivisie. Nieuwsgierig geworden? Meld je hier aan op de website van 888Sport! [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De één na laatste wedstrijd in de Eredivisie voordat de winterstop zich aandient gaat tussen FC Utrecht – Ajax en wordt gespeeld op zondag 13 december om 12:30 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Speel mee, zet in op jouw favoriet en zorg dat je wint bij VoetbalGokken.nl.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers