Eredivisie
31/10/2019

FC Utrecht treft Fortuna Sittard in Eredivisie

FC Utrecht treft Fortuna Sittard in Eredivisie
Na twee gewonnen Eredivisie duels op een rij speelt FC Utrecht komende zondag thuis tegen Fortuna Sittard; dat zestiende staat. De ploeg van trainer John van den Brom staat knap vijfde in de Eredivisie. De TOTO heeft de torenhoge odds voor deze wedstrijd nog iets aangedikt en verwacht een goede kans van de Domstedelingen die twee weken geleden PSV nog aan de zegekar wisten te hangen. Denk jij te weten wat er op het scorebord staan als de negentig minuten van deze wedstrijd gespeeld zijn? Speel dan mee via de TOTO op Utrecht – Sittard.

John van den Brom: “Iedereen is fit voor Fortuna”

FC Utrecht en Fortuna Sittard hebben beide een drukke week achter de rug waarin midweeks ook nog de KNVB beker werd gespeeld. Zondagmiddag moeten de teams er weer staan voor de aftrap in de Galgenwaard. Utrecht-trainer John van den Brom verwacht zijn spelers weer fit aan de start te krijgen. Van den Brom: “De jongens zijn super fit en goed getraind om er zondag tegen Fortuna Sittard weer te staan”, zegt de trainer tegen Fox Sports.

“Gewoon winnen van Sittard”

De ploeg van Van den Brom verloor dit seizoen thuis alleen nog maar van VVV Venlo (1-2) met als hoogte punt de wedstrijd tegen PSV die met 3-0 werd gewonnen. Daarmee staan de Domstedelingen stevig in de schoenen als de ploeg uit Limburg zondag komt. Van den Brom: “Wij moeten gewoon thuis deze wedstrijd winnen”, zegt de trainer kort maar krachtig.

Sjors Ultee: “Duel met FC Utrecht is speciaal”

Fortuna-trainer Sjors Ultee keert zondag terug op het oude nest. De trainer van de nummer zestien in de Eredivisie was assistent trainer toen Erik ten Hag aan het roer stond bij Utrecht. “Het duel met FC Utrecht zal speciaal zijn. Maar eigenlijk kijk ik uit naar alle wedstrijden. Ik ga genieten van de verantwoordelijkheid en de mooie dingen die bij deze job horen”, zegt Ultee in het Algemeen Dagblad.

“Vallen en opstaan”

Ultee verwacht een moeilijke wedstrijd zondag in de Galgenwaard. “Het is voor ons een seizoen met vallen en opstaan. Zowel voor mij, want ik moet nog veel leren, als voor de club. Fortuna is een club in opbouw, pas de laatste jaren is hier de zon weer gaan schijnen. Handhaven is de belangrijkste missie voor mij”, aldus de 32-jarige trainer van Fortuna die met zijn leeftijd de jongste trainer van de Eredivisie is.

Doelstelling tot winterstop

Met negen punten heeft Ultee met nog zeven wedstrijden te gaan voordat de winterstop begint nog een doel na te streven dat begint bij de uitwedstrijd tegen Utrecht. “Uiteindelijk moet je rond de winterstop een punt of 15 à 16 hebben en aan het einde tussen de 33 en 35. Tegen wie je die pakt maakt dan niet zoveel uit”, besluit de coach van de ploeg uit Sittard.

Statistieken

FC Utrecht draait mee in de top zes van de Eredivisie. De ploeg van Van den Brom heeft twintig punten bij elkaar geveegd en staat daarmee op de vijfde plek. Na de thuiswedstrijd tegen Fortuna Sittard volgt voor de ploeg van trainer Van den Brom een uitwedstrijd tegen Ajax in Amsterdam.Fortuna Sittard draait onderaan de ranglijst mee met ADO Den Haag (vijftiende), VVV Venlo (zeventiende) en RKC Waalwijk die met een punt op nummer achttien staat. De Limburgers staan daartussen op de zestiende plaats en met negen punten heeft de ploeg uit Sittard er evenveel als de bovengenoemde ploegen. De druk is dus ook onderin het rijtje goed te voelen.

Head 2 Head

FC Utrecht heeft al vanaf 1998 (!) in eigen stadion geen kind aan Fortuna Sittard. Het is de Limburgse ploeg in die tijd niet gelukt om met een overwinning op zak uit Utrecht te vertrekken. Daarbij moet wel gezegd worden dat Fortuna niet alle jaren actief was in de Eredivisie. In totaal zijn er deze eeuw maar vier wedstrijden gespeeld tussen FC Utrecht en Fortuna in de Galgenwaard. Ook een gelijkspel is het er tot nu toe nog niet van gekomen. Wie weet komt aan deze reeks zondag wel een eind.

Huidige vorm FC Utrecht

FC Utrecht heeft de laatste twee weken flink geoogst. De thuiswedstrijd tegen PSV Eindhoven was misschien wel het hoogte punt van dit seizoen. De Eindhovenaren werden door de Utrechtenaren met 3-0 verslagen. Afgelopen weekend moest Sparta Rotterdam (1-2) ook buigen voor de ploeg van John van den Brom. Van Vitesse werd er begin deze maand niet gewonnen. De Arnhemmers waren met 2-1 winst iets te sterk voor de ploeg uit Utrecht. Ook bij SC Heerenveen werd er door een gelijkspel (1-1) geen volle buit mee terug naar huis genomen.

Huidige vorm Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft het er moeilijk mee om overeind te blijven in de Eredivisie. De ploeg van Ultee staat zestiende en heeft er moeite mee om een reeks overwinning op een rij te halen. Afgelopen weekend werd er gewonnen met 4-1 van VVV Venlo, maar die week ervoor lukte het niet om van FC Emmen te winnen (2-1). De knappe prestatie tegen Feyenoord (4-2) is dan weer een enorme uitschieter, want de wedstrijd daarvoor kon Sittard in eigen huis Sparta Rotterdam (0-0) niet van een punt weerhouden. Het gaat dus van hot naar her bij de Limburgers die het dit weekend naar de Galgenwaard afreizen. Volgende week speelt Fortuna thuis tegen ADO Den Haag.

Lappenmand

Bij Fortuna zijn verdediger Pinto Mica, middenvelder Leandro Fernandes en aanvaller Djibril Dainessy de spelers die er door kwetsuren tegen FC Utrecht waarschijnlijk niet bij zullen zijn. Bij de thuisploeg zelf zijn er tot nu toe nog geen afmeldingen gedaan voor het treffen van Fortuna.

Prognose

Onze prognose is gelijk aan de verwachting van de TOTO. Wij voorspellen dat FC Utrecht dit thuisduel wint. We noteren een 2-0 eindstand voor deze wedstrijd in de Galgenwaard. Denk jij het beter te weten? Laat jouw menig horen op VoetbalGokken.nl en speel mee!

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Utrecht – Fortuna Sittard

De online bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in de Galgenwaard als volgt ingedeeld: winst van Fortuna Sittard krijgt met x 13.00 keer je inleg in het 1X2 spelsysteem de hoogste odd van deze wedstrijd mee. Een inleg van dertig euro wordt in Ă©Ă©n klap een kleine vierhonderd euro waard!Voor een gelijkspel wil de TOTO ook diep in de buidel tasten. Voor een puntenverdeling staat een odd van x 7.50 keer je inleg gereed. Een thuiszege van de Domstedelingen wordt gemiddeld met een pre-wedstrijdquotering van x 1.16 keer het ingelegde speelbedrag gequoteerd. Check de actuele odds voor de meest recente quoteringen!
De Eredivisie-wedstrijd FC Utrecht – Fortuna Sittard wordt gespeeld op zondag 3 november om 14:30 uur in de Galgenwaard te Utrecht. Profiteer vandaag alvast mee van de hoge odds voor dit duel en laat de TOTO weten wat jouw voorspelling is voor dit duel uit de twaalfde speelronde van de Eredivisie!

De beste Online Bookmakers