Eredivisie
25/08/2018

Feyenoord bij SC Heerenveen op zoek naar eerherstel

Feyenoord bij SC Heerenveen op zoek naar eerherstel
Het seizoen begon zo goed: PSV werd verslagen in de Johan Cruijff Schaal en de Rotterdamse supporters zagen het al helemaal zitten. Maar toen ging het mis: Feyenoord verloor (dik) van AS Trencin in de Europa League en miste ook zijn competitiestart door een 2-0 nederlaag bij De Graafschap. De twee rode kaarten (Botteghin en Boëtius) zorgden voor schorsingen, maar desondanks werd stadsgenoot Excelsior afgelopen weekend simpel opzij gezet: 3-0. Feyenoord zoekt nu bevestiging en eerherstel tegen SC Heerenveen, dat met winst op PEC Zwolle en een gelijkspel tegen Vitesse het seizoen goed is begonnen.

Van Bronckhorst: “Rustig toewerken naar SC Heerenveen”

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst probeert de gemoederen te bedaren bij de fanatieke aanhang. Het Legioen begon al een beetje te sputteren na de 1-5 nederlaag tegen AS Trencin, helemaal toen daar de aanfluiting tegen De Graafschap direct achteraan kwam. Winst in de Rotterdamse stadsderby heeft Van Bronckhorst weer wat lucht gegeven en dat was volgens de hoofdcoach ook hard nodig: “We hebben een week om ons voor te bereiden op de wedstrijd tegen SC Heerenveen. Die tijd hebben we ook nodig. Gelukkig is een aantal jongens weer terug, de selectie is weer wat breder. Afgelopen weken hebben veel kracht gekost. Mooi dat we nu rustig kunnen toewerken naar de volgende wedstrijd”, zo vertelt hij op FR12.

Robin van Persie: “We maken elke dag stappen”

Ook Robin van Persie is voortdurend met de lijmstift aan het rondgaan om de neuzen dezelfde kant op te houden. Volgens de Feyenoord-spits is er dan ook geen sprake van onrust in de selectie: “Ik hoor de mensen thuis al denken: daar heb je die positivo weer. Maar ik zie ons elke dag stappen maken. We zijn bezig met een proces, dat kan niet in een week gefikst zijn. Dat duurt soms eventjes. We gaan door met dat proces, ongeacht winst of verlies”, aldus Van Persie tegenover RTL nieuws.

Jordy Clasie: “Stijgende lijn in ons spel doortrekken richting Heerenveen”

Afgelopen zomer keerde middenvelder Jordy Clasie terug bij Feyenoord. Ook hij ziet in de aanloop naar SC Heerenveen dat de ploeg steeds beter gaat draaien: “We hebben dramatisch gespeeld in de laatste wedstrijden. Negatief doen heeft dan geen zin. We eisen ook tegen SC Heerenveen weer het maximale van onszelf. Ook tegen Excelsior was het nog niet top, maar het was een stapje in de goede richting. We kunnen hier op voortbouwen richting de komende wedstrijd. Ik hoop zondag te tonen dat er in ons – en mijn – spel een stijgende lijn zit”, aldus Clasie bij FoxSports.

Trainer Heerenveen: “Als je geluk hebt, dan win je hem. Heb je pech? Dan verlies je”

Jan Olde Riekerink ziet dat Heerenveen op mentaliteit wel punten sprokkelt, maar vindt dat het spel beter moet. Zeker nu Feyenoord op bezoek komt: “We gaan met zijn allen proberen de drie punten over de streep te trekken. Tegen een topploeg als Feyenoord is het altijd vechten. Als je geluk hebt, dan win je hem. En als je pech hebt, dan verlies je”, blikt Olde Riekerink met een Cruijffiaanse uitspraak vooruit op komende zondag.

Yuki Kobayashi: “Het zijn moeilijke wedstrijden”

De Japanse middenvelder Yuki Kobayashi geeft op de clubwebsite een iets uitvoerige voorbeschouwing op Heerenveen - Feyenoord: “Het zijn moeilijke wedstrijden. Maar als we een goed resultaat neerzetten tegen Feyenoord, dan kunnen we verder bouwen. We hebben een nieuwe trainer en nieuwe spelers, dus het is nog even zoeken. Ik hoop dat we dit seizoen op een hogere positie kunnen eindigen dan vorig jaar. We hebben een mooi stadion en het veld is perfect. Als de supporters kabaal maken en voor mij klappen, voel ik me goed en ga ik beter spelen. Het helpt ons heel erg als de supporters ons steunen.”

Warner Hahn: “De Graafschap wint ook thuis van Feyenoord”

Ook doelman Warner Hahn – voormalige speler van Feyenoord en een geboren Rotterdammer - hoopt dat zijn huidige ploeg Heerenveen tegen Feyenoord al een stuk beter voor de dag gaat komen en dat de Friezen met behulp van de fans drie punten pakken tegen de Rotterdammers. “Je hebt altijd een kans. Dat heb je wel kunnen zien aan De Graafschap, dat wordt beschouwd als een degradatiekandidaat, maar thuis wel wint van Feyenoord.”De 1-1 tegen Vitesse is wat hem betreft geen indicatie om de kansen van Heerenveen tegen Feyenoord lager in te schatten: “Dat we die wedstrijd niet zo goed waren, betekent niet dat we zondag niet de pannen van het dak kunnen spelen. Daar gaan we gewoon voor”, besluit Hahn zijn analyse.StatistiekenDeze wedstrijd kent een zeer opvallende statistiek: de laatste twee duels in Heerenveen werden gewonnen door Feyenoord, terwijl de Rotterdammers in de eigen Kuip tot twee keer toe niet verder kwamen dan een gelijkspel. De editie daarvoor (28 januari 2016) wist Heerenveen zelfs met 1-2 te winnen in Rotterdam. De laatste keer dat de Friezen in eigen huis wonnen van Feyenoord was op 21 mei 2015, toen ze in de Europa League play-offs met 1-0 wonnen. 

Pre-wedstrijdquoteringen voor SC Heerenveen – Feyenoord

De bookmakers schalen de pre-wedstrijdquoteringen hoog in voor deze uitwedstrijd van Feyenoord bij SC Heerenveen. Winst van de Feyenoorders wordt met x 1.77 keer je inleg hoog beloond. Een thuiszege van de Friese club staat genoteerd op x 4.25 keer het speelbedrag. In het 1X2 spelsysteem keren de bookies bij een gelijkspel in het Abe Lenstra stadion x 4.25 keer je inleg uit.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd SC Heerenveen – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 26 augustus om 14:30 uur in het Abe Lenstra stadion te Heerenveen. Houden de Friesen de drie punten binnen in eigen huis of is Feyenoord ze te slim af. [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers