Eredivisie
19/09/2018

Feyenoord kijkt uit naar thuisduel tegen FC Utrecht

Feyenoord kijkt uit naar thuisduel tegen FC Utrecht
Na het gelijkspel van Feyenoord tegen AZ Alkmaar (1-1) wacht de Rotterdammers dit weekend een thuiswedstrijd tegen FC Utrecht. De Domstedelingen gingen afgelopen weekend teleurstellend onderuit tegen FC Emmen. De aanstelling van Dick Advocaat moet zorgen dat ze bij Utrecht ‘het lek’ weer boven krijgen.  En met een uitwedstrijd tegen Feyenoord in De Kuip is die uitdaging bijzonder groot! De bookies geloven niet in een Utrechtse stunt, jij wel?

Giovanni van Bronckhorst: “De wedstrijden tegen FC Utrecht zijn altijd moeilijk”

Feyenoord staat op de derde plek in de Eredivisie. Ook na de komst van FC Utrecht willen de Rotterdammers op die plek staan, maar Van Bronckhorst laat op de fansite van Utrecht weten dat de duels tegen de Domstedelingen altijd erg beladen en dus lastig zijn. “Tegen FC Utrecht zijn het altijd wedstrijden die moeilijk waren voor ons, maar uiteindelijk hebben we de laatste jaren wel goede resultaten behaald. Vorig seizoen wonnen we hier met 3-1 en dat was toen en nu heel belangrijk voor ons vertrouwen in de onderlinge duels”, aldus Van Bronckhorst die terugkijkt naar de laatste ontmoeting met Utrecht in de Kuip. 

“Fantastische dat Advocaat terug in de Eredivisie”

Van Bronckhorst verheugt zich op de wedstrijd van zondag mede omdat Dick Advocaat naar de Kuip toekomt. Advocaat, die overkomt van Sparta Rotterdam dat degradeerde naar de Keuken Kampioen divisie, neemt het stokje over van Jean Paul de Jong. “Fantastische dat Advocaat terug in de Eredivisie”, zegt Van Bronckhorst die aangeeft in zijn voetbalcarrière veel van Advocaat geleerd te hebben.

Yassin Ayoud: “FC Utrecht ga ik nooit meer vergeten”

Ook voor Yassin Ayoub wordt zondag een speciale dag. De middenvelder werd deze zomer door Feyenoord overgenomen van FC Utrecht. Een club waaraan Ayoud goede herinneringen heeft. “Ik heb zoveel te danken aan deze club, ik weet niet hoe ik dat terug moet betalen”, zegt Ayoub tegen website Utrechtfans. “Die club ga ik mijn hele leven nooit vergeten. Ik heb een hele moeilijke periode gekend, ook privé. Altijd heb ik steun gehad. Ook het publiek stond altijd achter mij, ondanks een moeilijke fase. Ik heb altijd mijn best willen doen. Natuurlijk waren er mooie momenten, maar ik kan ze niet terug betalen voor al het geduld en respect. Het is dan ook geweldig dat ze zondag in de Kuip zijn”, aldus de 24-jarige Marokkaan van Feyenoord.

Dick Advocaat: “Mentaal soms makkelijker om tegen Feyenoord uit te spelen”

FC Utrecht-trainer Dick Advocaat heeft zijn eerste wedstrijd als coach van de club uit de Domstad achter de rug. Afgelopen weekend speelde zijn team thuis tegen FC Emmen. Het was duidelijk dat Advocaat hard moet gaan werken om de Utrechtse club weer overeind te krijgen. Met 1-2 werd er in de Galgenwaard verloren van de gepromoveerde club uit het Noorden. “De afstemming in het elftal is niet goed. Hoe dat komt, daar moeten we over praten”, zegt Advocaat die niet weet of zijn team al klaar is om naar Rotterdam af te reizen komende zondag. “Ja, we starten zondag tegen Feyenoord in de Kuip. Maar soms is het voor een elftal mentaal makkelijker om tegen Feyenoord uit te spelen dan tegen FC Emmen thuis. We gaan hard aan de slag”, aldus de 70-jarige coach.

“Er zijn kwaliteiten genoeg, maar het is nog geen elftal”

Toch ziet de coach wel kansen voor zijn ploeg. “Utrecht heeft de ambitie om top vijf te spelen. Dat moet mogelijk zijn met deze spelersgroep”, zegt Advocaat doelbewust. “Hoe ik het ga aanpakken? We gaan het op mijn manier doen. Er is gebleken dat dat wel werkt. Ik ga altijd uit van een goede organisatie. Jantje moet weten wat Pietje doet. Iedereen moet zijn taken weten. Er zijn kwaliteiten genoeg, maar het is nog geen elftal. Dat kan misschien ook komen doordat er veel nieuwe spelers zijn”, aldus Advocaat voor de camera van Foxsport.

Urby Emanuelson mist Feyenoord door schorsing

De trainer kan zondag niet beschikken over Urby Emanuelson. De 32-jarige verdedigende middenvelder kreeg in tegen FC Emmen een rode kaart. Emanuelson is door de tuchtcommissie van de KNVB voor drie wedstrijden en mist daardoor naast het duel tegen Feyenoord ook de bekerwedstrijd tegen MVV Maastricht.

Wedstrijdoverzicht

Feyenoord verliest zelden in de Eredivisie van FC Utrecht in de Kuip. In 2014 staat de laatste uitwinst van Utrecht in Rotterdam opgetekend: 1-2. Tien jaar daarvoor moest Feyenoord het hoofd buigen voor de Domstedelingen die destijds met 0-3 winst veel sterker waren. Het komt zelfs zelden voor dat het duel in een gelijkspel eindigt. In 2012 werd het 1-1 in 2009 eindigde het in 0-0 en in 2001 werd het 2-2. Alle andere keren konden de Feyenoorders feestend de Kuip verlaten.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord – FC Utrecht

De bookmakers schalen de pre-wedstrijdquoteringen voor deze wedstrijd zeer hoog in. De hoogste odd staat genoteerd voor een overwinning van FC Utrecht. Daar loopt de uitkering op tot x 5.90 keer je inleg. Voor een gelijkspel hebben de bookiesmet x 4.55 keer je inleg nog een hoge notering uit de hoed getoverd. Winst van Feyenoord wordt met x 1.50 nog altijd zeer leuk beloond.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – FC Utrecht wordt gespeeld op zondag 23 september om 12:15 uurin de Kuip te Rotterdam. Winnen de Feyenoorders ook dit keer weer in eigen stadion of vindt het wankelende FC Utrecht het geluk terug in hartje Rotterdam? Doe iets met je voorspelling en laat het vandaag nog achter bij de bookmakers. Zorg dat jij zelf de grootste winnaar bent![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers