Eredivisie
20/11/2015

Feyenoord neemt het op tegen zwalkend FC Twente

Feyenoord neemt het op tegen zwalkend FC Twente
Voor Feyenoord staat er dit weekend een thuiswedstrijd gepland tegen FC Twente. De Rotterdammers willen in de Kuip de punten pakken die ze hebben laten liggen na het gelijkspel (1-1) tegen Ajax. FC Twente daarentegen moet alle moed bij elkaar sprokkelen om niet nog verder in de degradatiezone terecht te komen. De club uit Twente verloor drie wedstrijden op een rij. Voor beide clubs is dit het moment om winnend van het veld af te lopen.

"Dit gelijkspel voelt als een verlies”

Feyenoord aanvoerder Dirk Kuyt, die tijdens de aanslagen in Parijs in de Franse hoofdstad was, is nog steeds bezig met het gelijke spel tegen aartsrivaal Ajax. "Dit gelijkspel voelt als een verlies", zegt Kuyt voor de camera van FOX Sports. "We wilden heel graag winnen en dat zat er ook in. Maar uiteindelijk waren we niet goed genoeg", besluit de aanvoerder die benadrukte dat de focus nu weer volledig richting Twente moet.

"Er is me nog niets tegenvallen"

De terugkeer, als trainer, bij Feyenoord valt Van Bronckhorst ondanks enkele recente missertjes (tegen Ajax en ADO) niet tegen. In gesprek met FC Rijnmond lichte Van Bronckhorst zijn eerste seizoen als trainer bij Feyenoord toe. "Er is me nog niets tegenvallen", constateerde Van Bronckhorst. "De mentaliteit die je in wedstrijden tegen PSV en Ajax hebt moet je ook hebben in wedstrijden tegen mindere tegenstanders. Als trainer probeer ik dat ook aan te geven vooraf, maar in die wedstrijd tegen ADO lukt het dan toch niet. Hopelijk lukt dat zondag tegen Twente wel."

"Dat is natuurlijk het doel"

De ambitieuze trainer wil dit seizoen kampioen worden met Feyenoord. "Het kampioenschap is natuurlijk het doel. In de wedstrijden dat we het moeilijk hebben moeten we er ook staan. Tegen ADO ging het mis en dat geeft een slecht gevoel. Dat gevoel willen we niet meer, We zullen er alles aan doen om dat komende zondag te voorkomen."

"Ik heb mijn ambities”

Voor FC Twente komt de zware wedstrijd tegen Feyenoord op een slecht moment. De club uit Enschede heeft hoognodig punten nodig om niet bij de degradatieclubs terecht te komen. Twente verloor drie Eredivisiewedstrijden achter elkaar. Aanvoerder en sterspeler Hakim Ziyech staat dan ook open voor een vertrek bij het zwalkende FC Twente. "Ik heb mijn ambities, net als iedereen. Als er een leuk bod komt dat Twente niet kan weigeren, dan zal ik vertrekken", aldus de 22-jarige middenvelder tegen FOX Sports na de verloren wedstrijd tegen zijn oude club SC Heerenveen.Het had overigens niet veel gescheeld of Ziyech had zondag bij de tegenstander in de basis gestaan. Had hij achteraf - na zijn vertrek bij Heerenveen - niet beter voor Feyenoord kunnen kiezen: "Daar word ik soms wel gek van. Het antwoord is: nee. De speelwijze van FC Twente sprak me het meest aan en dat is voor mij het allerbelangrijkste. Het voetbal, niet het geld. Als ik dat belangrijker had gevonden, was ik naar Feyenoord gegaan."

Wat voorspellen de bookmakers

Voor deze wedstrijd zijn er zeer interessante pre-wedstrijd quoteringen. Wie wil speculeren kan inzetten op winst voor FC Twente. De quotering hiervoor is namelijk skyhigh: x 8.00. Speel je liever op save, dan ga je voor winst op Feyenoord. Daar staat er een odd van x 1.36 op. Een gelijkspel levert je met x 4.60 ook nog een aardig zakcentje op voor het komende voetbalweekend. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – FC Twente wordt gespeeld op zondag 22 november om 14:30 uur in stadion de Kuip te Rotterdam-Zuid. Houdt Feyenoord de punten voor zichzelf of moet het legioen toezien hoe hun team de punten afstaan aan het wankelende FC Twente uit Enschede?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers