Eredivisie
04/12/2015

Feyenoord ontmoet Heracles in de Kuip

Feyenoord ontmoet Heracles in de Kuip
In Rotterdam wordt er volop uitgekeken naar de ontmoeting met Heracles Almelo. Feyenoord moet deze wedstrijd winnen om koploper Ajax bij te benen. De club uit Rotterdam heeft drie punten minder dan de Amsterdammers. Voor Heracles zullen de punten ook erg belangrijk zijn. De club uit Almelo heeft afgelopen weekend verloren van FC Utrecht en hoopt dit in de Kuip recht te kunnen zetten.

“Dat vind ik niet relevant”

Afgelopen weekend speelde Feyenoord bij en tegen Excelsior. De Rotterdamse derby eindigde met 2-4 winst voor Feyenoord. Voor Michel Kramer was dit een bijzondere wedstrijd. Nog nooit maakte hij een hattrick in de eredivisie, maar uitgerekend in de stadsderby zette hij zijn naam voor het eerst drie keer op het scorebord. "Dit is wel een bijzonder moment", zei de aanvalsleider van Feyenoord. "Na mijn eerste goal vorige week in De Kuip is het lekker om deze lijn door te trekken. Dat ik niet zoveel balcontacten had, vind ik niet relevant. Het gaat om de doelpunten."Dirk Kuijt, die de 1-0 binnenkopte, is het met zijn stelling eens. “Weinig balcontacten en toch scoren. Dat is zijn karaktereigenschap. Hij is een soort kapstok, altijd in de punt van de aanval en aanspeelbaar. En als de bal op zijn kop of tegen zijn voet komt, dan zit-ie gewoon. Dat is misschien heel droog, maar wel heel effectief.”Feyenoord trainer Giovanni van Bronckhorst is ook zeer tevreden over Kramer. “Hij was heel alert en is meer bezig met het spel, zowel in balbezit maar ook als de tegenstander de bal heeft', zo analyseerde Van Bronckhorst bij FOX Sports na de wedstrijd tegen Excelsior. “Dit is mooi voor hem, het waren echte spitsengoals. We weten hem steeds beter te bereiken. Hopelijk zien we dat tegen Heracles ook weer terug.”

“We hebben onszelf verbeterd”

De derby gaf Feyenoord weer vertrouwen. Desondanks wil Kuijt het woord 'kampioen' nog niet in de mond nemen: “Daar moet de pers maar lekker over gaan discussiëren. Wij moeten het op het veld laten zien en ons niet meer laten overkomen wat tegen ADO gebeurde”, doelend op de 1-0 nederlaag tegen de Hagenezen. “Wat dat betreft hebben we onszelf verbeterd.”

“Dit is zo onnodig”

De club van trainer John Stegeman heeft minder geluk gehad het afgelopen weekend. Heracles deed zichzelf de das om bij FC Utrecht. De Almeloërs kwamen in de 40ste minuut van de wedstrijd op voorsprong en zagen vlak voor de rust een speler van Utrecht het veld verlaten met een rode kaart. Desondanks wist Almelo niet te winnen en verloor met 4-2. “Ongelooflijk, verschrikkelijk, kan niet waar zijn", baalt verdediger Mike te Wierik na afloop. ”Ik kan er niet bij, waarom doen we niet wat we moeten doen? Omdat sommigen denken dat ze een stapje minder kunnen doen. Hier is het laatste woord nog niet over gesproken”, zegt de verdediger die de punten op deze manier weer voorbij ziet gaan in de wedstrijd tegen Feyenoord.Middenvelder Mark-Jan Fledderus vult Wierik aan: “Dit is zo onnodig, dat maakt het extra pijnlijk. Dit is een schande. We moeten door, we hebben ook goede dingen gedaan, daar moeten we mee verder.” Dat vindt ook Ramon Zomer, die de uitwedstrijd tegen Feyenoord volgende week met vertrouwen tegemoet ziet. “We zijn een hartstikke stugge ploeg. Vandaag deden we het uitzonderlijk slecht tegen tien man, maar we weten ook dat we het als team iedereen moeilijk kunnen maken, dus ook Feyenoord”, zegt Zomer vastberaden.

Bookmakers

Voor de bookmakers is de thuisploeg vaak de favoriet. Ook in deze match is dat geen uitzondering. De quoteringen voor winst Feyenoord staan op x 1.30. Wie zin heeft in een uitdagende gok, kan inzetten op winst voor Heracles. De noteringen voor deze uitdagende inzet staan op x 8.75 en is dan ook de hoogste odd voor deze wedstrijd. Een gelijkspel kan je ook nog aardig wat opleveren met een pre-wedstrijd quotering van x 5.30. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De wedstrijd Feyenoord – Heracles Almelo wordt gespeeld op zondag 6 december om 14:30 uur in de Rotterdamse Kuip. Zet in via VoetbalGokken.nl. Profiteer van de hoogste odds Speel mee en win een leuk zakcentje voor de decembermaand.[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers