Eredivisie
23/04/20196 reacties

Feyenoord op weg naar degraderend NAC in Breda

Feyenoord op weg naar degraderend NAC in Breda
Woensdag 24 april staat in ronde 32 van de Eredivisie NAC tegen Feyenoord op het programma. Afhankelijk van het resultaat bij concurrent De Graafschap kan deze wedstrijd de nekslag betekenen voor NAC en degraderen. De ploeg kijkt met nog drie wedstrijden te gaan tegen een achterstand van vier punten aan en staat dus voor de lastige taak om punten te pakken tegen Feyenoord.

Ruud Brood: “We moeten erin blijven geloven”

NAC weet woensdag waar het aan toe is, omdat concurrent De Graafschap het een dag eerder opneemt tegen FC Emmen. Gezien de ranglijst heeft De Graafschap daar meer kans om punten te pakken dan NAC, dat de lastige taak heeft om tegen de nummer drie Feyenoord punten te pakken. Weet De Graafschap te winnen, dan is NAC bij een nederlaag definitief gedegradeerd. NAC-trainer Ruud Brood ziet in dat de situatie enorm lastig is, maar blijft strijdbaar: “Er zit mentaal iets wat er nog uit moet. Dat is mentaal meegaan in bepaalde duels. Dat laten we nu te vaak gaan. De spelers moeten erin blijven geloven ook tegen een team als Feyenoord. Het gaat ook om een bepaalde kwaliteit of rust, dat je voor de goal wat rustiger bent,” aldus Brood tegen Fox Sports.

Giovanni van Bronckhorst: “Tegen NAC derde plek veiligstellen”

Na de zege op AZ is Feyenoord inmiddels vrijwel verzekerd van de derde plek, die rechtstreeks toegang geeft op de voorrondes van de Europa League. AZ zal zich daarom moeten gaan richten op de play-offs. Feyenoord kan dus vrijuit voetballen, maar zal in NAC ongetwijfeld een tegenstander tegenkomen dat strijd voor haar laatste kans in de Eredivisie. Desondanks wil Feyenoord ook definitief de derde plek veiligstellen, want in theorie zou AZ die nog kunnen overnemen. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst wilde na AZ dan ook nog geen felicitaties horen: “Tegen NAC kunnen we de derde plek definitief veiligstellen. Dan pas wil ik felicitaties horen. Bovendien hadden we het in de vorige wedstrijd lastig tegen NAC door hun compacte organisatie. Dus laten we eerst maar eens zien te winnen.”

NAC in gevaar

Voor Feyenoord zijn de belangen niet al te groot, hoewel de Rotterdammers de derde plek definitief kunnen veiligstellen. De ploeg van Van Bronckhorst verdedigt, met nog drie wedstrijden te gaan, een voorsprong van zeven punten op AZ. Voor NAC is winnen een must: De ploeg kijkt tegen een achterstand aan van vier punten op concurrent De Graafschap, dat een dag eerder aantreedt tegen FC Emmen. NAC kan bij verlies én een overwinning van De Graafschap dus rechtstreeks degraderen.

Blessures

Bij NAC zijn er nogal wat twijfelgevallen, dus op dat gebied zit het de club al niet mee. Dervite, Gersbach, Leigh en Verschueren kampen allen met knieklachten, terwijl ook Muhren, Schoofs en Sporkslede twijfelachtig zijn. Bij Feyenoord is Jorgensen geschorst, terwijl Bijlow en Haps nog een vraagteken zijn.

Statistieken

NAC wist in de laatste zes thuiswedstrijden niet te winnen. Tweemaal werd er verloren, viermaal speelde de ploeg gelijk. Maar ook Feyenoord doet het in uitwedstrijden niet al te best: Van de laatste zeven wedstrijden werd alleen van VVV gewonnen; viermaal werd er verloren. Vorig seizoen wist NAC met 2-1 te winnen van de Rotterdammers; iets dat in de seizoenen daarvoor nauwelijks gebeurde.

Pre-wedstrijdquoteringen voor NAC - Feyenoord

De pre-wedstrijdquoteringen bij de bookmakers van de TOTO zijn duidelijk in het voordeel van Feyenoord. Voor een overwinning van de Rotterdammers wordt x 1,42 uitbetaald, terwijl een zege voor NAC je x 6,20 keer het speelbedrag oplevert. De odds voor een gelijkspel liggen in het 1X2 spelsysteem op x 4,70.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd NAC - Feyenoord wordt op woensdag 24 april om 20.45 uur gespeeld in het Rat Verlegh Stadion in Breda. Grijpt NAC de broodnodige punten of stelt Feyenoord met een zege definitief de derde plek veilig? Zet in en speel vandaag nog mee bij de TOTO!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers