Eredivisie
09/09/20203 reacties

Feyenoord opent seizoen bij PEC Zwolle

Feyenoord opent seizoen bij PEC Zwolle
Dit weekend begint de Eredivisie aan haar nieuwe seizoen. Feyenoord start het seizoen met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. De Rotterdamse ploeg heeft het de laatste jaren moeilijk gehad in de Overijsselse hoofdstad, maar het MAC3PARK heeft inmiddels weer echt gras en dat kan een voordeel zijn van de Rotterdammers. Denk jij te weten welk team er zaterdag wint? Vergeet dan niet snel in te zetten bij de TOTO om je voorspelling op scherp te zetten.

John Stegeman: “Feyenoord mooi begin van competitie”

Na een bewogen seizoen heeft PEC Zwolle trainer John Stegeman het volste vertrouwen voor het nieuwe seizoen dat zaterdag begint met een thuisduel tegen Feyenoord. Stegeman: “Gevecht tegen Feyenoord wordt een mooie uitdaging. Dit is een mooi begin van de competitie. We kijken ernaar uit om tegen topclub Feyenoord te spelen”, zegt de trainer van PEC.

“We geven weinig kansen weg”

Voor het nieuwe seizoen heeft Stegeman wat gesleuteld aan zijn selectie en volgens eigen zeggen gaat het de goede kant op. “We moesten de boel achterin beter voor elkaar krijgen dan afgelopen seizoen. Met dat doel zijn we met z'n allen hard aan de slag gegaan. Oké, het is nog niet helemaal waterdicht. Soms maken we nog een persoonlijke fout of is een tegenstander zo goed dat ze er zo doorheen kunnen voetballen. Maar ik vind wel dat we steeds minder kansen weggeven. En daar ben ik heel content over”, aldus Stegeman.

Dick Advocaat: “Voorbereiden op PEC Zwolle is onmogelijk”

Feyenoord-trainer Dick Advocaat is allesbehalve blij dat dit weekend de Eredivisie weer van start gaat. Deze week speelde Het Nederlands elftal nog tegen Italië in de Nations League en dat is volgend de trainer van Feyenoord te kort dag. “Wat ik heel erg problematisch vind, is dat twee weken voor de competitiestart je spelers er niet zijn. Niet alleen onze ploeg, dat geldt voor iedere club. Dit is wel een hele vreemde situatie. We kunnen ons onmogelijk honderd procent voorbereiden op de eerste competitiewedstrijd”, doelt Advocaat op de wedstrijd in Zwolle.

“Er tegen Zwolle weer staan”

Advocaat hekelt de besluitvorming rondom de interlandperiode vlak voor het begin van de competitie dan ook. “Wie dat verzonnen heeft, kan geen voetballer zijn, maar wij zullen er alles aan doen om er tegen PEC Zwolle weer te staan”, zo besluit de Kleine Admiraal.

Statistieken

Het vorige seizoen mocht door de coronapandemie niet worden uitgespeeld. Er zijn 26 speelronden afgehandeld en Feyenoord eindigde op de derde plek. PEC Zwolle stoeide onderaan het rechterrijtje met FC Twente en Fortuna Sittard om niet te degraderen. Met 26 punten bleef PEC op de vijftiende plek bungelen en is het dit seizoen zeker van deelname in de Eredivisie.

Head 2 Head

Begin dit jaar kwam Feyenoord ook al op bezoek in het MAC3PARK. PEC Zwolle kwam in het begin van de wedstrijd al met twee doelpunten voor te staan. Uiteindelijk sloeg Feyenoord toch toe en werd het 3-4 in het voordeel van de Rotterdammers. Diezelfde uitslag werd ook in seizoen 2017/2018 geboekt. Vorig jaar waren de rollen nog omgedraaid. Met 3-1 wist PEC te winnen van Feyenoord.

Huidige vorm PEC Zwolle

PEC Zwolle heeft een fraaie oefencampagne afgesloten. De ploeg van trainer Stegeman won vijf van de zes oefenduels en kreeg maar weinig doelpunten tegen. Van Cambuur werd met 2-0 verloren, maar de wedstrijden daarna leek Zwolle de smaak te pakken te krijgen. Heracles Almelo 0-1, FC Groningen 0-2, FC Emmen 0-1 en SC Heerenveen 0-1 werden allemaal verslagen.

Huidige vorm Feyenoord

Ook de Feyenoorders hebben een reeks oefenwedstrijden gehad. Van de zes duels werden er drie gewonnen. Zo werden Duisburg 1-2, Borussia Dortmund 3-1 en stadsgenoot Sparta Rotterdam 3-0 verslagen. Tegen Bielefeld 0-0 en FC Twente 0-0 kwamen de Rotterdammers niet verder dan een gelijkspel. De laatste oefenwedstrijd was tegen Hamburger SV en dat duel werd met 0-1 verloren.

Lappenmand

De lappenmand van PEC Zwolle is zo goed als leeg. Jarno Westerman is de enige speler van de Overijsselse ploeg die er zaterdag door een gebroken middenvoetsbeentje niet bij kan zijn.Dick Advocaat kan een drietal spelers van Feyenoord niet opstellen. Luis Sinisterra kampt nog altijd met een knieblessure. Tyrell Malacia is er door een heupblessure ook niet de al langgeblesseerde Sven van Beek moet vanuit de ziekenboeg toekijken.

Prognose

Het is moeilijk te pijlen hoe de start van de Eredivisie eruit komt te zien, maar een overwinning van Feyenoord lijkt ons logisch, vooral omdat PEC voor het eerst op echt gras zal spelen. Wij vullen wel een bescheiden 0-1 zege van de Rotterdammers omdat ook Feyenoord geen ideale voorbereiding kan afwerken op het duel in de Overijsselse hoofdstad.Bij Koning TOTO levert dit niet de hoogste, maar wel bijna een verdubbeling van je inleg op! Wil jij ook meespelen? Check dan eerst onderstaand odd-overzicht voor de gemiddelde quoteringen.

Quoteringen PEC Zwolle – Feyenoord

De TOTO is het gulst als PEC Zwolle haar eerste wedstrijd van dit seizoen wint. Jouw inleg wordt x 4.10 keer meer waard als de ploeg uit Overijssel wint.Een gelijkspel krijgt met x 3.70 keer het speelbedrag ook een zeer hoge odd mee. Denk jij dat Feyenoord wint? Vul dan een 2 in op het wedstrijdformulier van de bookmakers en ontvang maar liefst x 1.75 keer het speelbedrag terug als je gelijk krijgt.
De Eredivisie wedstrijd PEC Zwolle – Feyenoord wordt gespeeld op zaterdag 12 september om 20:00 uurin het MAC3PARK Stadion te Zwolle. Grijp je kans om geld te verdienen nu onze eigen Nederlandse competitie ook weer van start gaat. Ga via VoetbalGokken.nl naar Koning TOTO en maak een mooie deal voor PEC Zwolle – Feyenoord.

De beste Online Bookmakers