Eredivisie
06/02/20195 reacties

Feyenoord verwelkomt De Graafschap in de Kuip

Feyenoord verwelkomt De Graafschap in de Kuip
De Eredivisie heeft ook komend weekend weer mooie wedstrijden op het programma staan. Eén daarvan is de wedstrijd in de Kuip. Daar neemt Feyenoord het op nemen tegen De Graafschap uit Doetinchem. Een wedstrijd die menig voetbalkenner vooraf al aan Feyenoord vergeeft, maar let op: De Graafschap heeft de Rotterdamse ploeg wel vaker op zijn plek gezet. Gaat dat zaterdag opnieuw gebeuren of rekenen de Rotterdammers dit keer wel af met de Achterhoekse ploeg? VoetbalGokken blikt vooruit en zet de actuele odds bij de bookmaker op een rij!

Giovanni van Bronckhorst: “De Graafschap staat bekend om vechtlust”

Het is vallen en opstaan bij Feyenoord. Zo wonnen de Rotterdammers gemakkelijk van Ajax met 6-2 in de Klassieker, een week later werden ze even simpel aan de kant gezet door Excelsior (2-1) in de stadsderby. Een vaste lijn zit er niet in bij het team van trainer Giovanni van Bronckhorst. “Dat verschil is inderdaad te groot”, bevestigt de trainer op de clubwebsite. Nu laagvlieger De Graafschap zaterdag naar de Kuip komt, wil Van Bronckhorst niet nog eens voor verrassingen komen te staan. “Op dit niveau moet het niet uitmaken of je tegen De Graafschap of tegen Ajax speelt; je moet gewoon vanaf de eerste minuut brengen wat je moet brengen. Waar dat aan ligt is lastig te zeggen. We geven vooraf bij de jongens aan wat voor wedstrijd ze kunnen verwachten. En De Graafschap staat bekend om de enorme vechtlust, dat zullen we dus ook moeten brengen. Want wees eerlijk: ook Feyenoord staat bekend als ploeg die graag de mouwen opstropen. In grote wedstrijden doen we dat al, nu is het zaak dat in wedstrijden zoals komende zaterdag ook te doen.”

Jens Toornstra: “Het verschil is enorm”

Ook Jens Toornstra begrijpt niet waarom Feyenoord wel kan winnen van PSV en Ajax, maar niet van de ploegen die onderaan staan (Fortuna Sittard en Excelsior). “De ene week is de andere niet? Nee, dat hebben we wel weer gezien”, zegt Jens Toornstra. “Je kunt verschillende oorzaken bedenken, maar het is een feit.”Met een overwinning op De Graafschap is Feyenoord nog lang niet in de buurt van de koplopers PSV en Ajax. Met 39 punten hebben de Rotterdammers er al elf punten minder dan de ploeg uit Amsterdam. Toornstra beseft dat ze zelfs moeten gaan uitkijken voor AZ, dat vierde staat. “Het verschil is enorm en dat is eigenlijk het hele seizoen al een beetje het geval. We zullen zien wat de thuiswedstrijd tegen De Graafschap ons brengt”, aldus Toornstra tegen FOX Sports.

Jordy Clasie: “We moeten winnen van De Graafschap”

Ook Jordy Clasie hoopt op een klapper tegen De Superboeren. “Als wij goed zijn, in vorm, honderd procent geven, dan moeten wij dit soort wedstrijden tegen ploegen als De Graafschap gewoon winnen”, aldus Clasie op de clubwebsite.

Henk de Jong: “Feyenoord brengt iets teweeg hier”

Dat Feyenoord dit seizoen moeite heeft om van de clubs onderin te winnen is ook De Graafschap-trainer Henk de Jong niet ontgaan. De trainer hoopt zaterdag hiervan mee te kunnen profiteren. “Daar moeten we slim mee omgaan”, zegt de trainer die met zijn ploeg afgelopen weekend met 3-0 won van hekkensluiter NAC Breda. “We willen onze fans nog meer bieden. Daarvoor moeten we tegen Feyenoord iets teweeg brengen”, aldus de coach van De Superboeren.

Charlison Benschop: “Geweldig, om in De Kuip te spelen”

Voor De Graafschap-nieuweling Charlison Benschop is de wedstrijd tegen Feyenoord een speciale confrontatie. De spits van De Superboeren is namelijk in Rotterdam geboren en kan niet wachten op de aftrap in de Kuip. “Geweldig, altijd leuk om in De Kuip te spelen. Er komen veel oude bekenden kijken, dat geeft een mooi gevoel als ik op het veld sta”, aldus een opgetogen Benschop tegenover FOX Sports.

Statistieken

De eerste wedstrijd van dit seizoen kunnen Feyenoord en De Graafschap zich nog goed herinneren. Die wedstrijd werd gespeeld in Doetinchem en de thuisploeg was met 2-0 de baas. De Feyenoorders verloren meteen drie punten en dat deed flink pijn. Het gebeurt overigens niet vaak dat de Superboeren de punten mee naar huis kon nemen als ze bij Feyenoord op bezoek gaan. In 2011 waren de Superboeren in Rotterdam met 0-1 te sterk voor de Rotterdammers. Ook in 2008 moest Feyenoord er met 1-3 op het scorebord aan geloven. De laatste keer dat De Graafschap op bezoek kwam in de Kuip was in maart 2016. Feyenoord won met 3-1, maar had toen het geluk dat De Graafschap-speler Thijs Bouma in eigen doel schoot. Beide ploegen hebben dus iets recht te zetten zaterdagavond in de Kuip.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord - De Graafschap

Voor deze Eredivisiewedstrijd in de Kuip hanteren de bookmakers hoge pre-wedstrijdquoteringen. Mocht De Graafschap een stunt uithalen in Rotterdam, dan worden de toto-formulieren met een 2 erop x 17.75 (!) keer zoveel waard. Hiermee heb je ook gelijk de hoogste odd uit het 1X2spelsyteem te pakken!Een gelijkspel wordt met x 8.95 keer het speelbedrag ook hoog beloond. Speel je liever op save en verwacht je een normale thuiszege van Feyenoord? Zet dan een kruisje bij 1 en ontvang x 1.10 keer je inleg terug als de Rotterdammers voor eigen publiek daadwerkelijk weten te winnen.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisiewedstrijd Feyenoord – De Graafschap wordt gespeeld op zaterdag 9 februari om 20:45 uur in de Kuip te Rotterdam. Kan de ploeg uit Doetinchem zichzelf belonen met een stunt tegen Feyenoord of is het team van trainer Giovanni van Brockhorst snel klaar met de Achterhoekers? Laat je voetbalhart spreken en speel mee via VoetbalGokken!Voorspel deze wedstrijd bij de TOTO, de enige echte bookmaker van Nederland! Ga hier naar TOTO sportweddenschappen & doe jouw voorspelling! 

De beste Online Bookmakers