Eredivisie
16/12/2015

Feyenoord wil pas na NEC praten over kampioenschap

Feyenoord wil pas na NEC praten over kampioenschap
De beslissing om een nieuw stadion te bouwen en de bestaande Kuip niet te renoveren is niet het enige wat de Feyenoord-supporters bezig houdt. Er moet weer een groot kampioensfeest op de Coolsingel. “We gaan de eerste helft van deze competitie goed afsluiten”, aldus Dirk Kuyt.

“Met goed gevoel de winterstop in”

De aanvoerder van Feyenoord doelde met zijn uitspraak bij Voetbal Inside op het aankomende duel tegen NEC. “Deze week is een belangrijke week. Na het midweekse bekerduel willen we overtuigend winnen van NEC. En daar gaan we alles aan doen”, aldus Kuyt.Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst is halverwege de competitie nog steeds een serieuze titelkandidaat. Hij is het volledig eens met de Feyenoord-spits: ”We willen het jaar goed afsluiten”, aldus Van Bronckhorst tegenover VI. “We hebben deze week twee lastige uitduels met FC Groningen voor de beker en NEC in de competitie. De wedstrijd tegen NEC wordt zeer interessant.”Ook middenvelder Karim El Ahmadi gaat in dat duel vol voor de winst. “De wedstrijd tegen NEC moeten we goed doorkomen, zodat we mee blijven doen in de competitie”, zegt hij op de website van Feyenoord. “Alleen dan gaan we met een goed gevoel de winterstop in.”

Transferperikelen tijdens winterstop

Over een mogelijk kampioenschap wordt niets gezegd, maar uit alles blijkt dat de competitie de hoogste prioriteit heeft bij Feyenoord en het kampioenschap is dit seizoen dan ook het toverwoord op Zuid. “Het is moeilijk te voorspellen wat er gebeurt als er spelers worden verkocht”, aldus Van Bronckhorst. “Daarop zijn we voorbereid. Daarnaast kijken we altijd zelf ook om ons heen of en waar we eventueel onze selectie kunnen versterken. Alleen is dat ook weer afhankelijk van wat er bij ons gaat gebeuren. Pas na NEC-uit wordt dit onderwerp echt actueel.”

Blessures en schorsingen

In de jacht op drie punten moeten de Rotterdammers het wel stellen zonder enkele basisspelers: Terence Kongolo is geschorst vanwege zijn vijfde gele kaart en Jan-Arie van Heijden wacht ook een schorsing na zijn rode kaart tegen FC Groningen. Ook middenvelder Simon Gustafsson is voor de wedstrijd tegen NEC nog altijd geschorst. Naast deze opeenstapeling van schorsingen heeft Van Bronckhorst ook nog te maken met blessures. Eric Botteghin is al langdurig afwezig, maar sinds kort is ook Sven van Beek toegetreden tot de ziekenboeg. Miquel Nelom lijkt in Nijmegen de positie van linksback te gaan invullen.

NEC: “Kater wegspoelen tegen Feyenoord”

Trainer Ernest Faber was enorm teleurgesteld na de nederlaag tegen Cambuur, afgelopen weekend. De 3-1 overwinning van de Friezen op zijn team hakte er flink in: “Na de bekerwedstrijd in Hardenberg wordt het zaak om de kater van Cambuur weg te spoelen tegen Feyenoord en zodoende dit eerste halfjaar op een goede manier af te sluiten”, aldus de oefenmeester op de website van NEC.

Pre-wedstrijd quoteringen

Uiteraard krijgt NEC de hoogste odds voor dit duel: x 4,00 is de uitkering bij winst van de Nijmegenaren. De meeste bookies hanteren dezelfde quoteringen voor een puntendeling. Als Feyenoord wint krijgen de spelers die op deze uitslag hebben ingezet bij de wedkantoren nog altijd een mooie uitkering: x 1,75 hun inleg. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De competitiewedstrijd NEC – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 20 december om 14:30 uur in Stadion De Goffert te Nijmegen. Weten de Rotterdammers deze laatste wedstrijd voor de winterstop in winst om te zetten of durf jij te gokken op een Nijmeegse stunt? [/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers