Eredivisie
20/02/20202 reacties

Feyenoord zet zegereeks thuis door tegen Fortuna Sittard

Feyenoord zet zegereeks thuis door tegen Fortuna Sittard
In de Eredivisie wacht Feyenoord zaterdagavond een bezoek van Fortuna Sittard aan De Rotterdamse Kuip. De ploeg van trainer Dick Advocaat wil de lange ongeslagen reeks dolgraag doortrekken naar het thuisduel tegen de Limburgse formatie. Koning TOTO speelt daar zeer goed op in en heeft fraaie quoteringen gereedstaan voor deze 24e speelronde in de Nederlandse Eredivisie, seizoen 2019 – 2020!

Dick Advocaat: “Fortuna Sittard hele lastige ploeg”

Na al het Europese voetbalgeweld van deze week staat er voor Feyenoord een thuiswedstrijd op het programma tegen Fortuna Sittard. De ploeg van trainer Dick Advocaat is al lange tijd ongeslagen en wil deze reeks ook tegen de Limburgse ploeg vasthouden. Advocaat is er niet geheel gerust op. “Fortuna Sittard is gewoon een hele lastige ploeg. Dat zijn zij thuis, maar ook als ze hier in De Kuip spelen”, stelt de trainer van Feyenoord vast.

“Zaterdag weer cruciale wedstrijd”

Feyenoord komt steeds meer in de voetsporen van AZ en Ajax. Elke punt is dus belangrijk voor de Rotterdammers vindt ook Advocaat. “We komen dichter bij de topclubs, maar er zijn nog een hoop wedstrijden te gaan. Zaterdag tegen Fortuna wordt weer een heel cruciale wedstrijd, gezien de overige uitslagen”, aldus de trainer van Feyenoord die daarbij doelt op de nederlaag van AZ vorige week en de komende topper tussen de Alkmaarders en Ajax.

Steven Berghuis: “We tonen veerkracht en mentaliteit”

Afgelopen zondag speelden Feyenoord tegen PEC Zwolle. De ploeg van trainer John Stegeman ging er bijna met drie punten vandoor, maar Feyenoord wist in de slotfase alsnog af te rekenen met de Zwolse laagvlieger. Steven Berghuis kijkt dan ook vol vertrouwen naar de thuiswedstrijd tegen Fortuna. “Deze overwinning zegt alles over Feyenoord. Het vertrouwen is er, met name dankzij de resultaten. We hebben kwaliteit, maken goede goals. We tonen veerkracht en mentaliteit en dat is mooi”, zegt Berghuis bij FOX Sports.De 28-jarige Berghuis maakte in Zwolle zijn vijftigste Eredivisie-goal voor zijn ploeg. “Ik ben erg trots om bij zo'n grote club te bereiken waar ik keihard voor werk. Maar ik ben nog niet klaar”, lacht Berghuis.

Sjors Ultee: “Feyenoord wil aanvallen”

Bij Fortuna Sittard loopt het niet op rolletjes. De punten zijn hard nodig om uit de gevarenzone te blijven. Trainer Sjors Ultee weet waar de knelpunten binnen zijn team zitten. “Qua arbeid en strijdlust zit het wel goed, dat hebben we in Heerenveen laten zien. Maar we moeten vaker en sneller naar de goal van de tegenstander toe. Daar hebben we de afgelopen weken ook veel op getraind. Feyenoord is een ploeg die wil aanvallen en dat kan ons ook ruimte bieden”, vertelt Ultee in gesprek met De Limburger.

“Niet altijd met de beste elf spelen”

Ultee maakt zijn opstelling dan ook nog niet bekend. “Het is niet altijd zo dat de beste elf spelen. We kiezen het team met de elf van wie we denken dat ze het best met elkaar kunnen samenspelen in een wedstrijd zoals die van zaterdag tegen Feyenoord”, besluit de trainer van Fortuna Sittard.

Statistieken

Feyenoord is niet gemakkelijk uit de top drie weg te jagen. De ploeg van Advocaat staat met 43 punten op de derde plek en heeft daarmee tien punten minder dan koploper Ajax. PSV Eindhoven staat net een plaatsje daaronder en heeft 42 punten. Ook moeten de Rotterdammers blijven winnen om nummer vijf Willem II (41 punten) voor te kunnen blijven.Fortuna Sittard bezet de veertiende plek van de ranglijst en heeft met 24 punten er net zoveel als de nummer vijftien VVV Venlo. De weg naar boven is voor de Limburgers te doen. FC Emmen staat een plek hoger op de tabellen met 26 punten en ook FC Twente (27 punten) is bereikbaar voor Fortuna, maar dan moet er zaterdag wel gewonnen worden in De Kuip.

Head 2 Head

De laatste keer dat Fortuna Sittard naar de Rotterdamse Kuip kwam om te spelen was voor een bekerwedstrijd; begin vorig jaar. De Feyenoorders wonnen simpel met 4-1 voor hun eigen publiek. Eind 2018 was dat niet zo’n feest voor de Rotterdamse ploeg. Fortuna wist net voor de kerstdagen met 0-2 te winnen van de thuisploeg.

Huidige vorm Feyenoord

Nog altijd blijft de ploeg van Advocaat ongeslagen sinds de Kleine Generaal het stokje van Jaap Stam overnam. Ook afgelopen weekend werd de buit weer binnengehaald. Bij PEC Zwolle thuis stonden de Rotterdammers al snel op achterstand, maar werd dat in het slot van de wedstrijd toch weer rechtgezet (3-4). Ook in de KNVB Beker blijft Feyenoord voorthobbelen. SC Heerenveen werd met 0-1 uit het toernooi geknikkerd.

Huidige vorm Fortuna Sittard

Fortuna Sittard heeft het moeilijk onderaan de tabellen. De ploeg van Ultee wint maar moeizaam. Van de vijf Eredivisie wedstrijden die er dit jaar gespeeld zijn werd er Ă©Ă©n gewonnen en dat was van SC Heerenveen (2-1). Afgelopen zaterdag speelden de ploeg van Ultee in eigen huis tegen FC Emmen. In dit duel werd niet Ă©Ă©n keer gescoord door beide teams (0-0).

Lappenmand

De medische staf van Feyenoord heeft verdediger Eric Botteghin, Luis Sinisterra en Nicolai Jörgensen en huurling Oguzhan Özyakup onder de hoede. Het is nog niet bekend wanneer deze spelers weer aan kunnen sluiten bij de selectie van Advocaat. Luis Sinisterra is in ieder geval maandenlang uitgeschakeld door een knieblessure. Middenvelder Leroy Fer staat met vier gele kaarten achter zijn naam op scherp.Bij Fortuna Sittard is Djibril Dianessy de speler die kampt met een blessure. Door knieproblemen kan de rechtsbuitenspeler niet aantreden tegen Feyenoord. Verdediger Branislav Ninaj reist ook niet mee naar Rotterdam. De Slowaak is voor dit duel geschorst.

Prognose

Wij verwachten dat Feyenoord geen problemen zal hebben om de wedstrijd naar zich toe te trekken. We gaan dan ook volledig mee met Koning TOTO. Feyenoord wint deze partij met 2-0. Ben jij het niet eens met onze voorspelling en wil je een andere voorspelling invullen bij de TOTO? Schroom dan niet en speel mee!

Quoteringen Feyenoord – Fortuna Sittard

Voor de Eredivisie duels worden de quoteringen bij TOTO altijd nog even flink aangedikt. Zo ook voor het duel van Feyenoord in De Kuip. Mocht Fortuna Sittard er in slagen te stunten in de havenstad, dan wordt jouw inleg x 9.30 keer meer waard. De odd voor een gelijkspel staat in het 1X2 spelsysteem op x 6.10 keer je speelbedrag. Een thuiszege van Feyenoord staat op x 1.24 keer de inleg.
De Eredivisie wedstrijd Feyenoord – Fortuna Sittard wordt gespeeld op zaterdag 22 februari om 19:45 uur in De Kuip te Rotterdam. Speel jij mee via voetbalgokken.nl op deze thuiswedstrijd van de Rotterdammers en trakteer jij jezelf op een leuke beloning? Laat je dan niet tegenhouden en vul vandaag via VoetbalGokken.nl je voorspelling alvast in bij Koning TOTO!

De beste Online Bookmakers