Eredivisie
18/09/2019

Gaat FC Emmen stunten tegen Feyenoord?

Gaat FC Emmen stunten tegen Feyenoord?
Het is de nummer zestien tegen de nummer zeven. Op het oog een duel dat nergens om gaat, maar niets in minder waar. Feyenoord moet winnen in Drenthe! De ploeg van trainer Jaap Stam staat al wat punten achter de competitieleiders en na de nederlaag van donderdag bij Rangers FC is het buigen of barsten voor de Rotterdammers. Een nederlaag tegen het nietige FC Emmen zal niet getolereerd worden door de fans. En toch is Emmen niet zo nietig als ze in de havenstad wellicht denken. De Drenten hielden op De Oude Meerdijk vorig seizoen PSV nog op 2-2. Feyenoord is dus gewaarschuwd!

Trainer FC Emmen: “De bal gaat gemakkelijk op de stip”

Met de komst van Feyenoord in het vooruitzicht laat coach Dick Lukkien zich bij RTV Drenthe behoorlijk in de kaart kijken als het gaat om de tactiek die hij zondag gaat hanteren tegen de Rotterdammers: “We kiezen voor zonedekking, omdat scheidsrechters, zeker in het begin van het seizoen, de bal heel simpel op de stip leggen”, legt de coach uit. “Als je tegen teams als Feyenoord man tegen man speelt, krijg je situaties met duwen, trekken en vasthouden. Toch vind ik het onzin dat er wordt gesteld dat spelers bij zonedekking geen verantwoordelijkheid hebben. Het zit gewoon in vooruit verdedigen, je taak uitvoeren en zien wat er op het veld gebeurt.”

Doelman Telgenkamp: “Het moet anders en beter”

Keeper Dennis Telgenkamp stelt dat Emmen al drie jaar speelt met zonedekking. “We hebben ook echt niet zoveel goals geïncasseerd in corners en ik snap dat het door afgelopen zaterdag een hot item is, maar het is voor mij geen reden om het compleet anders te doen. Wel moeten we er natuurlijk over praten, want dat het anders en vooral beter moet, is duidelijk.”

Jaap Stam: “Emmen heeft gevaarlijke ploeg”

Feyenoord-trainer Jaap Stam moest vorig seizoen met PEC Zwolle nog lange tijd strijden voor handhaving en kwam daarin vaak in gevecht met FC Emmen. Stam kent de Drentse ploeg dus door en door en is ook voor komend weekend op zijn hoede als zijn ploeg afreist naar het Noordoosten van Nederland: “Emmen heeft een gevaarlijke ploeg die niet altijd heel voorspelbaar is. Dus we moeten rekening houden met verschillende scenario's.”Belangrijk voor de oefenmeester is de terugkeer van enkele sterkhouders die voorbije weken geblesseerd worden. Tegen ADO en Rangers vielen de verloren zonen al in en maakten ze hun eerste wedstrijdminuten, maar tegen Emmen kan Stam waarschijnlijk weer negentig minuten een beroep doen op Rick Karsdorp, Nicolai Jorgensen en Steven Berghuis. “Feyenoord is een topclub en dan moet je zelfs zulke belangrijke posities kunnen opvangen, maar het moge duidelijk zijn dat ik blij ben dat die jongens er tegen Emmen weer volledig bij zijn”, zo besluit Stam zijn voorbeschouwing op zondagmiddag.

Statistieken

Het zou zomaar kunnen dat Emmen zondag meerdere malen aan de noodrem moet trekken om de Rotterdamse aanvallers tegen te houden. Een tactiek die de Drenten dit seizoen al vaker toepasten aangezien de ploeg verreweg de meeste kaarten per duel krijgt van alle Eredivisieclubs: gemiddeld 2,67 kaarten per duel. Feyenoord is Ă©Ă©n van de vier ploegen in de Eredivisie die nog niet verloren heeft dit seizoen. Alleen Ajax, PSV en FC Twente kunnen dat zeggen.

Head 2 Head

Vorig seizoen werd Emmen – Feyenoord 1-4 en namen de Rotterdammers de punten gemakkelijk mee terug naar Varkenoord, het trainingscomplex van Feyenoord. Ook in de Kuip werd vrij simpel afgerekend met FC Emmen: 4-0. Die uitslagen waren in elk geval een stuk overtuigender dan tijdens de vriendschappelijke duels in 2014 en 2015. Op 16 juli 2014 won Feyenoord met slechts 0-2. En op 4 januari 2015 waren de effecten van de oliebollen en de champagne van de nieuwjaarwisseling kennelijk nog maar net uitgewerkt, want Feyenoord won nipt met 2-1.

Huidige vorm FC Emmen

Terwijl Feyenoord nog ongeslagen is, hebben de Drenten dit seizoen pas een overwinning achter hun naam staan. Die werd wel behaald op De Oude Meerdijk, waar ook Feyenoord zondag te gast is. In de streekderby werd SC Heerenveen met 2-0 verslagen. Die overwinning kwam op een goed moment, want in die week ervoor had Ajax voetballes gegeven door Emmen met 5-0 van de mat te spelen.Ook in die weken daarna ging het niet crescendo bij de ploeg van Lukkien. Bij Willem II werd met 2-1 verloren en thuis – in die andere streekderby – tegen PEC Zwolle werd het zelfs 1-3. Vorige week nog bleek ook FC Utrecht een maatje te groot: 3-1 in het voordeel van de Domstedelingen.

Huidige vorm Feyenoord

De nederlaag tegen Rangers FC even niet meegeteld draaien de Rotterdammers een mooi, constant seizoen. Vooral in de laatste vier wedstrijden voorafgaand aan de domper in Schotland. Zo waren er twee duidelijk overwinningen op Hapoel Beer Sheva te noteren: tweemaal 3-0. En werd er in de Eredivisie gewonnen van Willem II (de toenmalige koploper) dankzij een goal van Steven Berghuis uit een strafschop: 0-1. En ook tegen streekgenoot ADO Den Haag werden drie punten behaald: 3-2. Al werd er na dat duel vooral gesproken over de twee eigen doelpunten van Feyenoord en niet over de  drie punten die bijgeschreven konden worden na die wedstrijd.

Prognose

Onze voorspelling voor FC Emmen – Feyenoord Rotterdam luidt: 0-2. We verwachten geen monsterscore. De vermoeidheid zal nog in de benen zitten en FC Emmen wil thuis nog weleens flink van zich afbijten. Maar omdat de selectie van Feyenoord weer helemaal compleet is en wij een hoge pet op hebben van trainer Stam zetten we toch in op een Rotterdamse overwinning. Weet jij het beter? Laat jouw voorspelling dan achter via VoetbalGokken.nl en pak de hoogste odds bij TOTO.nl!

Pre-wedstrijdquoteringen voor FC Emmen - Feyenoord

De TOTO heeft als bookmaker de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in het Drentse Emmen als volgt voor je ingedeeld. Winst van Emmen wordt in het 1X2 spelsysteem met x 6.50 keer de inleg uiteraard het hoogst beloond.  Voor een gelijkspel wordt er met x 5.00 keer het speelbedrag niet veel minder uitbetaald aan spelers op deze uitslag.De Rotterdammers zullen gebrand zijn om deze voetbalweek alsnog goed af te sluiten en winst op Emmen is dan ook meer dan welkom. Bij de TOTO wordt dit ook verwacht, maar de odd voor winst van de Rotterdammers mag met x 1.40 keer de inleg nog als zeer netjes beschouwd worden.
De Eredivisie-wedstrijd FC Emmen – Feyenoord wordt gespeeld op zondag 22 september om 14:30 uur in stadion De Oude Meerdijk te Emmen. Krijgt Emmen de kans om te stunten in eigen stadion of zijn het de Rotterdammers die er met de drie punten vandoor zullen gaan? Ga voor de hoogst mogelijke beloning en zet je voorspelling in bij de enige echte voetbalkoning TOTO!

De beste Online Bookmakers