Eredivisie
29/11/2018

Hoge odds bij Eredivisie wedstrijd Ajax vs. ADO Den Haag

Hoge odds bij Eredivisie wedstrijd Ajax vs. ADO Den Haag
Ajax Amsterdam heeft deze week wederom een succesvolle week Europees voetbal achter de rug. De Amsterdammers wisten afgelopen dinsdagavond een knappe 0-2 zege in de Champions League wedstrijd te boeken tegen AEK Athene. Ajax is daarmee definitief door naar de volgende ronde van de Champions League en wist overwintering veilig te stellen. Van langdurige feestvreugde is echter geen sprake want er staat een andere beladen wedstrijd op de planning, waarbij ADO Den Haag aanstaande zondag naar de Johan Cruijff Arena komt. De bookmakers hebben zeer hoge pre-wedstrijdquoteringen klaarstaan. Vooral wie een voorspelling waagt op ADO kan flink binnenlopen met wel 35 KEER (!) uitbetaling op je inzet. Wie denk jij die de winst gaat pakken aanstaande zondag in Amsterdam?

Erik ten Hag: “Tegen ADO Den Haag vol voor de winst”

Met de overwinning op AEK Athene overwinterd Ajax na twaalf jaar weer in de Champions League. Dat was een groot feest waard in Amsterdam. Die kan maar van korte duur zijn, want ADO Den Haag staat alweer te springen voor de deuren van de Arena. Ook Ajax-trainer Erik ten Hag heeft er zin in. “Dat wordt een mooi potje”, zegt de trainer in De Telegraaf. “Want wij gaan weer strijd leveren en gaan tegen ADO Den Haag vol voor de winst.”

Ten Hag heeft geduld met Dolberg

Ajax-speler Kasper Dolberg bleek ook tegen AEK Athene niet over een topvorm te beschikken. De 21-jarige Deen kwam weer niet tot scoren, maar Ten Hag houdt de moed erin. “Ik weet niet of hij (Dolberg, red.) niet in vorm is. Het is niet zo gemakkelijk, maar hij moet wel een graadje beter. Het team moet hem nog beter in stelling brengen en als we daarin samen werken, denk ik dat Kasper, een ongelooflijk talent, het waar gaat maken”, aldus Ten Hag op de clubwebsite.

Klaas-Jan Huntelaar: “Het kan zondag weer een heel mooie wedstrijd worden voor ons”

Na het feest in Athene stelt ook Klaas-Jan Huntelaar zijn doel weer op de Eredivisie waarin Ajax geen punt mag verliezen om PSV bij te benen. “Ik denk dat het zondag weer een heel mooie wedstrijd kan worden voor ons”, zegt Huntelaar gedreven in VP. PSV dendert in volle gang door en verloor tot nu toe nog geen punt in de Eredivisie. Het verschil van vijf punten raakt Huntelaar niet. De spits kijkt echter alleen naar zijn eigen team. “Als we ons eigen spel spelen, trekken we de wedstrijd naar ons toe. Wij zijn tevreden en positief. Dat zijn we voor elke wedstrijd, want je gaat niet negatief een wedstrijd in.”

Ziyech nog steeds out

Ajax speelt zondag tegen ADO Den Haag nog zonder Hakim Ziyech. De middenvelder is nog herstellende van een knieblessure dat volgens de medische staf van Ajax niet lang meer zal duren. Voor de wedstrijd van zondag is Ziyech nog niet wedstrijdfit. Ook Ajax-spelers Carel Eiting en Hassane Bande zitten nog geblesseerd aan de kant.

Fons Groenendijk: “Ajax blijft een prachtige club”

Bij ADO Den Haag leven ze toe naar de reis naar Amsterdam. Het team van trainer Fons Groenendijk haalde vijf wedstrijden slechts een punt binnen, maar de laatste wedstrijd was het volle bak voor de Haagse club. ADO Den Haag won met 2-3 van PEC Zwolle staat op de tiende plaats in de Eredivisie. Toch is Groenendijk nog niet tevreden. “Het is de slechtste maand sinds ik hier ben”, aldus de trainer bij Omroep West. “Ik ben hier inmiddels twee jaar, dat ging allemaal prima. Natuurlijk was er weleens een tegenslag of verloren wij een wedstrijd, dat hoort erbij bij ADO. Dat moet ook niet te lang duren. We zullen zien waar het in Amsterdam op uitdraait.”Groenendijk kijkt uit naar de ontmoeting met Ajax. “In Den Haag mag je het niet zeggen, maar Ajax blijft gewoon een prachtige club”, zegt de oefenmeester. “Ik heb er zeven jaar gewerkt en dan heb je er iets mee. Als assistent van Henk ten Cate keek ik met kwijl in de mond naar het afwerken van Luis Suárez en Klaas-Jan Huntelaar. Als trainer van onder 19 deed Donny van de Beek, die nog in onder 16 speelde, al eens met ons mee. Bij het positiespel zag je ondanks zijn leeftijd al hoe goed zo'n jochie dan is. Die dingen blijven je bij”, zegt de trainer.

Statistieken

Als we terugkijken naar de ontmoetingen tussen beide ploegen in de Johan Cruijff Arena dan hoeft Ajax vanuit het verleden weinig te vrezen zondag. De tijd dat ADO den Haag drie punten mee naar huis nam, is al een hele tijd geleden. In 2010 wonnen de Hagenezen met 0-1. Dat is dan ook de enige keer in deze eeuw dat Ajax de verliezer was. Een gelijkspel komt vaker voor. In februari dit jaar bleef het 0-0 in Amsterdam. In 2013 1-1. Drie jaar geleden blies Ajax de Hagenezen met een 4-0 overwinning van het veld. Anwar El-Ghazi scoorde twee keer en de overige doelpunten kwamen van Davy Klaassen en Joël Veltman.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Ajax – ADO Den Haag

De bookmakers laten er geen gras over groeien. Ajax blijft ook na de wedstrijd tegen ADO in de voetsporen van de club uit Eindhoven. Voorspel jij dat ook? Dan staat er met x 1.05 keer je inleg een kleine beloning voor je gereed. De uitkering in 1X2 spelsysteem wordt vele malen hoger bij een gelijkspel x 12.50 (!). Maar de grootste klapper bewaren de bookies voor een stunt van ADO Den Haag x 35.00 (!) keer de inleg als de Hagenezen winnen.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Ajax Amsterdam – ADO Den Haag wordt gespeeld op zondag 2 december om 12:15 uur in de Johan Cruijff Arena te Amsterdam. Kunnen de Hagenezen voor een verrassing zorgen en Ajax kloppen in eigen huis? Of levert deze wedstrijd voor Ajax opnieuw drie punten op. Laat de bookmakers weten wat jouw voorspelling is en speel mee![/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers