Eredivisie
05/03/2020

Hoge odds bij Koning TOTO voor PSV bij FC Groningen

Hoge odds bij Koning TOTO voor PSV bij FC Groningen
Aanstaande zondag trekt PSV Eindhoven voor de Eredivisie speelronde 26 naar FC Groningen. De ploeg uit Eindhoven heeft nog heel wat werk te verrichten wil het kan maken om nog mee te strijden om het kampioenschap. FC Groningen heeft enkele weken geleden al laten zien van een grote clubs te kunnen winnen en herhaalt dat graag tegen PSV in de Euroborg. Koning TOTO smult van dit soort duels die alle kanten op kunnen gaan. Een voortreffelijke wedstrijd dus om via VoetbalGokken.nl op mee te spelen.

Danny Buijs: “Topdag hebben tegen PSV”

Onder leiding van trainer Danny Buijs werd er enkele weken geleden gewonnen van Ajax. Volgens de trainer is dat geen garantie dat PSV zondag ook verslagen wordt. “Als je tegen Ajax of PSV speelt moet je een topdag hebben om in de buurt te komen van een resultaat”, zegt de trainer van de ploeg uit het Noorden.

“Beetje geluk hebben”

Buijs spreekt dan ook uit eigen ervaring. “Ik heb tegen de jongens ook gezegd dat ik zeven of acht keer tegen PSV heb gespeeld en daarvan heb ik één keer gewonnen. Je moet ook een beetje geluk hebben”, aldus Buijs. “We gaan deze keer niet alles overboord gooien en ons extreem aanpassen, maar we moeten er in dit soort wedstrijden natuurlijk wel rekening mee houden dat we meer verdedigen dan dat we zelf de bal hebben”, aldus de trainer van FC Groningen tegen Het Dagblad van het Noorden.

Ernest Faber: “Zondag winst behalen”

PSV pakte vorige week niet de kans om de kraker tegen Feyenoord te winnen en daarmee een ultieme sprong richting het kampioenschap te wagen. Nu is de Eindhovense missie dat er hard gewerkt moet worden om geen punt meer te verliezen en die doelstelling moet zondag bij FC Groningen in de Euroborg al kracht bij gezet worden. “We kunnen en moeten nog beter”, stelt Faber vast voor het duel bij zijn oude werkgever. “Aan de bal moeten wij goed zijn. In balbezit moeten we durf tonen. Ik denk dat dat bepalend zal zijn voor de ontmoeting bij FC Groningen en de wedstrijden daarna.”

“We kunnen en moeten beter”

Faber gaat hoe dan ook met opgeheven hoofd richting Groningen. “Bij ons is de sfeer goed, er is zelfvertrouwen en dat is belangrijk”, zegt Faber. “We hebben bijvoorbeeld twee uitduels gewonnen, waar dit eerder moeilijk was. Je kunt er een issue van maken of er iets tegen doen. Het maakt alles positiever en daarmee moeten we op zondag weer winst zien te behalen in een uitwedstrijd.”

Statistieken

PSV staat vierde in de Eredivisie en had vorige week de kans om die plek wat op te krikken. Feyenoord werd niet verslagen in het Phillips Stadion en daardoor staan de Rotterdammers nog altijd op de derde plek. PSV heeft 46 punten en Feyenoord heeft er 47. Ajax en AZ gaan aan kop met 53 punten. Willem II is de ploeg die het de Eindhovenaren nog zuur kan maken. De ploeg uit Tilburg staat vijfde, maar is met 44 punten gevaarlijk dichtbij de plek van PSV.FC Groningen staat achtste en valt daarmee net buiten de boot om de voorrondes van de Europa League te mogen spelen. De moed opgeven hoeven de Noordelingen nog niet, want de nummer zeven Vitesse is snel te overbluffen. FC Groningen telt 35 punten en de ploeg uit Arnhem 38.

Head 2 Head

Vorig seizoen werd FC Groningen tegen PSV in de Euroborg 1-2 in het voordeel van de Eindhovenaren. In 2017 lukten het niet om beide bezoeken aan Groningen te overwinningen. Er werd in 2017 tweemaal een gelijkspel uit het vuur getrokken: 3-3 en 1-1 waren daar de uitslagen van. De laatste keer dat PSV verloor in de Euroborg was in oktober 2013. De thuisploeg won met 1-0.

Huidige vorm FC Groningen

Het zit de Groningers in de laatste twee duels even niet mee. Bij Willem II in Tilburg werd het afgelopen weekend 3-1 en thuis tegen VVV Venlo verloor FC Groningen met 0-1. De ploeg van Buijs versloegen daarvoor wel Sparta 1-2 en Vitesse 1-0. Ook de gewonnen thuiswedstrijd tegen Ajax 2-1 eind januari zijn ze in Groningen nog lang niet vergeten.

Huidige vorm PSV

PSV krabbelt langzaamaan weer overeind. Driemaal op een rij werd er gewonnen. Willem II 3-0, ADO Den Haag 0-3 en Vitesse 1-2 gaven de Eindhovenaren weer wat lucht. Afgelopen weekend kreeg de ploeg van Faber de kans om de derde plek te bemachtigen. Daarvoor moest er thuis gewonnen worden van Feyenoord dat onder Dick Advocaat nog geen verlies leed. Het lukte de Eindhovenaren niet om te zegevieren, maar het duel werd ook niet verloren. Het 1-1 gelijke spel zorgden ervoor dat beide teams een punt overhielden aan deze ontmoeting.

Lappenmand

Bij FC Groningen is het nog de vraag wanneer Gabriel Gudmundsson weer op het veld terug zal verschijnen. De rechtsbuiten van Groningen is al sinds december vorig jaar in de lappenmand beland. De Zweed kreeg vorige maand gezelschap van Django Warmerdam die kampt met een voetblessure. Azor Matusiwa en Ko Itakura zijn de spelers van Groningen met die vier gele kaarten moeten oppassen niet geschorst te worden voor de wedstrijd na PSV.Bij PSV Eindhoven bivakkeert Donyell Malen (knie) nog altijd in de lappenmand. Wanneer de spits weer inzetbaar is, is nog altijd niet bekend. Nick Viergever is de speler die met vier gele kaarten aanstaande zondag op zijn tellen moet letten. Cody Gakpo is al geschorst, omdat hij na zijn goal tegen Feyenoord het shirt over zijn hoofd trok. “Ik dacht dat je je shirt niet uit mocht doen, maar dat hij wel over je hoofd mocht. Maar dat is mijn fout", zegt Gakpo schuldbewust.

Prognose

Wij verwachten dat PSV zonder problemen drie punten meeneemt vanuit het hoge Noorden. We verwachten niet dat er veel doelpunten gemaakt gaan worden en daarom noteren wij een bescheiden 0-1 zege voor PSV. Ben jij benieuwd wat deze uitslag of jouw eigen voorspelling kan opleveren bij VoetbalGokken.nl? Check dan onderstaand odds overzicht voor de gemiddelde bookmaker odds die Koning TOTO hanteert.

Quoteringen FC Groningen – PSV Eindhoven

Bij Koning TOTO worden de quoteringen voor de wedstrijd van zondag in de Euroborg flink aangedikt. Een zege van de thuisploeg levert je al snel een hoge beloning van x 3.25 keer de inleg op. Ook voor een gelijkspel staat de odd gemiddeld op x 3.25 keer jouw speelbedrag genoteerd. Een uitzege van PSV krijgt met x 2.16 keer de inleg ook een waardevolle odd mee voor dit duel.
De Eredivisie wedstrijd FC Groningen – PSV Eindhoven wordt gespeeld op zondag 8 maart om 16:45 uur in de Euroborg te Groningen. Grijpen de Eindhovenaren drie punten mee terug naar Brabant of zijn het de Groningers die na Ajax ook PSV de punten afsnoept? Check de hoogste odds bij Koning TOTO en speel via VoetbalGokken.nl mee op jouw favoriet van deze zondagmiddag-wedstrijd.

De beste Online Bookmakers