Eredivisie
18/10/2018

Hoge odds tijdens Feyenoord tegen PEC Zwolle in de Kuip

Hoge odds tijdens Feyenoord tegen PEC Zwolle in de Kuip
Voor Feyenoord staat er na de duels van Oranje een thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle gepland. In de Kuip wordt zondagmiddag het startsignaal gegeven tussen de nummers drie en tien van de Eredivisie. Feyenoord heeft in zijn laatste wedstrijd punten verspild en dat terwijl PEC juist terugkrabbelt uit de gevarenzone en won van nog een ploeg uit Rotterdam: Excelsior. De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen alvast ingevuld en die zijn zeker niet misselijkmakend.

Van Bronckhorst: “Heel veel redenen om zondag te winnen”

De Feyenoorders hebben nog iets recht te zetten als het gaat om de laatst gespeelde wedstrijd voordat Oranje in de Arena tegen Duitsland speelde. Feyenoord liet in Tilburg bij Willem II twee punten liggen. De Rotterdammers hadden de kans om evenveel punten als Ajax te veroveren, maar Willem II wisten de 0-1 voorsprong die de Rotterdammers hadden in de 85ste minuut weer weg te werken. Het team van trainer Giovanni van Bronckhorst is dan ook zeer gebrand om te winnen van PEC Zwolle. “De laatste jaren hebben we het moeilijk tegen PEC Zwolle, vooral in Zwolle zelf. We hebben gewoon moeite met deze club. We moeten als Feyenoord zijnde altijd al onze thuiswedstrijden willen winnen en we hebben iets recht te zetten na de 1-1 tegen Willem II. Kortom: we hebben heel veel redenen om zondag te moeten winnen.”PEC Zwolle is voor Feyenoord een soort van angstgegner geworden. Al verwacht de trainer dat zijn ploeg zondag gewoon drie punten gaat pakken. “We gaan er met vertrouwen in. De laatste weken gaat het bij PEC Zwolle weer iets beter. Het is een team wat in de lift is, maar begonnen het seizoen niet zo goed. Het is een team dat goed kan voetballen, met balvaste spelers en snelheid voorin. Daar moeten we ons tegen wapenen. En daar gaan we ook voor. We willen zondag drie punten halen.”

PEC Zwolle-trainer John van ’t Schip: “Het balletje kan raar rollen”

Komende zondag moeten ze bij PEC Zwolle hopen op een stuntje in de Kuip, want in de Overijsselse hoofdstad hebben ze de punten nog altijd hard nodig. Trainer John van ’t Schip: “Het balletje kan raar rollen. Feyenoord wil natuurlijk wat rechtzetten. En wij moeten proberen mee te voetballen en eruit te komen”, aldus Van ’t Schip tegenover Fox Sports.De hoofdtrainer had tot aan vorig seizoen een ongeslagen status tegen Feyenoord. Toen werd het 3-4 in Zwolle, maar daarvoor verloor Van ’t Schip zowel als coach van Zwolle als in zijn tijd bij Twente verloor hij nooit van de Rotterdammers: “Ik hoop dat ik dat komende zondag ook weer kan bolwerken. Er is een goede sfeer in de groep. De jongens pakken het op een goede manier op. Maar dat zegt helemaal niks. We moeten ons goed voorbereiden op deze lastige uitwedstrijd en hopen op een resultaat in de Kuip.”

Statistieken

De historie wijst uit dat Feyenoord eigenlijk gewoon niks te vrezen heeft. Het angstgegner-complex heeft vooral te maken met de resultaten in Zwolle. De ploeg van Giovanni van Bronckhorst wint in de eigen Kuip eigenlijk altijd van PEC. Alleen in 2017 eindigde het onderlinge duel in een gelijkspel: 0-0. In 2016 boekte de Rotterdammers een simpele 3-0 zege en ook in de jaren ervoor werden soortgelijke resultaten neergezet. De meest opmerkelijke uitslag is die van 16 mei 2004. Toen versloeg Feyenoord zijn Zwolse opponent met maar liefst 7-1.Kijkend naar de huidige vorm van beide elftallen is er iets meer balans. Beide teams wonnen drie van hun laatste vijf duels. Zwolle pakte in de laatste wedstrijd voor de interlandbreak tegen Excelsior drie hele belangrijke punten: 2-0, terwijl Feyenoord juiste twee belangrijke punten verspeelde door 1-1 te spelen bij Willem II. Opvallend is ook dat zowel Feyenoord als Zwolle in de voorbije weken gelijkspeelde tegen AZ. Feyenoord op 16 september 1-1 en Zwolle nog recenter op 30 september 1-1.

Pre-wedstrijdquoteringen voor Feyenoord vs. PEC Zwolle

De bookmakers maken deze Eredivisiewedstrijd nog specialer met hoge pre-wedstrijdquoteringen die het meespelen zeker waard zijn. Zo wordt op winst van PEC Zwolle in het 1X2 spelsysteem al x 10.50 keer je inleg uitgekeerd. Een gelijkspel krijgt met x 6.30 keer je speelbedrag ook een hoge quotering mee. Wint Feyenoord in zijn eigen Kuip? De bookmakers keren x 1.25 keer je inleg uit bij winst van de club uit Rotterdam.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd Feyenoord – PEC Zwolle wordt gespeeld op zondag 21 oktober om 14:30 uurin de Kuip te Rotterdam. Blijven de Rotterdammers in het spoor van PSV en Ajax of laten de Zwollenaren niet over zich heenlopen en nemen ze drie punten mee terug naar de hoofdstad van Overijssel?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers