Eredivisie
22/11/2018

Koploper PSV krijgt sc Heerenveen op bezoek in Eredivisie

Koploper PSV krijgt sc Heerenveen op bezoek in Eredivisie
Aankomende zaterdag hervat koploper PSV de competitie met een thuiswedstrijd tegen SC Heerenveen. In voorgaande seizoenen leverde dat nog weleens spannende duels op, maar de Friezen draaien nog niet echt lekker dit seizoen en PSV wint juist elk potje op zijn sloffen. Opmerkelijk feit is dat Heerenveen-spits Sam Lammers is gehuurd van de Eindhovenaren. Dat kan wellicht invloed hebben op de spelers als hij in de laatste seconden de gelijkmaker kan binnen tikken. De bookmakers verwachten geen spannend slot en zetten de odds voor een stuntje in het Philips Stadion dan ook hoog in!

PSV gaat voor dertiende zege op rij

Met nog geen enkele wedstrijd verloren in de Eredivisie staat er voor PSV een thuiswedstrijd gepland tegen sc Heerenveen. De Friesen staan er bekend om dat ze het de Eindhovenaren lastig kunnen maken. Met vijf punten voorsprong op eerste achtervolger Ajax hoeft PSV zich niet meteen zorgen te gaan maken, maar is een overwinning wel zeer gewenst. Bovendien betekent dat de formatie van Mark van Bommel met winst de dertiende competitiezege op rij boekt. “We moeten ons voor elke wedstrijd hetzelfde voorbereiden. Statistieken of de tegenstander zeggen mij niet zoveel. Als wij gewoon doen wat we moeten doen, dan moet winnen geen probleem zijn. Dit team bevat – net als Oranje – zo ontzettend veel talent.”

Hirving Lozano speelt tegen Heerenveen

Goed nieuws voor PSV is dat Hirving Lozano komend weekend tegen Heerenveen inzetbaar zal zijn. De Mexicaan heeft voor zijn eigen land geen interlands gespeeld, maar bleef in Nederland om van een lichte spierblessure te herstellen. Begin van de week sloot Lozano alweer aan bij de groepstraining van PSV.Nog meer goed nieuws voor de club in Eindhoven is dat Donyell Malen en Armando Obispo ook terugkeren voor de wedstrijd van zaterdag. De twee PSV-spelers waren deze week geselecteerd voor Jong Oranje.

Mark van Bommel heeft vertrouwen in dure aankoop Maxi Romero

Met de miljoenenaankoop Maxi Romero verwacht Mark van Bommel zijn team nog meer te kunnen versterken. De Argentijn had sinds zijn komst vorig seizoen last van een blessure, maar Van Bommel ziet dat de 19-jarige fitter wordt. “We zijn specifiek met hem aan het werk gegaan en hij wordt fitter”, aldus Van Bommel bij PSV TV. De trainer wil dan ook zo snel mogelijk een beroep op Romero doen. “Hij heeft een prijskaartje aan zich hangen en dat sleept hij mee, maar we moeten niet te snel oordelen”, aldus de trainer van PSV.

Jan Olde Riekerink: “Geen zorgen, we hebben een groep die kan voetballen”

Bij sc Heerenveen proeven ze de nare nasmaak van de verloren derby nog steeds. Voor de interlandbreak van Oranje verloor Heerenveen van aartsrivaal FC Groningen met 2-0. De pijn is nog heftiger doordat de Groningers op de zestiende plek staan en Heerenveen negende. Een stunt bij PSV zal een hoop verzachten. Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink weet hoe zijn team zaterdag moet aantreden tegen de koploper van de Eredivisie. “We moeten veel beter worden in het spel maken. Daar vind ik ons op dit moment niet goed genoeg in”, zo zegt de trainer van de Friese Club tegen de NOS die beseft dat dit geen gemakkelijke opgave wordt tegen het nog ongeslagen PSV.

“Hopen op een stuntje”

Dat er na de Noordelijke derby tegen Groningen nu weer een moeilijk duel op het programma staat is volgens Olde Riekerink niet erg. “Ik maak me geen zorgen, want we hebben een groep die goed kan voetballen. Dat gaat er op een gegeven moment in balbezit ook wel uit komen. Of dat tegen PSV al is moeten we afwachten, maar we hopen op een stuntje.”De trainer moet voor de reis naar Eindhoven twee verdedigers thuislaten. Daniel Hoehg en Doke Schmidt zijn beide geblesseerd, evenals reservedoelman Jan Bekkema.

Statistieken

Het is voor Mark van Bommel de eerste keer als trainer dat Heerenveen naar het Phillips Stadion komt. PSV speelde begin dit jaar nog tegen de Friesen en dit duel werd met 2-2 op het scorebord afgefloten. Vorig seizoen eindigen PSV – SC Heerenveen – toen gespeel direct na de winterstop – in 4-3 voor de Eindhovense club. In dat spectaculaire duel werden de drie punten pas in de slotminuut veiliggesteld door een doelpunt van Hector Moreno en laat dat – score op het einde – nu net dit seizoen het handelsmerk zijn van de ploeg van Mark van Bommel.

Pre-wedstrijdquoteringen voor PSV Eindhoven – SC Heerenveen

De bookmakers hebben de pre-wedstrijdquoteringen voor de wedstrijd in Eindhoven lekker vlotjes ingedeeld. Winst van de uitploeg sc Heerenveen wordt in het 1X2 spelsysteem het hoogst genoteerd: x 14.50 (!) keer je inleg. Dat maakt het meespelen zeker de moeite waard. Nog meer hoge odds hebben de bookies klaarstaan bij een gelijkspel: x 7.10. Bij winst van PSV wordt x 1.18 keer je speelbedrag uitgekeerd.18 + Speel BewustWedden op voetbal is alleen toegestaan bij een leeftijd van 18 jaar of ouder. Speel ten alle tijden verantwoord en vermijd (te hoge) risico’s. Door te gokken op voetbalwedstrijden kan je ook geld verliezen. [av_promobox button='no' label='Click me' link='manually,//' link_target='' color='theme-color' custom_bg='#444444' custom_font='#ffffff' size='large' icon_select='no' icon='ue800' font='entypo-fontello']De Eredivisie-wedstrijd PSV Eindhoven – sc Heerenveen wordt gespeeld op zaterdag 24 november om 20:45 uur in het Philips Stadion te Eindhoven. Welke ploeg mag er na negentig minuten speeltijd drie punten bijschrijven? Of speel je liever op een gelijkspel?[/av_promobox] 

De beste Online Bookmakers